Борисов режисира фарс в НС, убеден е Станишев

"ГЕРБ да обяснят на хората как ще плащат ток, който е по-скъп от пенсиите"
23 апр 2012 16:52,
151
Борисов режисира фарс в НС, убеден е Станишев
Сергей Станишев Снимка: архив, БТА

Станахме свидетели на един безпрецедентен фарс в българското Народно събрание, който очевидно е режисиран и изигран от премиера Бойко Борисов. Това заяви лидерът на БСП Сергей Станишев в парламента, след като управляващите отказаха да има дебат по вота на недоверие към кабинета.

„Станахме свидетели на безобразно циркаджийско поведение на министър-председателя. Той каза, че иска дебати и уж неговата група го бламирала. Пълна подигравка! Нали всички сме наясно, че това е режисирано?”, добави Станишев.

По думите му е очевидно, че мнозинството и Бойко Борисов не желаят и се страхуват от смислени дебати за бъдещето на Белене, на българската ядрена енергетика и на България като цяло. „Стана ясно, че мнозинството и Министерски съвет не желаят дебати по решението за спиране на изграждането на втора българска атомна централа”, заяви лидерът на БСП.

Още по темата

Сергей Станишев определи като ялови мотивите, с които управляващите отказаха да има дебати. Той напомни, че има решение на Народното събрание, което насрочва дебати и гласуване. „Това решение беше игнорирано от мнозинството”, изтъкна соцлидерът.

„На мислещите хора става пределно ясно, че цената на тока, който българите ще плащат без ядрена енергетика ще бъде много пъти по- висока отколкото с ядрена енергетика. Сметките за ток ще бъдат по-високи от пенсиите и от заплатите. Отговорността за това е на Бойко Борисов, на неговото правителство и на неговото мнозинство”, категоричен беше Станишев.

Той отбеляза, че с отказа от "Белене" се обслужват конкретни икономически интереси като се гарантира пазар на производители на електроенергия от частните ТЕЦ-ове, слънчева и вятърна енергия.

В края на брифинга на левицата в кулоарите на парламента Бойко Борисов се намеси, за да направи опит да опонира на Сергей Станишев.

„Защо стоите самотен в пленарна зала, господин Борисов. Направихте голям цирк. Предложихте дебат, вашето мнозинство не ви ли слуша?”, контрира го Станишев.

„Министър-председателят страхливо напусна двубоя”, обобщи ситуацията Любен Корнезов, докато Борисов се отправяше към изхода на парламента.

Пред журналисти Борисов заяви, че според икономическия анализ на НSBC при най-оптимистичния сценарий за АЕЦ "Белене" цената ще е 10 350 000 000 евро или над 22 млрд. лева. Той посочи, че при най-добрите условия електроенергията ще е около 75 евро на мегаватчас.

"Исках дебат за АЕЦ "Белене", но в залата останаха само един депутат от ДПС и народните представители от ГЕРБ", коментира той.

Бойко Борисов отбеляза, че е предложил много коректно, след като парламентът вземе своето решение дали да има разисквания по вота на недоверие, или не, всички парламентарни групи да останат и да се състои дебат.

"Стоях близо 15 минути. Видяхте празния парламент, в залата остана само един депутат от ДПС и депутатите от ГЕРБ", каза премиерът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


151
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
87
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
boiko izchisti taia paplach ot kradcite i prodajnicite koito sasipaxa balgaria i sega pak se boriat za kokala i zablyjdavat naroda .mnogo vi e kasa pametta be xora kavo napravixa predishnite ypravliavashti .
86
1
 
1
 
! Отговори
анонимен преди 11 години
ДОКОГА ТОЗИ ПАРЛАМЕНТ И ПРАВИТЕЛСТВО НЯМА ДА РАБОТИ,КАКТО ТРЯБВА,А САМО ХАРЧАТ ПАРИТЕ НА ДАНЪКОПЛАТЕЦА,КОЙТО ПОСТОЯННО ГЛЕДА СЕИРИ НА НАРОДНОТО СЪБРАНИЕ И НЕ МОЖЕ НИЩО ДА НАПРАВИ,ЗАЩОТО БОЙКО БОРИСОВ СИ НАЛАГА ВОЛЯТА КАКТО ТОЙ ИСКА.ТЕЗИ РАБОТИ НЕ СТАВАТ ТАКА.ПОЛИТИКАТА НА БОЙКО БОРИСОВ НЕ СТРУВА ЗА НИЩО,ТОЙ Е НЕГРАМОТЕН И ПРОСТОВАТ.ТОЙ ТРЯБВА ДА СИ ХОДИ ЗАЕДНО С ТОЗИ ПРОДАЖНИК ДЯНКОВ.СТИГА ТОЛКОВА ОГРАБВАНЕ И МИЗЕРИЯ НА ТОЗИ НАРОД.СТИГА ТОЛКОВА МНОГО ЛЪЖИ,КОИТО ПОСТОЯННО СЕ ПОВТАРЯТ И НЯМАТ КРАЙ
85
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Абсолютно съм съгласна, че Бойко плещи глупости. А Станишев си драпа за поста в БСП и всъщност наистина по-добре той да го получи, отколкото Гоце.
84
0
 
0
 
! Отговори
от комунистите преди 11 години
копайте си гробовете тогава, лично Бойко ще ви закопае
83
5
 
2
 
! Отговори
комунистите преди 11 години
отново жалки,нещастни и смешни. На изявлението в парламента след шамарите ,които получиха в НС, по смачкани не са се появявали и Корнезов и Станишев.Блеснаха в цяла Б-я с некадърността и крадливостта си и вече могат предварително да обявят резултатите от изборите догодина, БСП през крив макарон във властта.
82
3
 
8
 
! Отговори
шарани ли сме????? преди 11 години
Щом котлованът (професионален термин) на централата, върху който се разполагат ядрените реактори, подигравателно беше определен като гьол за шарани", то явно ние сме шараните. Котлованът бе пълен с вода, както го видя при първото си посещение на строителната площадката на АЕЦ Белене" светиня му Бойко, защото неговата основа е направена от бетон, чиято дебелината на места по изискване достига до 10 метра. И ако той е пълен с вода, която не изтича, това означава, че проектантите и строителите са си свършили добре работата и заслужават само похвала. С такива разговори, напомнящи веселяшките приказки между комшии по вечерно време в селска кръчма, трудно ще се намерят инвеститори за финансиране на проекта. Пример за това е отказа на немската фирма "RWE" да продължи участието си в изграждането на АЕЦ "Белене", независимо от приетите по-рано ангажименти по този проект. Не по-малко смущаваща беше и следващата му изява, свързана с плановия ремонт и доставката на т.нар. тръбички" за текущия ремонт на пети енергоблок на АЕЦ Козлодуй", при която Борисов обяви, че са изчезнали над 20 млн. лв. от предишна доставка на същите тръбички" за другия блок. Оказа се малка подробност", че когато се купуват само тръбички" цената е една, а когато се купува цяло съоръжение, в което тези тръбички" са част от него, то тогава тя е друга. Така на сцената се появиха откраднатите" 20 млн. лв. Тези безотговорни изявления внушават на инвеститорите неоснователен сигнал за голяма корупция в енергийния сектор, което не е в интерес на България. Така че, уважаеми шарани, не се сърдете никому, когато цената на тока ви стане съвсем непоносима, защото внасяме тока я от Турция с 4 АЕЦ или от кой знае къде и чий интерес е обслужил тоя примитив, най-вече своя собствен.
81
1
 
3
 
! Отговори
възмутен преди 11 години
До 132 - Браво, Румене, обясни го простичко да им стане ясно и най-заблудените в тази държава за какви манипулации и лъжи, струващи милиони на българския данъкоплатец, става въпрос!
80
5
 
7
 
! Отговори
възмутен преди 11 години
Не ви ли омръзна три години да ви лъжат, да ви крадат, да ви се оправдават все с предишните, да ви настройват едни срещу други, да ви гледат в очите и най-нагло да ви се подиграват! Ако някой може да ми каже нещо, направено през последните три години, облекчаващо кризата в държавата; ако някой може да ми каже мерките, които се взеха за борба с кризата, с безработицата.... абе някой да ми каже нещо, свършено срещу милиардите изхарчени левове през това управление ще му кажа БРАВО!
79
5
 
15
 
! Отговори
До 109 преди 11 години
Доклада е качен на страницата на МИЕТ!!! Не помня колко милиона платихме ама ако тези 20 страници от който на 7 нищо не пише е прословутия доклад БОКО не на прокурор трябда да го дадат ами за разстрел. На Доган хонорара с тази кражба Бокова направо бледнеее. А за справка като ще струва 75 евро на мегават час тока от белене вижте колко струва на мегават тока на Цветелинка...... Баси наглеците гербаджийски.
78
5
 
17
 
! Отговори
БОЙКО ЛЪЖЕ В НС преди 11 години
КРАЙНИЯ ИЗВОД В ДОКЛАДА Е ЧЕ ПРИ НЕВЕРНИ ДАННИ ПОДАДЕНИ КАТО ЗАДАНИЕ СЕ ПОЛУЧАВАН НЕВЕРНИ ДАННИ КАТО ПРОГНОЗА. АНГЛИЧАНИТЕ ЯВНО СЕ ОПАСЯВАТ ОТ НЕВЕРНО ПОДАДЕНИ ПЪРВОНАЧАЛНИ ДАННИ БОЙКО.
77
6
 
20
 
! Отговори
БОЙКО ЛЪЖЕ В НС преди 11 години
22 млрд. лв. или 10,35 млрд. евро би била цената на АЕЦ Белене при най-оптимистичния сценарий на консултанта HSBC. Това обяви в кулоарите на НС премиерът Бойко Борисов . БОЙКО ИЗЛЪГА ДОКЛАДА ГО ИМА НА САЙТА НА МИН.НА ЕНЕРГЕТИКАТА И ТАМ ПИШЕ 7,4 МИЛЯРДА ЕВРО НО ПЪРВОНАЧАЛНИТЕ ДАННИ ПОДАДЕНИ ОТ ГЕРБ СА НЕВЕРНИ. ЧЕТЕТЕ И СЕ УВЕРЕТЕ В ЛЪЖИТЕ НА БОЙКО БОРИСОВ ЗАТОВА БЯГА ОТ ДЕБАТА. 2МИЛИОНА ЕВРО Е ДАЛ БОЙКО ЗА ДОКЛАД ОТ 15 СТРАНИЧКИ И Е МНОГО ВАЖЕН КРАЙНИЯ ИЗВОД ОТ ДОКЛАДА.
76
23
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Браво на Бойко. Смешни ги направи тия комунисти в Народното събрание, а този Корнезов чак не му издържаха нервите. Комунистите ще видят мандат догодина само през крив макарон.
75
6
 
7
 
! Отговори
гоце до хамстер преди 11 години
Сергей Станишев новият Георги Димитров с демократичен и човешки облик!
74
11
 
8
 
! Отговори
Крум до НФБ преди 11 години
Всякакво сравнение м/у Боко и Станишев е невъзможно, нищо че са били в една партия. Между впрочем в тая единствена пария е имало всекакви ***. Родът Стнищев обаче са от отговорния елит дето системно са предавали интересите на България. Станишев младши продължава тази традиция. При него всички Европейски фондове бяха спрени, а готов да дава на Руснаците милиарди.
73
5
 
4
 
! Отговори
EVELINA преди 11 години
Na toia GAY, koito nqma 1 den trudov stag oshte sabira aplodismenti na oligofrenite.
72
10
 
5
 
! Отговори
Атакист преди 11 години
Да избираш между ГЕРБ и БСП е като да избираш между смърт чрез разстрел и смърт чрез обесване
71
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Как може партия 50г. да смуче от кръвта на народа,то не бяха ленински съботници,то бе бяха бригадирски движения,то не бяха още десетки почивни дни задължени да блъскаме безплатно за благото на партията,и децата на тия партийци сега да се бият в гърдите колко са загрижени за бъдещето ни.И да се наричат другари в парламента.Наглеци е най-вежливото за което може да е тяхното определение.
70
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До 116 Понеже се е отказал да пише по тема,"Как да заграбиш най-много и електората да тече лиги по теб".
69
0
 
9
 
! Отговори
nqkoi-drug преди 11 години
Кога най-после ще бъде казана ИСТИНАТА на хората и кога народа ще може сам да каже ДА ТОВА ГО ИСКАМ.
68
3
 
20
 
! Отговори
българин преди 11 години
А бе хора,не се занимавайте със Станишев,Доган,Костов и т.н.Разберете сега управлява герб и Борисов.Насочете си вниманието върху действията на кабинета.А какви са те всеки сам да си отговори.Според мен правителството ГРЕШИ ТОТАЛНО И СЪСИПВА ДЪРЖАВАТА!Факти много!И не може да е друго-мутри и ченгета не могат да мислят свободно,а са зависими и пионки на сили чужди на националните интереси и на обикновените хора!Това е мое мнение,всеки да мисли с главата си!