Борисов изнесъл хвърчащи листи, а не данни за "Белене"

Станишев обяви вчерашното заседание на НС за “цирк и хаос“
Обновена: 24 апр 2012 16:31 | 24 апр 2012 16:23,
83
Борисов изнесъл хвърчащи листи, а не данни за "Белене"
Сергей Станишев. Снимка: архив Булфото

Лидерът на БСП Сергей Станишев обвини премиера Бойко Борисов, че е представил “хвърчащи листчета“,  вместо истинските данни по време на вчерашния дебат в Народното събрание за спирането на проекта АЕЦ “Белене“.

Още по темата

По думите му правителството е скрило основни данни и изводи, в това число и на международни експерти.

Според лидера на социалистите това, което вчера е представено публично, не е истинският икономически анализ.

Станишев допълни още, че ГЕРБ е направил безпрецедентен хаос и цирк в парламента с решението да отмени дебатите, а и самия вот на недоверие срещу правителството.

Целта на този хаос била да се прикрият истинските данни за АЕЦ “Белене“, които щяла да изнесе левицата.

"Борисов избяга от дебатите, затова се налага да даваме пресконференция", обясни Станишев.

Вчера Бойко Борисов и енергийният министър Делян Добрев отидоха на извънредното заседание в Народното събрание, където премиерът изнесе икономическите данни, станали по думите му причина да се спре проекта за втора атомна централа у нас.

По време на четенето на доклада в пленарната зала обаче останаха само членове на парламентарната група на ГЕРБ и един народен представител от ДПС.

По думите на Станишев с решението за отказа от проекта, правителството е отстъпило от националните интереси и мнозинството в парламента е подпечатало това решение за спиране на „Белене”.

"Затова БСП ще върви докрай в отстояването на проекта", категоричен бе Станишев.

Той обясни, че следващата стъпка на левицата е стартиране на национална подписка за референдум за втората АЕЦ.

По думите на лидера на левицата Националната енергийна компания е докарана до ръба на финансов колапс. Той изрази опасения, че правителството иска да приватизира НЕК.

Станишев коментира и предстоящия конгрес на БСП през май, когато левицата ще избере свой председател.

Настоящият червен лидер каза, че винаги е виждал бъдещето си в БСП. Той допълни, че е важно столетницата да  да начертае политиките, приоритетите на партията и да избере ръководство.

Станишев обяви, че е събрал 90 номинации за председател, докато Георги Първанов имал само 43.

Янаки Стоилов пък бил със 17. Станишев допълни, че има и други номинации, но те са значително по-малко.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


83
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Как така ше върщаме парите бе... дядо ми за кво е носил хляб и сирене в балкана преди девети за кво е бил ятак на партизаните? изработили сме си го един вид
8
6
 
24
 
! Отговори
на 25 преди 11 години
Имаш доста преднамерени пропуски и доста преднамерени нанадки.Интимните отношения нямат никакво значение. Станишев е най-цивилизованият политик за последните 23 години.Съжалявам, че не беше министър-председател в тройна коалиция, ане в самостоятелно правителство.Той ще баде една от бъдещите авторитетни личности в Европа в следващите години.
7
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Герберастите са калъфи до един! Само бате Серго ше им стъпи на врата скоро време... може и Първанов също доло герберастите доло бойковците
6
16
 
3
 
! Отговори
тъп и прост преди 11 години
Че правителството е слабо - слабо е , обаче и опозицията в лицето на БСП никаква я няма - ама никаква ...ВИЕ ОТ БСП КАКВО ЧАКАТЕ ОЩЕ , КАКВО , НАРОДЪТ СЪВСЕМ ЛИ ДА ИЗМРЕ ????
5
23
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Само така съсел,както казва другаря курнезов ако не днес то в отвъдното вие другарите ще постройте белене,и ние сме плътно зад вас другари и цял жителите на чернобил,ей ненаситни и нагли червенотиквеновчета само ревът за кокала...
4
11
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тоя път Станишев е напълно прав. Доклада на английската банка никой така и не го е виждал, а едновременно с това английските медии оповестиха, че руснаците почват да строят АЕЦ в Англия. Това последното го прочетох във Таймс а те не пишат глупости и много се учудих щото става дума за 10 реактора руско производство за следващите 12 години! Та си викам дали нещо не ни баламосва Бойко с тоя доклад, дето така и не бе показан ???
3
8
 
3
 
! Отговори
mlad6ito преди 11 години
drugari gotvete se ochakvat ni oshte 4 godini ypravlenie za koeto trqbva da se podgotvim i dai boje otnovo da povtorim 2008ma i xladilnicite ni da sa palni vmesto parite da otivat za policeiski akcii i benzin za astrite !!!
2
32
 
15
 
! Отговори
Иво преди 11 години
Този мишок не разбра ли ,че няма кой да му вярва вече.Другарю плъхчо отивай си вкъщи и си чети колко сте били велики едно време, свърши се вече вашата...
1
10
 
31
 
! Отговори
анонимен преди 11 години
ОСТАВКА!!! Предсрочни избори !!!