Анастасов си изпусна нервите, обиди Терзийски

Зам.-председателят на НС му се извини заради спорове по конфискацията
Обновена: 2 май 2012 16:52 | 2 май 2012 16:52,
55
Анастасов си изпусна нервите, обиди Терзийски
Анастас Анастасов. Снимка: Булфото

Заместник-председателят на парламента Анастас Анастасов обиди, след което се извини на независимия депутат Георги Терзийски по време на дебатите по Закона за конфискация на незаконно придобитото имущество.

Народните представители пак ще работят през нощта, за да приемат цели 113 члена на закона, като вече отметнаха член 29.

Управляващите бързат да приемат закона, тъй като са поели ангажимент към Брюксел, а Борисов вече заложи оставката си, ако народните представители не го приемат в срок.

НС вече прие, че органите на Комисията за отнемане на незаконно придобито имущество ще събират сведения за пазарната стойност на имуществото към момента на придобиване.

Законопроектът предвижда органите на комисията да събират сведения за сделките с имуществото на проверявания и на членовете на семейството му, за обезпеченията и тежестите, наложени върху имуществото, както и задълженията, които са поети.

Именно тези текстове скараха Анастасов с Терзийски.

„Строителна, производствена, транспортна техника след определена амортизация се продава или по остатъчна стойност, или по преценка на самия собственик. Как ще бъде оценена от комисията степента на нейната амортизация, когато техниката вече не съществува“, попита недоволен Терзийски.

Председателстващият пленарното заседание Анастас Анастасов прекъсна репликата и отне думата на Георги Терзийски, тъй като не се изказвал по същество.

Още по темата

Зам.-председателят на НС обясни, че съгласно закона, който действа вече седем години, по същия начин се изчислява имуществото и неговата стойност.

"Четете и говорете. Вие сте юрист и се подигравате в момента с българския парламент. Скъсайте си дипломата и я хвърлете някъде", каза Анастасов от трибуната и след това даде 30-минутна почивка.

След като заседанието беше възобновено, Георги Терзийски поиска публично извинение от Анастас Анастасов.

„Дължа извинение на българските граждани, защото си изпуснах нервите“, заяви в отговор Анастасов.

По думите му забележката към Терзийски била принципна. „Когато нямаш юридически аргументи, не е необходимо да повтаряш в продължение на часове едно и също“, посочи той.

Опозицията продължи с острите си атаки към предлагания от управляващите законопроект. Червената Мая Манолова отново посочи, че обикновените граждани ще пострадат от тези текстове. Тя даде пример с покупко-продажбата на наследствена къща, която може да е оформена по данъчна оценка, но комисията ще оценява имота по пазарната му стойност.

"Този текст е един от най-мракобесническите в законопроекта. Наследниците трябва да доказват, че са имали пазарната стойност на имота, и ако не могат да го докажат, стават клиенти на комисията, подкрепи я и Христо Бисеров от ДПС.

В крайна сметка за три часа дебати депутатите приеха общо два члена от закона – 28 и 29.

Според чл. 29 комисията, прокуратурата, МВР, органите на ДАНС, данъчните и митниците "съобразно предоставената им компетентност извършват проверка за източниците за придобиване на имущество".

Според опозицията така вече всички тези звена се включват като репресивен апарат, който да извършва самостоятелни проверка по този закон.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


55
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
1
 
5
 
! Отговори
,,LARI,, преди 11 години
DA DOKAJAT KAK ZA 5-T GODINI ,ZAKONNO KAK SE TRUPAT TOLKOVA MILIONI,KATO RABOTNIKAT MU VZEMA MINIMALNA ZAPLATA.
16
1
 
8
 
! Отговори
Хак ви е! преди 11 години
Стига сте ревали! Да не се избраха сами тези ***? И си опичайте и малкото останал акъл, че пак идват избори!
15
1
 
7
 
! Отговори
До 21-и: преди 11 години
Че то в София к`ви сте всички, бе, ***?! *** върху ***, че и в повече!!!
14
1
 
5
 
! Отговори
anonimen преди 11 години
Spokoino be Gospoda deputati Balgaria Parlamentarna Republika li ili Boko Tikvova
13
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
е как защо, защото вече когато хванат синчетата и дъщеричките на разните "бизнесмени"да карат автомобили за десетки хиляди лева, ще трябва да доказват октъде, аджеба, имат тези парии тогава няма да могат да снасят в пратийните касички ....затова реват ***, краят на лапането се вижда ...
12
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Не мога да разбера , защо едните се натискат да приемат закона , а другите носят вода от десет дерета , за да не го приемат ! Да излезе някой да обясни нормално ! Ако е заради оставката на Боко , нема проблем , може и да закъснеят малко,но иначе е пълна боза !
11
4
 
1
 
! Отговори
Иван преди 11 години
За 10 : Не правя сделки над 250 000 лв.
10
4
 
14
 
! Отговори
Те това е Минке..... преди 11 години
Те такива *** са начело на държавната машина.....Невероятни нагли индивиди.......Ама начело па каков ПИЧ си имаме......ЕВАЛА .....народе.....заслужил си си го....ПИЧО......
9
14
 
6
 
! Отговори
Подготвяйте се преди 11 години
с писанките,че ви чакат още два мандата дращене и чукане по клавиатурата, гладни и озверели пенционери комунисти.Голямото виене на БКП в парламента е, че се светнат като фенери соц.лидерите- крадци, а бясното лобиране на Майчето-питбулката е подплатено то доста пачки.Едва ли има балък, който да й повярва на мантрата която постоянно повтаря,че от този закон ще пострада бедния народ.
8
5
 
1
 
! Отговори
акуд преди 11 години
i kva e taq sedjimka deto sa ti varzali sastezatelniq kon. dane bi da pobegne na nedade bez sedjimkata
7
4
 
19
 
! Отговори
За Иван преди 11 години
Когато направиш една сделка и по анонимен сигнал ти го нахлузят три ката ,тогава ще го разбереш!ВИЖЗА ЦУЦИ АПАРТАМЕНТИЧА ТОВА НЕ ВАЖИ,ЗАЩОТО ТОЙ Е ОТ СИЛНИТЕ НА ДЕНЯ!
6
11
 
6
 
! Отговори
Иван преди 11 години
От коментарите се разбра защо ГЕРБ бързат да приемат закона но не се разбира защо опозицията в лицето на БСП и ДПС така реват против закона.Дайте малко жокери и затова .
5
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Е та тоя като му видя мазната мутра и ми се повдига,дано скоро българския народ ви потърси отговорност ако не той оня горе не забравя-индивиди такива
4
12
 
7
 
! Отговори
до 2 преди 11 години
По скоро Бойко напляска Сергей...........:))))
3
12
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Моля Ви господи и дами депутати, не бързайте със закона.Това е единствения начин Б Б да си отиде, щом ще подава оставка да подава.Мечти нали?
2
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Топ новината утре сутринта ще бъде - БОЙ В ПАРЛАМЕНТА!
1
2
 
30
 
! Отговори
tosh преди 11 години
Управляващите бързат да приемат закона, тъй като са поели ангажимент към Брюксел, а Борисов вече заложи оставката си, ако народните представители не го приемат в срок. Ето защо се бързало.