Дянков иска да мести митниците в Русе

"В началото ще е трудно, но после плюсовете са повече"
Обновена: 4 май 2012 14:37 | 4 май 2012 14:37,
61
Дянков иска да мести митниците в Русе
Снимка: архив, Булфото

Агенция „Митници“ да се премести в Русе, предлага вицепремиерът и министър на финансите Симеон Дянков.

Негова е идеята за местенето на ведомства от столицата в други градове на страната, което ще става на етапи.

По време на парламентарния контрол Дянков обясни, че в началото с приоритет ще бъдат големите градове, където има университети с оптични връзки за свързване на администрацията с централната власт.

„Трябва да се съобразява коя агенция къде да отиде, а не просто да се разхвърлят ведомствата „две на теб, две на мен", отбеляза Дянков.

Трябвало също да се види каква е спецификата на региона.

„Затова част от министерството на земеделието отива в Пловдив, защото той е аграрен регион, затова туризмът отива в Пловдив, защото искаме да развием точно този туризъм - археологически и спа, който досега България не е развивала особено.

Още по темата

Затова искам митниците да отидат в Русе, защото там е най-значителната ни от гледна точка на приходи митница", посочи вицепремиерът.

Той е убеден, че дебат по темата ще има, но смята, че опитът от други държави показва, че в началото ще е трудно, но дългосрочно плюсовете от такава регионална политика многократно надвишават временните неудобства.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


61
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
7
 
3
 
! Отговори
do 5 преди 11 години
tap sofianec prost! koi te hrantuti cql jivot tebe i vsi4ki drugi otrepki kato tebe ako ne provinciata? aide begai ottuka *** narkomanska!
11
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Интерсно ми е митнацата в Русе как е с най-високи приходи, след като е на вътрешна граница. Защо си мисля, че в Бургас е с по-големи приходи, след като огромна част от петролните продукти минават от там.
10
1
 
9
 
! Отговори
Борко Чворко преди 11 години
В Германия след 2 световна за западна Германия всички знаем че столицата бе Бон и имаше в много градове разни административни центрове във ВисБаден бе бундескриминал амт ОБАЧЕ 99 г преместиха цялата администрация в Берлин защо ли ? Това струваше ожасно много пари но този акт показа че страната е обединена . Друк е въпросът че когато си купите кола за да я регистрирате трябва да имате договор за застраховка и по пощата ви идва какво трябва да платите по банков път без комисионна НАЗДРАВЕ ШЕБЕЦИ
9
9
 
8
 
! Отговори
До 5 преди 11 години
Добре, че селяци като тебе ни оправиха държавата. Всички в София седим и чакаме селчуци като теб да ни дават акъл какво да правим. Я ходи си издой овцете и не се занимавай с глупости да даваш селски чалъми как се оправим в София.
8
1
 
5
 
! Отговори
до 4 преди 11 години
НА МАРС!ТОЙ Е ИЗВЪНЗЕМЕН И БЕЗ ТОВА!!!!!ХАХАХАХАХАХААХАХАХАХАХАХАХАХХХХХХХХХХАХАХАХАХАХААХАХАХАХАХАХАХААХАХАХАХАХААХАХАХАХАХХА
7
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
по - добре да ги премести в белене, ама в пандиза!
6
1
 
7
 
! Отговори
osata преди 11 години
Идеята е добра, но след като държавната хазна е празна, безработицата огромна, доходите са ниски и като цяло сме в криза, дали точно сега е най-подходящият момент да се правят тези размествания, което ще означава много разходи, обучение на кадри по новите места /не всички ще искат да напуснат София и оттам плащане на обезщетения/, повече командировки... списъкът ще е доста дълъг. В една нормална държава с нормална икономика би имало положителен ефект, но у нас дали са направени такива разчети?
5
3
 
19
 
! Отговори
Маке преди 11 години
Абе , Симеончо,Нали утре ще влезнем в Шенген и с Румъния няма да имаме граница и защо ще местиш там митницата?!Кратуната е неузряла тиква.ГЕРБ са партия от тикви и кратуни.
4
2
 
29
 
! Отговори
to преди 11 години
А ДЯНКОВ КОГА ЩЕ СЕ МЕСТИ?
3
0
 
12
 
! Отговори
to преди 11 години
хахахахаха
2
7
 
21
 
! Отговори
Гражданин за EРБ преди 11 години
Дянков иска да мести митниците в РусеМАЙ Е ВРЕМЕ ДА СИ ХОДЯТ ТЕЗИ......ХОРАТА БЕЗ РАБОТА, НЯМАТ ПАРИ - А ТЕЗИ *** ВМЕСТО ДА РАБОТЯТ ЗА ДА ПОДОБРЯТ ИКОНОМИКАТА НА СТРАНАТА, МИНИСТЕРСТВА ЩЕ МИ МЕСТЕЛИЕГАТИ МУ *** ПРОЗТИ!!!
1
6
 
17
 
! Отговори
анонимен преди 11 години
Докъде стигнахме.Всичко ни е оправно,та сега трябва да местим министерства по другите градове.Тези се чудят вече какво да правят,сигурно всичко друго им е в ред ,ама отзад напред.Не е лошо тези да си ходят направо у дома.