Репресии няма да има, уверява ни Цветанов

Ваньо Танов не знаел нищо за операция "Митници"
Обновена: 4 май 2012 10:36 | 4 май 2012 10:18,
190
Репресии няма да има, уверява ни Цветанов
МВР шефът Цветан Цветанов. Снимка: архив, БТА

МВР шефът Цветан Цветанов отхвърли упреците на опозицията, че приетият късно снощи Закон за конфискацията може да се използва за репресия на неудобни хора.

"Чисто политически нашите опоненти го използват като аргумент, практически няма как да се случи", заяви вицепремиерът пред bTV.

Той за пореден път припомни, че приемането на текстовете е било изискване на ЕК и на евроатлантическите партньори на България и премиерът с право е отбелязал, че успешното приключване на работата в парламента е спасило правителството.

Той потвърди, че вчера вечерта той и Борисов са отшили в НС с оставки в джоба.

Цветанов отхвърли и упреците по едни от най-яростните спорове около възможността комисията, която работи по отнемане на незаконно придобито имущество, да проверява проверявания, без той да знае.

"Вижте, когато на един човек всичко му е наред, дали ще го проверяват една година или две години, това няма абсолютно никакво значение", заяви вътрешният министър. Той беше категоричен, че няма списък с лица, които ще бъдат проверявани.

По думите му всичко може да бъде доказано в кратко време и е нормално, ако има имущество над доходите, то да бъде отнето.

Той изрази надежда, че ако опозицията атакува закона пред КС, той ще издържи. Цветанов цитира данни от проучване на Центъра за изследване на демокрацията, че около 3.5 млрд. лева незаконни средства се въртят от престъпността, една част в чужбина, друга у нас.

Още по темата

Според Цветанов новоприетият закон ще даде допълнителни инструменти за ограничаване на организираната престъпност.

По повод операция "Митници", при която бяха хванати осем митничари да си разделят рушвети на ГКПП "Капитан Андреево", МВР шефът коментира, че акцията е проведена в пълна секретност. Дори шефът на Митниците Ваньо Танов не е знаел за нея. За операцията са били информирани само Бойко Борисов и Симеон Дянков.

Вътрешният министър помолил Дянков да не споделя информацията с никого от неговото министерство, за да не изтече информация.

"Винаги имаме предположение, че тези действия се осъществяват чрез лица на горни етажи", посочи още вътрешният министър, като отрече да има конфликт с Танов.

Що се отнася до повторния арест на Алексей Петров министърът на вътрешните работи отново посочи, че съдът е взел правилното решение, защото съдебният процес трябва да е обективен и всички страни да са равнопоставени.

"В един съдебен процес трябва да има пълна гаранция, че свидетелите няма да бъдат притеснявани, за да могат да кажат пълната истина. Искането на промяната на мярката е заради оказан натиск върху свидетелите преди явяването им в съдебна зала. Мога да кажа, че лично Алексей Петров и негов адвокат са пристискали свидетел да посочи неверни показания", коментира още Цветанов и уточни, че става въпрос за Пламен Устинов.

Той обаче добави, че делото "Октопод" не представлява интерес за него и за днешното управление.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


190
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Аз пък съм твърдо за репресии над олигархията_комунистическата,да им вземат абсолютно всичко което те заграбиха от нас трудолюбивите Българи в продължение на 67г.
16
0
 
1
 
! Отговори
Parcuc преди 11 години
Това му е ЕГН-то бее ..... !!!
15
1
 
17
 
! Отговори
Черен Петър преди 11 години
Шеф на митниците, без Солунската от ГЕРБ.Шеф на Полицията също от тази партия.Шеф на министрите от същия клуб.Самите министри другари.Шеф на Парламента също.Шев на Съдебната с-*** пак от тия.Шефове на разни комисии, комитети, агенции и ятаци все от тия.Е, кой да ги контролира и на кого да се оплачеш?
14
7
 
12
 
! Отговори
Ма малееееее!!! преди 11 години
Бандюгите почнаха да се поскарват. Не моат раздели плячката. *** бива ли таквази работа, на Буйко % му отредили? На него 99% и 1% да се разпределя между другите. *** нали ако не беше той, сега щяха да броят мухите. Стягайте се ГЕРБ-ажии, на ВОЖДА требе да се дава сите що е ОЛИПЕРЕНО.И Цуцито само с 6 апартамента. ЩООООООО? Не е ли заслужил чиляка, ААА?
13
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
С НЕТЪРПЕНИЕ ЧАКАМ МОМЕНТА, КОГАТО ЩЕ БЪДЕ КОНФИСКУВАНОВАНО ПЪРВОТО ИМУЩЕСТВО.ДАНО ДА Е СКОРО.
12
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
добре, че танов не е знаел, иначе нямаше да ги хванат митничарите! сега е ред на новия закон, да им проверят имотите и да конфискуват наред!
11
8
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тоя лъже та се къса.На него най-напред трябва да му отнемат апартаментите!
10
2
 
22
 
! Отговори
НФБ преди 11 години
цветелинка бориславова ще доказва ли как се сдоби с банка а за имотите на дон боко в Сащ как ще се доказват(((да не говорим за червените фирми на Запад и милиардите изнасяни от страната чрез офшорки...реално тук няма милионери с милиони..някой има къща или яхта но реално това не са милиони...ще изгорят няколко дребни риби...наркодилъри , крадци на дребно...и парите пак ще се върнат при голевите крадци с бели якички(а слугинажа пак ще духа супата.да не пипнаха милионите на тошо или на елита наЦК
9
3
 
7
 
! Отговори
Б.Б. преди 11 години
Сам съм ,наоколо е -----ДАЛАВЕРА И ТЪРГАШ ----23г.
8
1
 
10
 
! Отговори
така си е! преди 11 години
В.ТаноФ е като Р.ОвчЪ.,Ал.Лилов ,.....и подобни "ШАШМАДЖИИ" и "КРАДЦИ НА ПРЕХОДА"---ФЪФ Бг.......!
7
5
 
5
 
! Отговори
Славе преди 11 години
Искам да намерят компромати срещу Майчето Манолова и да ми ги пратят за да я репресирам много здраво в някой хотел. Ще я репресиран постоянно и навсякъде!!
6
0
 
16
 
! Отговори
азе и тизе преди 11 години
Чакам статия за Кардашиян .....!Не се чувствам ---КОМФОРТНО за деня !
5
3
 
16
 
! Отговори
Мона Цуца преди 11 години
и хапартаментиту са от тъщата.
4
3
 
19
 
! Отговори
jen преди 11 години
Ако имахме по-нормални медии, които не им лижат задниците, а служат за коректив на властта, приемането на този закон би ме зарадвал. В момента ме плаши - прилича ми на уреждане на сметки. Искам да знам, че има поне една медия, която не е нито за властта, нито против нея - да е обективна и когато има злоупотреби с власт да ги отрази. Обаче в България журналистите са уникално долна пасмина и това е проблем.
3
12
 
5
 
! Отговори
iliqn преди 11 години
Abe vsi4ki govorqt protiv Cvetanov ama dosega nikoi nee napravil pone malka 4ast ot negovata rabota....Bravo g-n Cvetanov ma4kai ***.
2
5
 
18
 
! Отговори
faust преди 11 години
репресии ли Цвъцко..........знаеш ли значението на думичката поне, или ти е сложноама пък като ти кажат и репресии ще има нали
1
8
 
30
 
! Отговори
t преди 11 години
На цецко шесте апартамента ще ги вземат ли?