Станишев: ГЕРБ иска хората и бизнеса „на къса каишка”

Законът за конфискацията не дава гаранции за безпристрасност
Обновена: 5 май 2012 17:50 | 5 май 2012 17:50,
191
Станишев: ГЕРБ иска хората и бизнеса „на къса каишка”
Снимка: БТА

Законът за конфискацията, приет от ГЕРБ, не дава гаранции, че няма да бъде използван като предизборен рекет спрямо бизнеса и да държи гражданите „на къса каишка”. Това заяви лидерът на БСП Сергей Станишев в Пловдив, където се проведе градската конференция на партията.

Според него скоростното приемане на закона е демонстрация пред Европейската комисия, но той няма да реши проблемите, които се трупат в България - показните убийства, масовата престъпност и това, че гражданите се чувстват несигурни.

Станишев заяви, че БСП ще обмисли възможността да бъде сезиран Конституционният съд, като социалистите са за европейската директива, свързана с конфискацията на имуществото, която е много по-балансирана.

Председателят на БСП обяви под тепетата основната задача в момента - партията да спечели доверието на избирателите и да се подготви добре за предстоящите парламентарни избори. Това може да стане с ясни послания пред хората и нова визия за управление.

Според Станишев още един мандат управление на ГЕРБ ще съсипе държавата. По негови думи досега България никога не е имала такова антисоциално управление, а управляващите създават изкуствени монополи за близки до партията бизнесмени.

Той предупреди, че до изборите остава една година, но не се изключват изненади и партията трябва да бъде в готовност. Хората обедняват, напрежението расте, затова БСП не трябва да бъде спокойна и да се разкъсва от вътрешни кавги и спорове, обяви социалистът.

Според Сергей Станишев спекулативният капиталистически модел през последните две десетилетия се е провалил и вече се вижда промяната в Европа. За пример той посочи факта, че през последните 5 месеца са избрани четирима премиери-социалисти.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


191
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
88
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Стига сте писали глупости против този и онзи. По-добре си помислете кога сте живели по-добе.Време е всички да се съберем и в един глас да изревем СТИГА - искаме достоен живот.
87
3
 
6
 
! Отговори
умерен преди 11 години
Понеже законът няма да сработи, предлагам всички имения, които видяхме снимани от въздуха да бъдат бомбандирани, желателно нощем когато собствениците са там........
86
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
народа иска тия с палатите и ултраскъпите коли на къса каишка !
85
12
 
4
 
! Отговори
Хлапето преди 11 години
За сега ми харесва партия ГОРД. Ще ги видим нататък. А всички тук, които плюете по комунизма не си давате сметка, че всъщност вие разсъждавате по комунистически.
84
4
 
21
 
! Отговори
optimist преди 11 години
ДОЛУ БСП!
83
1
 
10
 
! Отговори
123 преди 11 години
Ей, браа, на Станишката мноу му отиват садо-мазо асоциации! Личи си, кат *** отвътре, ей! Браа!
82
1
 
11
 
! Отговори
коментар>снимка преди 11 години
ЦЕЛУВКАТА НА БАБА.
81
4
 
4
 
! Отговори
рум цайс преди 11 години
до 101. Виж приятел, аз не съм от бсп, и от тиквите не съм И аз не гласувам, защото не смятам че има партия която да ме представлява. Аз бих гласувал за изцяло бизнес партия, която да има за приоритет икономическото развитие на БГ. Да се създаде бизнес климат. 1. Приоритет да е покачване нивото на образованието. 2. Още по-ниски данъци. 3. Намаляване на бюрокрацията 4. Привличане на инвестиции от ЦЯЛ СВЯТ. 5. Озаптяване на ченгетата. Не може мвр да действа като групировка от 90те. Не е честно!
80
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Абе,що не можем да се оправим вече толкова години?Наще са ми разправяли,че по едно време сме гледали на страни като Турция,Полша Гърция като доста мизерни.А тези страни отдавна ни минаха с много.Вече се съревноваваме с доста западнали африкански страни по доходи и най-лошото е ,че нещата едва ли ще се оправят скоро.Е*аси работата толкова ли сме зле?
79
5
 
13
 
! Отговори
тЦ преди 11 години
Да..за предпочитане е "на къса каишка" отколкото с червена връзка!!
78
1
 
6
 
! Отговори
за рум цайс преди 11 години
Знаеш ли, тъй като не гласувам се смятам за обективен, а си мисля, че единствената тиква в случая си ти и такива като теб. Вечно мразещи и недоволни българи. "Оффф, ама законът няма да се прилага, оффф ама магистралите са криви, офф ама хванаха там едни убийци и рекетьори, ама те са едни от тях..." И к,во? Да върнем старите мушмороци, които и това не правиха и да се успокоиш, защото ще има защо да ругаеш. Или? Предлагаш друго решение? Да дойдат пак крадливите ти господари?
77
3
 
11
 
! Отговори
Гоце преди 11 години
Социалистическа партия, лява партия - това уж било БСП.. а говори за проблемите на 'бизнеса'. Нещо не ми се връзва - за кой бизнес говорят, можеби за техния си?
76
8
 
18
 
! Отговори
ПЕТЪР преди 11 години
ЕЙ КРАДЕЦ МРЪСЕН ...ЗАКОНА САМО НА ВАС НЕ ВИ ХАРЕСВА ...ЩЕ ВИ ОТВЕЕ ГЕРБ НА ИЗБОРИТЕ КАТО КУЦО ПИЛЕ ДОМАТ ....РАЗБРА ЛИ СЕРГОООООО ***
75
2
 
8
 
! Отговори
УЖАС !!! преди 11 години
Ако беше жив Сталин, всичката *** до 9 коляно за 9 секунди щеше да изчезне ! Тези се правят на социалисти, преди се правеха на комунисти, след време ще се правят на национал- социалисти- само и само мафиотизираната им машина, която прегази над 1000 000 българи да не спира на транжира ! Очаква ни ужасен АД !!!
74
4
 
10
 
! Отговори
рум цайс преди 11 години
Абе, вие наистина ли вярвате на тия глупости! Много *** народ! Едно е да приемат някакъв закон, а съвсем друго е той да се прилага. Та нали всички депутати, министри и т.н. имат незаконно придобито имущество. И те самите ще си го конфискуват, така ли? Много умно. Този закон е с две цели. 1. тиквата печели точки пред бавноразвиващото се стадо и си дига рейтинга 2. законът ще се прилага избирателно с цел премахването на неудобни лица заради икономически и политически интереси.
73
7
 
16
 
! Отговори
тъжен факт за БСП преди 11 години
Това трябва да се помни:Според exit poll за комунистите са гласували селяните, старците и простаците.По-голям % от гласувалите за БСП са от селските райони.По-голям % от гласувалите за БСП са на години 55+.По-голям % от гласувалите за БСП са с ниско образование.
72
2
 
12
 
! Отговори
МАФИЯТА преди 11 години
Трябва да изкрещим така, че наглите крадци, които ни направиха за резил пред целия свят, да се изпокрият от страх в миша дупка.И не само да не ги допуснем от властта, ами този път и да им търсим отговорност, щото тия ни крадоха така, както никой не ни е крал!
71
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Комунистите могат да лъжат, да хитруват, да злоупотребяват, да манипулират, да се облагодетелстват, да ходят на лов, да правят страната и народа ни за резил, да предават и продават националните ни интереси, да ни губят времето и да ни провалят бъдещето, но едно не могат не са в състояние да изпитат срам.
70
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Другаря станишев - МЛАДШИ,демонстрира бащинство...хихихихихиКакво иска Станишев,да крадат или да си играят на управници със съдбата на народа?! АМИН!
69
7
 
10
 
! Отговори
мечо пух преди 11 години
Истината си казва Станишката.Голям сеир ни чака да гледаме.