Да преместим МВР в Катуница, призоваха от БСП

Симеон Дянков пък да си ходи веднага във Вашингтон
8 май 2012 18:30,
207
Да преместим МВР в Катуница, призоваха от БСП
Сергей Станишев. Снимка: Impact press group

Местенето на държавните структури, което готви ГЕРБ, прилича на стар анекдот, коментира лидерът на БСП Сергей Станишев.

Той сравни реформата в държавната администрация с клатене на стар вагон – той всъщност е спрял, но управляващите го клатят, за да създава илюзия, че се движи.

По думите на лидера на БСП няма финансови разчети колко ще струва местенето на държавни структури на  данъкоплатците. Той отхвърли позицията на управляващите, че това ще отвори нови работни места и ще развие регионите.

"Кой ще обучи местните кадри как да работят в администрацията, ако сега работещите останат в София?", попита Станишев.

По думите му подобно нещо има смисъл, ако съществува ефективно електронно правителство, но то не съществува в България.

Станишев допълни още, че ако имаме работещо електронно правителство, това "размятане на администрацията" ще бъде абсолютно излишно.

Според ръководството на БСП ГЕРБерите нямат реално обяснение защо например Агенция “Митници“ ще се мести в Русе, при положение, че там няма митническа граница, а и защо Агенцията по туризма ще бъде в Пловдив, при положение, че 80% от туристите идват у нас на черноморски туризъм.

Станишев няма и обяснение защо при положение, че Варна е най-голямото ни пристанище, Агенция “Пристанищна инфраструктура“ също отива в Русе.

Депутатът от видинския район Михаил Михов обаче намери обяснение поне на част от въпросите, макар и доста иронично.

"Във Видин си мислехме, че местят митницата в Лом, защото шефа на агенция “Митници“ Ваньо Танов е от там. Сега се оказва, че цялата агенция отива в Русе, защото Танов имал апартамент там“, шеговито каза Миков.

От БСП излязоха и с нови предложения за местенето на ведомства.

Червените предлагат Симеон Дянков да се премести в Свищов, защото там има Стопанска академия. Всъщност от левицата предложиха на Дянков направо да си отиде във Вашингтон, защото така или иначе оттам получава указания за действие.

Друго предложение на левицата е Министерство на вътрешните работи да отиде в Катуница, защото и без друго там е най-големият им провал.

"В Катуница и без друго се освободиха много сгарди", иронизираха от БСП.

Левицата предлага още прокуратурата да отиде във Видин, а следствието – в Кърджали.

"Така ще си улеснят комуникацията", иронично коментира лидерът на БСП.

Опозицията нападна управляващите и за бюджетната им политика. По думите на Станишев, финансовият министър Симеон Дянков е прогнозирал растеж от 2,6%, а бюджетът е разчетен при минимален растеж от 1%.

От МВФ обаче прогнозират икономическия растеж на страната ни да е 0,8 на сто, а БНБ – 0,7 на сто.

Според лидера на левицата дефицитът на страната ни за първите три месеца на годината е 687 млн. лева, а планираният бюджетен дефицит за цялата година е 1 млрд. и 100 милиона.

Според Станишев 3 млрд. лева ще са необходими на страната ни, за да покрие разходите си. Това по думите му е и причината управляващите да искат да бръкнат в Сребърния фонд и затова се готвят да създадат дълг от 2 млрд. лева, които "всички ще плащаме".

Станишев нападна управляващите и за високите нива на безработицата в страната. Той обяви, че по данни на НСИ безработните в страната са 13 на сто, а младежката безработица достига 33%.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


207
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
112
19
 
9
 
! Отговори
преди 12 години
На предишните избори гласувах за герб,за КОЕТО СЕ ПРОКЛИНАМ!По лошо управление от това не имало никога!На следващите парламентарни избори(АКО ОЦЕЛЕЕМ ДО ТОГАВА)АЗ ЩЕ ГЛАСУВАМ ЗА БСП!
111
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
личи си, че при това разместване доста чесвен матрял ще изпада от администрацията
110
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Тоя *** явно е много натясно и започна опасно да заиграва!Кри се като плъх по време на *** безчинства, а сега пръска отрова!Ами коя политическа сила *** бг и обрече почтения българин на поганско робство!
109
4
 
6
 
! Отговори
Костов преди 12 години
Дори и така си заслужава!Макар че дотогава ....дали ще има комунисти?!
108
9
 
21
 
! Отговори
Костов преди 12 години
А комунистите да преместим в Белене, без право на връщане!
107
0
 
6
 
! Отговори
до 146 преди 12 години
а най=виновни са журналята....уж коректив в нормалните държави, тук водещата им новина е Ким Кардашян + на Коко кифлите....ужас
106
1
 
18
 
! Отговори
ОРБИТА преди 12 години
Имам едно по добро предложение ,ако някой от парламентарните чиновници прочете коментара да го предложи пред парламентеристите. Мисля ,че е най-добре агенциите да се преместят извън земята да се изведът във орбита и да се настанят по другите планети Марс,Юпитер,Венера и така нататък Цв.Цветанов със МВР на Луната а Бойко направо на Слънцето и белким изгрее още по -добре то така и инак държавата си върви на самотек и няма нужда от шизофреници които да тормозят народа.
105
3
 
8
 
! Отговори
Комуна преди 12 години
Комунистите щурмуват небесата,комсомолците след тях летят,пионерчетата, и те завалийкитенатам вървят.
104
0
 
2
 
! Отговори
Kaloyanchev преди 12 години
taka i taka kato ste gi mestim agentziite.pone da si gi slojim v Belomorska Trakia.hem tam ima mnogo svobodni tereni, podgotveni rabotlivi kadri - znayat balgarski, gratzki i angliiski, moderni evropeiski patista ima veche novoizgradeni. hem i da pomognem v upravlenieto na gratzkia bratski narod - pri nego ima lipsa na dobri upravlyavasti sega, a pri nas sa tolkova mnogo dobrite upravlyavasti, che veche im e mnogo tyasno v Sofia.hem i za BG narod ste e golyamo udovolstvieto da gi posestava v GR
103
2
 
4
 
! Отговори
масаро преди 12 години
А вий вървете на майка си в гъ..
102
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Този колкото повече говори, толкова повече смъква имиджа на БСП.
101
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Тези се чудят какво по малоумно послание да отправят.
100
2
 
8
 
! Отговори
Охранител преди 12 години
Не мога да разбера, как хората не виждат, че и едните и другите ни правят на маймуи...вижте ги само с какви глупости се занимават...толкова ли няма в тази държава по-важни за решаване неща...??? Само се чудят заккво да се чепкат, за да имитират някаква дейност
99
11
 
16
 
! Отговори
ФЕН преди 12 години
СЕРГЕЙ КОЙ ПО ДЯВОЛИТЕ ТИ ИСКА ТВОЕТО МНЕНИЕ ПЪК НА ТЕБЕ ...ГЛЕДАЙ СИ ТАМ ЖЕНАТА И СМЕНЯЙ НА ДЪЩЕРЯ СИ ПЕЛЕНИТЕ ..САМО ЗНАЕШ А И ВЕЧЕ ЦЯЛА БЪЛГАРИЯ ЧЕ ЗА ДРУГО И БЕЗ ТОВА НЕ СТАВАШ
98
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Катуница ама Серги докато беше премиер нищо не направи да спре безобразията на ***, което си е истина истина е. Всъщност ако не бяха масовите народни протести срещу убийството на момчето и ГЕРБ щяха да си траят за царкировите ***.
97
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Чудесно го измислиха ГЕРБ. Така напълно да се ликвидира бизнеса. Вместо да си вършиш работата-ше се разхождаш от град на град за подписи на документи.
96
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Добре всички да се опомним и да не се плюем по форумите , заради ГЕРБ , БСП или други изпечени мошеници , наричащи себе си политици , но вече 23 г. живеят на наш гръб , с цената нашето мизеруване ! Писна ми от измислени политици , като Станишев ,Борисов,Цветанов ,Гоце , Кака Янка , Сидеров , Костов " вечния" парламентарист Корнезов и други лайняри !
95
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
***!
94
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Дебело трябва да се подчертае, че ДС е инструментът, с който Москва контролира България. Който е служил на ДС е служил на СССР, така че всичките приказки за някакъв патриотизъм са просто един цинизъм. Ако казват, че са служили на родината, просто са служили на съветската държава това е истината.
93
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
тоя не спря да ръси глупости *** кажи нещо смислено