Правителството няма вина, съдът е независим, оправда се Борисов

Съдиите и прокурорът са можели да задържат Братя Галеви
10 май 2012 13:32,
252
Правителството няма вина, съдът е независим, оправда се Борисов
Премиерът Борисов нямал вина за изчезването на Галеви. Снимка: архив, Булфото

Правителството няма никаква вина за изчезването на Братя Галеви, коментира премиерът Бойко Борисов казуса с "изпаряването" на двамата бизнесмени.

"И съдиите, и прокурорът са можели да поиска задържането им. Къде е ролята на правителството в независимата съдебна система? Съжалявам, че трябва да ви го кажа", добави раздразнен Борисов.

Още по темата

Двамата дупнишки бизнесмени се укриват вече седми ден, след като ВКС потвърди присъдата им на 3 май. Те трябваше да бъдат настанени първоначално в затвора в Бобовдол, където да преминат адаптация, а след това да бъдат преместени в затворническото общежитие в Самораново - на метри от дома им.

От вчера Братя Галеви са обявени за общодържавно издирване, след като съдебна охрана ги издирва безуспешно.

Днес главният прокурор Борис Велчев заяви, че е нямало как те да бъдат задържани веднага след окончателното потвърждаване на присъдата, тъй като решението на ВКС е било взето неприсъствено.

Обвинител №1 обясни, че до потвърждаването на присъдата на последна инстанция те се водят невинни до доказване на противното.

Вчера пък вътрешният министър Цветан Цветанов призова осъдените бизнесмени да се предадат и заяви, че няма данни те да са напускали страната. Тази вероятност обаче не беше изключена от МВР шефа. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


252
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
117
0
 
10
 
! Отговори
ЕС преди 12 години
"О,тигре тигре ,имаш ли пари ..."?
116
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
абе съда независим ама заплатите на съда ги давате вие,след като пускат престъпници спрете им заплатите.......
115
0
 
7
 
! Отговори
ВАНКО преди 12 години
ИМОТЪТ /ИМЕНИЕТО/ В СЕЛО РЕСИЛОВО НА ЧИЕ ИМЕ СЕ ВОДИ?????
114
1
 
4
 
! Отговори
chicago преди 12 години
До 133 - Що до 2080 г.?Какво ще се случи през 2081 че,няма да управлява той.
113
2
 
8
 
! Отговори
12345 преди 12 години
Наскоро научих нещо за независимата съдебна система:..................................."Съдебният заседател не е съдия, но е равностоен член на състава, разглеждащ и решаващ делата. Като част от съдебния състав, съдебният заседател има еднакви права със съдиите и равен глас с тях. Съдебни заседатели участват в разглеждането на наказателни дела за престъпления, за които се предвижда наказание повече от 5 години лишаване от свобода. В тези случаи съдебният състав се състои от един съдия и двама съдебни заседатели. Ако предвиденото наказание е не по-малко от 15 години лишаване от свобода, съдебният състав е трима съдебни заседатели и двама съдии.".................................Броят на съдебните заседатели се определя от съда, а самите съдебни заседатели се избират от общинските съвети - разбирай на квотен принцип ГЕРБ, БСП, ДПС.... В момента най-много съдебни заседатели има ГЕРБ...Що ми приказва ББ за независима съдебна система?
112
0
 
10
 
! Отговори
Гошо Тъпото преди 12 години
Българският...независим съд е...зависим,само от...парите.Тъй като правителството...няма пари,а брат Галефф...има,ясно кой ще...глади по косъма;няма да е Бойко...я.
111
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
До 130 пародия беше Станишев дати припомня
110
0
 
8
 
! Отговори
До олеле преди 12 години
Абе ти да ни си на *** оная работа която е ту отпред ту отзад.До оня ден ревеше че правителството се намесва в работите на независимия съд а днес ревеш че съда трябва да е зависим.Аман от исфирясали пенсии.
109
0
 
8
 
! Отговори
ПОЕЗИЯ преди 12 години
За какво се оплаквате...?Луната спи ,...народа също ,само 23г.!
108
0
 
8
 
! Отговори
ВАНКО преди 12 години
ПРАВИТЕЛСТВОТО/ВСИЧКИ ПРАВИТЕЛСТВА ОТ 20 ГОДИНИ НАСАМ/ Е ВИНОВНО ЗАЩОТО НЕ ПРОМЕНЯ ЗАКОНА,ТАКА ЧЕ НАИСТИНА ДА ИМА ПРАВОСЪДИЕ,А НЕ ЦИРК И СМЯХ.ДЪРЖАВАТА МОЖЕ ,СТИГА ДА ИСКА!
107
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Браво Борисов
106
2
 
9
 
! Отговори
от оплютите досега преди 12 години
Неможе да няма виновни бре Бойко ти май забрави че тройната коалиция са виновни как таса забрави да кажеш тази постояна лъжа. Обаче народа разбира че ГЕРБ, БОЙКО БОРИСОВ, ЦВЕТАН ЦВЕТАНОВ, СЪД, ПРОКУРАТУРА И МВР ВСИЧКИ ЗАЕДНО СТЕ ВИНОВНИ. ТАЯ МИНИСТЪРКА НА ПРАВОСЪДИЕТО НАЛИ ТИ Е ПОДЧИНЕНА- УВОЛНИЯ. УВОЛНИ ЦЕЦО ЦВЕТАНОВ И СИ ПОДАЙ ОСТАВКАТА И ГОТОВО ЩЕ ВЛЕЗНЕМ В ШЕНГЕН ВЕДНАГА. ОКАЗВА СЕ ЧЕ БОЙКО БОРИСОВ Е ОСНОВНАТА ПРЕЧКА ЗА ШЕНГЕН? ЗАЩО ЛИ? ЗАЩОТО ТОЙ СИ ЗНАЕ!
105
0
 
11
 
! Отговори
ВАНКО преди 12 години
ДО 5 ДНИ ПРИ НЕЯВЯВАНЕ В ЗАТВОРА НА ОСЪДЕН,ИЗБЯГАЛ,ВПОСЛЕДСТВИЕ ОБЯВЕН ЗА ОБЩОНАЦИОНАЛНО ИЗДИРВАНЕ ДА СЕ КОНФИСКУВА ЦЯЛОТО ИМУЩЕСТВО НА ОСЪДЕНИЯ И НЕГОВОТО СЕМЕЙСТВО/МАЙКА,БАЩА ,ЖЕНА,ДЕЦА/ -ПАРИ,КОЛИ,ИМЕНИЯ,ВИЛИ ,АПАРТАМЕНТИ .КАКТО И ВСЯКО ПРЕХВЪРЛЕНО ИМУЩЕСТВО 1/ЕДНА/ ГОДИНА ПРЕДИ ИЗДАВАНЕ НА ПРИСЪДАТА!ТОЛКОВА Е ЛЕСНО!ПРОМЕНЕТЕ ЗАКОНА!!!
104
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
TAQ DOLNA MUTRA VSE NQKOI MUE VINOVEN AMAN OT VAS ,SAMO MRANKATA I PRAVITE MILIONI I VSE NQKOI DRUG VI E VINOVEN .
103
2
 
10
 
! Отговори
Gio преди 12 години
...и к'ва стана тя сега - те ги съдят, ние не може да ги Фанем, а..? :)))
102
1
 
8
 
! Отговори
Олеее преди 12 години
А стига вече де! От кого е независим тоя съд ? От парите които му плащаме, от законите, от справедливостта, от етиката и морала ????? От всичко това лие е независим??? НЕ ИСКАМЕ НЕЗАВИСИМ СЪД, ИСКАМЕ ЗАВИСИМ СЪД ОТ ПО-ГОРЕ ИЗБРОЕНИТЕ НЕЩА!!! Стига вече с тия смешни оправдания и прехвърляне не топката!!!
101
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Гоцевия съд ги пусна да избягат
100
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"Да ви *** в тъпите некадърни милиционери заухави заспали сополи!!!! Милионите за подслушване и следене къде отиват бе *** нещастни?!?????? "Утре ,като те привикат и те питат що си написал това ,отгоре ,ще рзбереш ,къде отиват милионите...
99
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Виовни са Доброволните отряди на трудещите се, липсата на революциона бдителност и неспазване на европейските директиви и регламенти по инструмента Шенген!
98
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Вся власт гейберастам!И кво - мутрите даже като ги осъдят могат да си напуснат страната и да избегнат правосъдието.И нали вие ги хващахте, а съда ги пускаше? Е, осъдиха ги - вие ги пуснахте.