Правителството няма вина, съдът е независим, оправда се Борисов

Съдиите и прокурорът са можели да задържат Братя Галеви
10 май 2012 13:32,
252
Правителството няма вина, съдът е независим, оправда се Борисов
Премиерът Борисов нямал вина за изчезването на Галеви. Снимка: архив, Булфото

Правителството няма никаква вина за изчезването на Братя Галеви, коментира премиерът Бойко Борисов казуса с "изпаряването" на двамата бизнесмени.

"И съдиите, и прокурорът са можели да поиска задържането им. Къде е ролята на правителството в независимата съдебна система? Съжалявам, че трябва да ви го кажа", добави раздразнен Борисов.

Още по темата

Двамата дупнишки бизнесмени се укриват вече седми ден, след като ВКС потвърди присъдата им на 3 май. Те трябваше да бъдат настанени първоначално в затвора в Бобовдол, където да преминат адаптация, а след това да бъдат преместени в затворническото общежитие в Самораново - на метри от дома им.

От вчера Братя Галеви са обявени за общодържавно издирване, след като съдебна охрана ги издирва безуспешно.

Днес главният прокурор Борис Велчев заяви, че е нямало как те да бъдат задържани веднага след окончателното потвърждаване на присъдата, тъй като решението на ВКС е било взето неприсъствено.

Обвинител №1 обясни, че до потвърждаването на присъдата на последна инстанция те се водят невинни до доказване на противното.

Вчера пък вътрешният министър Цветан Цветанов призова осъдените бизнесмени да се предадат и заяви, че няма данни те да са напускали страната. Тази вероятност обаче не беше изключена от МВР шефа. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


252
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
137
0
 
6
 
! Отговори
ЕС преди 12 години
Галевите отпрашили за ЮАР ,заедно с жените ,децата и любовниците си,преди седмица !Тескеретата уредил ----Киро Плъха ----/който си разиграва коня пред държ. институции!
136
0
 
25
 
! Отговори
ВАНКО преди 12 години
ИМЕНИЕТО НА БРАТЯ ГАЛЕВИ В С.РЕСИЛОВО НЯМА ИЗДАДЕН АКТ 16,НЕ ПЛАЩА ДАНЪЦИ,ТАКСА СМЕТ,ТОК,ВОДА.ДОГРАМАТА И ОБЗАВЕЖДАНЕТО СА ПОДАРЪК ОТ РЕКЕТИРАНА ФИРМА.ПЪТЯТ Е ПОДАРЪК ОТ ЦЕЛИЯ КОРУМПИРАН ОБЩИНСКИ СЪВЕТ /.ОХРАНАТА НА НСО Е ПОДАРЪК ОТ ДЪРЖАВАТА.
135
1
 
13
 
! Отговори
chicago преди 12 години
Съд - независим ,Прокуратура- независима,Правителство - независимо, Президентство -независимо,Парламент - независим.Как бе Бойко като сте толкова независими един от друг правите на ошав този народ.Отговора е *** -когато става дума за пари,всички институции стават един отбор и заигравате срещу отбора на слабите - народа.Примера е ***:Държавната администрациа ще може да взима до 22заплати годишно,е тази администрациа за народа ли ще работи или за джоба си.
134
1
 
11
 
! Отговори
ванко преди 12 години
ДО 10 ДНИ, НА ЛИЦЕ ОСЪДЕНО И ОБЯВЕНО ЗА ОБЩОДЪРЖАВНО ИЗДИРВАНЕ 1.ДА СЕ КОНФИСКУВА ЦЯЛОТО ИМУЩЕСТВО И ПАРИЧНИ СРЕДСТВА.2.ВСЯКО ПРЕХВЪРЛЕНО ИЛИ ДАРЕНО ИМУЩЕСТВО И ПАРИЧНИ СРЕДСТВА -2 ГОДИНИ ПРЕДИ ИЗДАВАНЕ НА ПРИСЪДАТА,ДА СЕ ОТМЕНЯ АВТОМАТИЧНО И ДА СЕ СЧИТА ЗА НЕЗАКОННО ДЕЯНИЕ.3.БАЩА,МАЙКА,БРАТЯ,СЕСТРИ,ДЕЦА ДА ПОПАДАТ АВТОМАТИЧНО ПОД УДАРИТЕ НА ЗАКОНА ЗА КОНФИСКАЦИЯ.
133
5
 
13
 
! Отговори
бойко се подиграва преди 12 години
Борисов се разгневи заради Галеви... Зевс се разгневи, заради Галеви... Индра, Тот, Ра, Саваот, Свети Илия и прочее гръмовержци събрани в едно се разгневи заради Галеви. Ей, банкянски компире, МВР е в ръцете ти, ДАНС е в ръцете ти, твойто момче за бой Роската и НСО ти даде в ръцете. Кого си вярваш, че правиш на *** бе??? Ако искаше, до два часа щяха да са ти сервирали Галеви на поднос с лимончета в устите, а чадърите им във властта щяха да вият умолително "Не ме бий през лицето, господарю, че утре съм на парламентарно заседание." Така само показваш на все по-растящия процент мислещи хора, че открито ни се подиграваш.
132
4
 
16
 
! Отговори
xaxaxa преди 12 години
ИМОТА В РЕСИЛОВО Е ДАРЕН НА ВЪТРЕШНИЯ МИНИСТЪР ЦВЕТАНОВ СЪОБЩИХА ОТ КЮСТЕНДИЛСКАТА ПРОКУРАТУРА. ЧЕСТИТО.
131
2
 
10
 
! Отговори
братушка преди 12 години
ние вече се предадахме в юар като бежанци плажа е много хубав ние сме добре изтърпяваме си присъдата тука щото в самораново е по студено поздрави на цуцко и тиквата. пп чакаме ви догодина след изборите
130
2
 
14
 
! Отговори
няма братя преди 12 години
В България вече ги няма братя Галеви. За сметка на това си имаме режима на пожарникаря!
129
15
 
10
 
! Отговори
ми преди 12 години
колкото и да ви яд червени *** и колкото и да плюете в случая премиера е абсолютно прав. не може да очаквате министър (който и да е той) лично да проверява и да дебне всеки заподозрян. Още онзи ден написах - проблема си е на прокурора и съдията - прокурора, че не е поискал забрана за напускане на страната и не е поискал промяна на мярката, а съдията че избщо ги е пуснал тия ***
128
5
 
12
 
! Отговори
селски тарикат преди 12 години
Пожарникарят: Колкото повече лъжа, толкова повече ми верват! Голем съм тарикат!
127
1
 
7
 
! Отговори
информация за МВР преди 12 години
Братя Галеви са избягали в АфрикаАнгел Христов и Пламен Галев, по-известни като Братя Галеви, са напуснали страната в петък вечерта с бялото им БМВ Х5. Издирваните братя са се укрили в Гърция, откъде са излетели за Африка. Те са взели със себе си 40 млн. лв., разкриват техни познати.Ангел Христов е успял да се отърве от скъпия си автомобил Порше Карера ГТ, който продал за около 200 000 лева. Колата била една от любимите му, но явно е бил принуден да се раздели с нея.Според разследващите Братя Галеви са използвали мобилните си телефони последно миналия четвъртък, а от петък не са отговорили на нито едно обаждане. В събота устройствата били изключени окончателно.
126
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Като ви чета коментарите, точно Бойко за Премиер и по едни Галеви за кметове на населените места. ****** тъпия народ, да ви бият, да ви тероризират и да ви крадат от сутрин до вечер, а вечер се нашльокайте, че като ви ***** да ви е по - гот. И пак си гласувайте за Сопата ... Ни човешки права ви трябват, ни европейски доходи, нищо ...
125
2
 
8
 
! Отговори
дори по-добре преди 12 години
Абе да им вземат цялото имущество като за начало, пък след това ако са отишли в ЮАР - още по-добре. На нас няма да пречат и да ни обират. Наказанието да си в ЮАР и да не можеш да се върнеш тук е още по-добре от наша гледна точка - реално това е като да ги бяха осъдили на доживотна. Само да трябва им вземат всичкото имущество!
124
2
 
18
 
! Отговори
Холандците преди 12 години
Изпращаме ви инструкция за проверка на готовността за приемане в Шенген:1. Вземете пакет макарони2. Изберете най-дългия и крив макарон от пакета3. Погледнете от единия му край4. Ако видите надписа "Шенген" в другия край, значи сте готови за приемане5. Ако не видите нищо, поздравете братя Галеви от нас!
123
3
 
9
 
! Отговори
166 преди 12 години
А то да беше само Митьо Очите :))). Кви ли нямаше - имаше некъв в Перник - Драгановец ли беше къв, дет официално се водеше у кауша да си излежава присъдата, а го гърмяха там на някакъв язовир, близо до палата му. Имаше и некъв друг дет също уж у затвора беше, а то се оказало, че платил на някакъв друг да кеси у кауша вместо него. А колко такива уж в затвора, а те на домашно лечение в къщи има, ама не ги знаем не ми се мисли :))). *** като си аверче на Тиквата си привилигирован :))))
122
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
я да видим сега новия закон за отнемане на незаконно придобито имущество??? Или ще е само за дребните дилърчета
121
0
 
11
 
! Отговори
пазарлък с кого? ББ преди 12 години
Според него от самото начало за задоволяване на общественото мнение е имало пазарлък, след като се е стигнало дотам да се определя къде да си изтърпяват наказанието. "Тоест, да си изтърпяваш наказанието, и то в открит тип... Знаете, имаше един такъв, който изтърпяваше в открит тип, Митьо Очите, който прекара цялото си време по барове. Това, мисля, че нямаше никакъв възпитателен и положителен ефект, и възпиращ. Цялата история е доста гнила. Не мога да си представя, че в друга държава ще се съгласят да изтърпяваш наказанието си в дома си", категоричен е Ваньо Танов.
120
1
 
11
 
! Отговори
ха-ха-ха преди 12 години
Мда, явно съда контролира и границите :))). Ми като разните там холандци и др. твърдяха, че сме разграден двор и за това не трябва да влизаме в Шенген Тиквата и Цвъки обясняваха, как това не било така и пиле не можело да прехвръкне. А аз като гледам де що има осъден бандюга (а може и неосъден щот Маргина не можаха и да го осъдят) си ходят където си искат и за тях няма граници :)))
119
0
 
9
 
! Отговори
Бг--политик преди 12 години
Карайте се ,бийте се ,само не стигайте и до НАС---ПОЛИТИЦИТЕ И ***!
118
0
 
9
 
! Отговори
до 153 преди 12 години
Имотът в с.Ресилово ,вероятно вече се води на някой си -----Бг съдия,....КРАЙНОНУЖДАЕЩ СЕ!