Мартин Димитров: ГЕРБ ни раздели!

Съпартийците пък доволни от оттеглянето му
15 май 2012 20:25,
154
Мартин Димитров: ГЕРБ ни раздели!
Мартин Димитров усещал влиянието на ГЕРБ. Снимка: БТА

"Освен емоциите, усещам и влиянието на ГЕРБ в разделянето на СДС и ДСБ, защото те не искаха да видят „Синя коалиция” срещу себе си", заяви пред Dnes.bg лидерът на СДС Мартин Димитров, след като подаде оставка.

Той е на мнение, че интерес от разделянето на сините имат единствено от партия ГЕРБ.

"Усещам, че някой е повлиял там, където може, защото всички организации, които имат някакви коалиционни и други взаимоотношения с ГЕРБ гласуваха срещу „Синята коалиция”, което е жалко", коментира още Димитров.

49 делегати гласуваха срещу участието на СДС в „Синята коалиция”, а 38 го подкрепиха. Против явяването на двете десни партии във формата „Синята коалиция” се обявиха софийската организация, както и структурите във Варна и Бургас. Това принуди лидерът на партията Мартин Димитров да напусне поста.

Още по темата

"Сега трябва лидер, който смята, че самостоятелното явяване е най-добрата идея, за да е убеден, защото аз познавам хиляди хора и ги убеждавах с години, че трябва да сме обединени с десницата и сега не мога да ги срещна и да им кажа, ние сме само СДС", каза още Мартин Димитров.

Съпартийците му пък са разделени след днешните събития. По-голямата част от тях подкрепят оттеглянето му.

"Мартин Димитров е един млад човек, който си повярва много и не оцени това, което ние му дадохме от сърцето и душата си", каза пред Dnes.bg бившият заместник-министър на вътрешните работи Здравко Зафиров.

„Синята коалиция” ще продължи да съществува до края на този парламент, но от СДС не изключват вариант да работят с ДСБ, ако имат депутати в следващото Народно събрание.

"Пожелаваме успех на ДСБ, да имат депутати в следващия парламент и няма проблем тогава да се договаряме за коалиция", заяви Румен Христов, неуспелият кандидат за президент на „Синята коалиция”.

Временният лидер на СДС ще бъде ясен в началото на юни. Засега партията ще работи сама за влизането в следващия парламент.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


154
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
112
1
 
3
 
! Отговори
сМЕШНИК преди 11 години
Тия сини поитици и техните сателитни телевизии продължават" да се чудят "по няколко часа на ден защо изчезва дясното в България . Ами , чудаци ,то не е от оня ден ,когато Мартинчо си подаде оставката ! Народа Български натика дясното на кучето в *** , още преди 6-7 години /че и повече /,заради разбойническата им политика спрямо България след 1989 г. Оттогава Костов не е СДС , а е ДСБ! Оттогава хубавото Наде не е Михайлова ,а е Нейнска ! Оттогава цървула Сидеров не е от СДС !
111
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
129- ПРАВ СИ++ МНОГО
110
1
 
8
 
! Отговори
kireza преди 11 години
Мартинеее,на "гърбавият гърбицата му пречела" май не знаеш тази поговорка....ГЕРБ му бил виновен.Не очаквах че съгражданин ще бъде толкова ***...Писах ти че "НАБУКО" е от "умрял писмо",нееее,поддържаше го...да не би америкосите да ти платиха?Писах ти за тока от ветрогенераторите,трябваше само да внесеш поправка в закона та тока от безплатният вятър да не е най-скъпият...Ама си бил тиква,голямаааа....Язъъък за Бургас,и ти го изложииии.....
109
4
 
7
 
! Отговори
БАЧКАТОР преди 11 години
Няма никаква полза за държавата и хората от СДС и ДСБ, и затова не е никаква загуба че няма да ги има в парламента тия борсуци.
108
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Малиии, па си глупов Малтинчо ! Защо забравяш за Куневата ?
107
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Мартине не ГЕРБ а ти се провали и то лошо много лошо
106
1
 
10
 
! Отговори
възмутен преди 11 години
Знаете ли,омръзна ми да чета коментари от рода на тези били с комунистите,онези не знам си с кой.Мен лично не ме интересува на какъв цвят са се пребоядисали!Интересува ме това, което ми предлагат като програма и план за излизане от кризата, за развитието на държавата и на нас, самите, като част от нея, да ме устройва.И стига вече с тези червени, жълти ...всички са от едно котило. Тук има коментиращи, които винаги свързват този или онзи с БСП или ГЕРБ Ако каузата,която се лансира е добра-защо не
105
1
 
6
 
! Отговори
Уорлик до 133 преди 11 години
Ей Малтине, защо не питаш мен????????????????
104
3
 
10
 
! Отговори
И Костов до 133 преди 11 години
има място само в Белене Мартинчо.Успех
103
3
 
10
 
! Отговори
байо от село преди 11 години
Синьото окончателно фалира. Вече за всички е ясно ,че парламента остава мираж за тях.
102
4
 
12
 
! Отговори
Ники преди 11 години
Най накрая тоя пелтек се махна По противно и отвратително същество няма
101
2
 
7
 
! Отговори
мхм преди 11 години
Защо обвиняваш другите, че си взел брутове в партията, хайде по сериозно ние не лапаме мухи господин Димитров! Това за пореден път доказва, че сте изгнили и кажете как да ви се довери човек!? Ужас и помия!
100
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Мартине, питай Иван Костов има ли свободно работно място в щатното разписание на ТЕЦ МАРИЦА?Ако няма питай В.Николов и Б.Б. за място в АЕЦ Козлодуй или по-скоро на площадката в Белене!ИМАШ ИЗБОР!!!!!!!!!!!!!!
99
4
 
9
 
! Отговори
Ришко преди 11 години
Старият принцип: "Разделяй и владей" е в пълна сила.
98
0
 
9
 
! Отговори
иво преди 11 години
Пушкин беше написал в едно стихотворение:" А с ***, не спори"Излишно е да коментирам точно такива драскачи във форума.Така , че ако не може да измислите и напишете нещо умно, не драскайте глупостите си.Моля ви.
97
5
 
9
 
! Отговори
НФБ преди 11 години
след винету днес дон боко великолепни се насилва да прочете и ,,моята борба "на своя идол хитлер,,,,
96
6
 
20
 
! Отговори
НФБ преди 11 години
е станахте ли по богати под управлението на Герб/ипонима ли повече работа под управлението на герб/ипонзаплатите ви повишиха ли се през управлението на герб/ипонкак са пенсионерите при управлението на герб/ипонкак е бизнеса при управлението на герб/ипонкак е сигурността при управлението на герб/ипонданъците паднаха ли при управлението на герб/ипонцените как са при управлението на герб/ипон,,,,,,,,дон боко великолепни от милионер днес е милиардера вие?
95
1
 
5
 
! Отговори
Петроф преди 11 години
Спокойно, спокойно, ще те изпратим посланник в добра държава, с добри пари, не се притеснявай и не се вживявай.
94
6
 
19
 
! Отговори
възмутен преди 11 години
Че ГЕРБ върти далавери и интриги навсякъде, не е лъжа! Те това целят - разделяй и владей! Че хората в другите партии, с изключение на БСП, са готови на всичко, дори и да предадат убежденията си, само и само да са на държавната хранилка, също е вярно! Но че с поведението си десните не доказаха, че защитават интересите на привържениците си, също е вярно!
93
4
 
35
 
! Отговори
Да... преди 11 години
От борец за демокрация името на Костов стана синоним на крадлив и себичен БГ депутат.Жалко за М.Димитров....изглеждаше по-интелигентен...когато го избраха. Сега му е ред да заеме и той позата на обиден..от учителя си Костов.На кого се обиждате...на хората които излъгахте?