Началото на края на ГЕРБ, видя БСП

Парите свършиха, дами и господа, предупреди Станишев
15 май 2012 18:40,
301
Началото на края на ГЕРБ, видя БСП
Станишев предрече предсрочни избори. Снимка: архив Булфото

Това е началото на края на ГЕРБ и началото на края на политиката в изборите, заяви депутатът от "Коалиция за България" Мая Манолова.

Изказването й беше по повод частичните местни избори, които се проведоха в Кюстендил в неделя. Те бяха спечелени от "Коалиция Кюстендил", пред БСП, ГЕРБ и "Лидер".

По думите на Манолова този вот е показал, че не са важни политическите идеи, а да имаш пари, власт и да нямаш скрупули.

Тя определи като "смешни" твърденията на премиера Бойко Борисов, че левицата е купила изборите с гласовете на ромските махали в града.

Спорът между Мая Манолова и Бойко Борисов, за това кой всъщност се опитва да купи вота в града на черешите, започна още миналата седмица.

Червената депутатка обвини вътрешния министър Цветан Цветанов, че е отишъл в Кюстендил, за да подготви изборите.

Тогава Борисов й отговори, че вътрешният министър всъщност е на посещение в града не заради изборите, а за да опази черешите. 

Манолова днес обясни, че твърдението на вътрешния министър Цветан Цветанов, че ги е оставил да купят вота, звучи като виц.

Червената депутатка не пропусна да спомене, че в ромските квартали е имало засилено полицейско присъствие и хората са били сплашвани да не гласуват.

Манолова каза още, че е логично ромите да гласуват за левицата, защото само в тяхната листа е имало кандидат за общински съветник, който в последствие е бил и избран, от ромски произход.

”И без гласовете на ромите БСП бие ГЕРБ със сериозна преднина”, обяви социалистката.

Тя обвини "Коалиция за Кюстендил" в натиск над избирателите, подобен на този, наложен от ГЕРБ.

”Думите на премиера Борисов не му правят чест. Не БСП са тези, които купуват гласове”, допълни председателят на левицата Сергей Станишев.

Според него страната ни се намира в реална предизборна ситуация. Той обясни, че всички действия на управляващите са насочени към парламентарните избори, ”когато и да се проведат те”.

Станишев допусна, че е възможно да има предсрочен вот, иницииран от управляващите. По думите на лидера на БСП целта на ГЕРБ при този сценарий е да избегнат отговорност от случващото се в страната.

Според червения лидер цялата политика на управляващите в момента е предизборна.

”Те не управляват държавата”, ядоса се Станишев.

По думите му законите, които се прокарват, са или лобистки или целят да създадат предизборни очаквания у избирателите.

Като лобистки закон, който пълни касата на ГЕРБ от приближените кръгове на премиера, Станишев посочи промените в Закона за горите.

Широко промотираната административна реформа на правителството пък според БСП лидера цели само да създаде предизборни надежди на избирателите.

Той обясни, че вдигането на заплатите и пенсиите не е нищо друго, освен подкупване на най-нуждаещите се.

Според Станишев няма пари за подобни действия, а управляващите ги правят, без да мислят дали следващото правителство ще има пари да плаща тези доходи.

”Парите свършиха, дами и господа”, заяви Станишев.

Той допълни, че управляващите в момента разпродават държавно имущество на безценица само за да си осигурят моментен свеж капитал.

Станишев благодари на Изпълнителното бюро на партията, което днес заседава за последен път в този му състав.

В събота и неделя социалистите имат конгрес, на който ще се избере ръководство на партията.

Председателят на БСП зави, че сегашното ръководство е изкарало левицата от тежка криза и е успяло да устои на безпрецедентни атака от страна на ГЕРБ.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


301
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
171
11
 
22
 
! Отговори
Мамантос преди 12 години
"Смело сърце" и... *** кратуна.
170
2
 
26
 
! Отговори
българин преди 12 години
БГ - турчин, ЕВАЛА!
169
6
 
29
 
! Отговори
Сергей Имиджов преди 12 години
серйожка , куга тъй връщаеш паричками ?
168
3
 
42
 
! Отговори
турчина преди 12 години
Не се продавайте. Не се отричайте от принципите си.Бъдете Патриоти. Правете деца колкото и трудно да е отглеждането им.Гледайте добре кой е честен и кой лъже.Не мразете. Бъдете умни но най вече хитри.Вярвайте в Бог. Бъдете честни.Бъдете състрадателни към слабите (разбира се първо бъдете сигурни, че са слаби)Бъдете безмилостни и агресивни към тези които ви лъжат и мразят.Няма нужда да желаете много. Важно е да имате колкто ви е достатъчно.Не бъдете алчни.*** от глад и мизерия но не се продавайте.Не се страхувйте. Никога не свеждайте глава дори и да изглежда, че няма смисъл.Само така имате шанс да оцелеете.Инак сте загубени.Не подценявайте съветите на един БГ-турчин.
167
3
 
18
 
! Отговори
motorola преди 12 години
imam 4uwstwoto , 4e samo nekadyrni lapeta i tapanari pishat komentari , ama to takiwa w nasta strana da gi rinesh
166
13
 
32
 
! Отговори
Кюстендил е урок: преди 12 години
....ЧЕ ВСИЧКИ ТРЯБВА ДА ГЛАСУВАТ----ЗА ДА НЕ НИ УПРАВЛЯВАТ *** , *** И *** НА БКП!КОГАТО БЪЛГАРИТЕ НЕ ГЛАСУВАТ-----ИДВАТ *** , ГЕЙОВЕ И ГОЦЕТА....!!!ТОВА Е ИСТИНАТА.....АКО ЩЕТЕ ,ВЕРВАЙТЕ.......!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!То ви се пише на гъзовете......
165
3
 
25
 
! Отговори
язе преди 12 години
е така като гледам бсп не са първи, явно не ги бръснат много.печелят някой и друг процент и толкова?
164
1
 
17
 
! Отговори
до 176 преди 12 години
Ти да не си проваления разносвач на пици от пицария виктория?
163
8
 
29
 
! Отговори
турчина преди 12 години
На оня дето ми цъкнал минуса да кажа:Знаеш ли къде се намира Паламара? В района на село Венец - Шуменско.Твоят Бойко често посещава това място с хеликоптер и се веселят с дупесарите.Колко гори хеликоптера не знам ама знам кой плаща горивото - НИЕ!Аз лично ще агитирам на следващите избори хората от моят етнос да не гласуват за агент Сава.Да гласуват за Атака ако искат. Волен *** няма да ги направи. Той си гледа бизнеса като останалите. Протестен вот против червената номенклатура!Важното е страната да се отърве от червените мутри няма значение турци, българи или ***.Комунистът няма етнос и религия.Ще се събудим ние ама много късно.
162
2
 
24
 
! Отговори
червенее ни се преди 12 години
Още стои въпроса - НА КОЯ ПАРТИЯ БЯХА КОНФИСКУВАНИТЕ ОТ ПОЛИЦИЯТА 24 000 БЪЛГАРСКИ ЛЕВА И СПИСЪК С ИМЕНА НА ИЗБИРАТЕЛИ, НАМЕРЕНИ В АРЕСТУВАНИТЕ *** В ДЕНЯ ПРЕДИ ИЗБОРИТЕ???
161
16
 
31
 
! Отговори
ПЪТНИЦИ СТЕ хахаха преди 12 години
Кюстендил; милиционерска партия ГРОБ 10% МБУХАХАААААХАА
160
12
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Кюстендил не е червен и никога вече няма да бъде!!!
159
7
 
36
 
! Отговори
турчина до 177 преди 12 години
Как ДПС ще е против ГЕРБ? Та нали точно Доганя направи услуга на ГЕРБ като в пияно състояние каза "аз разпределям пропорциите на властта" докато беше с БСП.Същия Доган направи от пожарникаря генерал. Докараха и оня от Мадрид който щеше да ни оправя за 800 дни.Моят съвет е:БСП да не се коалира с ДПС. Поне докато Доган е лидер на ДПС.Той ще лидер докато пукне от алкохолно натравяне или цироза на черния дроб.
158
3
 
22
 
! Отговори
ЕТО КАКВА Е ПОУКАТА: преди 12 години
....КОГАТО БЪЛГАРИТЕ ОСТАВЯТЕ САМО *** И *** ДА ГЛАСУВАТ, РЕЗУЛТАТА Е...УПРАВЛЕНИЕ ОТ ЛЕВАЦИ, *** И ***!Следващата стъпка е ----ИСКАНЕ И РЕВ ЗА ПАРИ ОТ ПРАВИТЕЛСТВОТО И БЮДЖЕТА...!ТОВА Е "САМОУПРАВЛЕНИЕ "....по комунистически!"ВИЕ ДАВАТЕ---НИЕ ХАРЧИМЕ, САМОСТОЯТЕЛНО....!"
157
10
 
20
 
! Отговори
до Вагнер преди 12 години
За ГРОБ говориш нали
156
5
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
КРАДЛИВИ СЪСЕЛИ
155
8
 
30
 
! Отговори
Вагнер преди 12 години
Тези червени крадци трябва да са първия матриал за завода за ***.
154
5
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
На тоя няма ли кой да му свие хапчетата............Или поне да каже какви са, че може и на нас да ни се види розово бъдещето с БСП!
153
4
 
30
 
! Отговори
Кому нист преди 12 години
Вече 3 годин как не сме крали.
152
2
 
18
 
! Отговори
до174 преди 12 години
ЩО ТИ ДА НЕ СИ ЧЕНГЕ ОТ СЕВЕРНА КОРЕЯ С РЕСОР ПОЛИТИЧЕСКА МИЛИЦИЯ