Вместо бюлетини с кебапчета, на избори онлайн

Комитет, оглавен от рокпевицата Милена Славова, иска референдум
28 май 2012 21:25,
103
Вместо бюлетини с кебапчета, на избори онлайн
Милена ще ни агитира да гласуваме през интернет. Снимка: БТА

Рок ветеранката Милена Славова ще комбинира музикалната сцена с политическата.

Тя е съпредседател на инициативен комитет, който започна подписка за национален референдум за гласуване на изборите през следващата година през интернет.

В рамките на следващите три месеца Славова и съмишленици ще трябва да си осигурят подкрепата на 500 000 души, за да може искането да бъде внесено в Народното събрание.

Рокаджийката подкрепи инициативата да се гласува онлайн, като заяви, че това е един от начините да не бъдем управлявани от хора, които влизат във власта срещу няколко килограма кайма под формата на кебапчета.

Пред българските посолства и консулства в деня на изборите се образуват огромни опашки. Много от българите в чужбина дори и да искат не могат да упражнят правото си на вот, защото трябва да пътуват на огромни разстояния. Сегашната система отказва интелигентни и образовани хора да гласуват, подчерта още тя.

От инициативния комитет посочиха, че в момента българинът пазарува, плаща данъците си, записва децата си за градина през интернет, само не може да упражни конституционното си право - да гласува на избори.

На политическата класа не е изгодно да се гласува през Интернет. Тя е избрана от сегашното статукво и държи на него, каза друг от членовете на комитета Димитър Ганчев.

Според него не са изключени измами, но даде пример, че ако един човек е дал повече от един глас, може да се зачете само последния.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


103
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
1
 
25
 
! Отговори
Житан до Ива преди 11 години
Това виртуално гласуване мило момиче,ще затвори кранчето за хиляди пишман политици , които са насядали около софрата и глозгат кокалите на електората,а кога си издуят тумбаците почват да се джавкат помежду си без да стават от тая същата софра....демек изразяват различия как да ни прецакат по-незабележимо!
12
14
 
2
 
! Отговори
Милен Славов преди 11 години
Няма да стане, още повече ще се спекулира ,направо ще настъпи анархия.Не е обмислено.
11
0
 
15
 
! Отговори
Ива преди 11 години
До ЖитанТе отдавна навиват войБългарите в чужбина отдавна се борят за това, но не се дава никаква гласност на техните действия в националните ни медии, уви...има множество проекти като "Искаме да гласуваме" и пр.
10
3
 
28
 
! Отговори
Ива преди 11 години
"Според него не са изключени измами, но даде пример, че ако един човек е дал повече от един глас, може да се зачете само последния."ТОва също е вариант да с еизбегнат измамите с купуването на гласовете на неграмотните.Аз казвам да я подкрепим...
9
9
 
4
 
! Отговори
666 преди 11 години
super tukmo glasuvaneto po internet shte e oshte po manipulirano
8
0
 
16
 
! Отговори
Житан до Ива преди 11 години
Представяш ли си какъв вой ще завият партийте,когато тези дето имат възможност да гласуват без да им гледат бюлетините се включат???
7
1
 
18
 
! Отговори
Житан преди 11 години
Всички партийци дето са в момента тук да слагат минуси за моето ДААААААААААА
6
1
 
18
 
! Отговори
Ива преди 11 години
До номер 6ти май си доста ограничен и нищо не си разбрал от предложениетоНеграмотните и тези, които нямат достъп до компютър и интернет пак ще могат да си гласуват по традиционния начин. Идеята е да се улесни процеса и да се насърчат останалите, уж образовани и грамотни да гласуват
5
0
 
17
 
! Отговори
Житан преди 11 години
Щом може да се броим по интернет що да не гласуваме по него? Но със сигурност всички партий ще ревнат против това.Но па къде къде по-евтино ще е за държавата и къде къде по-голям ще им се навре на разните партий и партийки!
4
9
 
4
 
! Отговори
Алооооо преди 11 години
Да бе и до всеки неграмотен с компютър по-една мутра с бухалка да го насочва за кой да гласува,а ГЕРБ имат опит в това
3
2
 
17
 
! Отговори
! преди 11 години
За!
2
4
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Абсолютно права е, да я подкрепим
1
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Госпожата не ми харесва как изглежда но е права