Вместо бюлетини с кебапчета, на избори онлайн

Комитет, оглавен от рокпевицата Милена Славова, иска референдум
28 май 2012 21:25,
103
Вместо бюлетини с кебапчета, на избори онлайн
Милена ще ни агитира да гласуваме през интернет. Снимка: БТА

Рок ветеранката Милена Славова ще комбинира музикалната сцена с политическата.

Тя е съпредседател на инициативен комитет, който започна подписка за национален референдум за гласуване на изборите през следващата година през интернет.

В рамките на следващите три месеца Славова и съмишленици ще трябва да си осигурят подкрепата на 500 000 души, за да може искането да бъде внесено в Народното събрание.

Рокаджийката подкрепи инициативата да се гласува онлайн, като заяви, че това е един от начините да не бъдем управлявани от хора, които влизат във власта срещу няколко килограма кайма под формата на кебапчета.

Пред българските посолства и консулства в деня на изборите се образуват огромни опашки. Много от българите в чужбина дори и да искат не могат да упражнят правото си на вот, защото трябва да пътуват на огромни разстояния. Сегашната система отказва интелигентни и образовани хора да гласуват, подчерта още тя.

От инициативния комитет посочиха, че в момента българинът пазарува, плаща данъците си, записва децата си за градина през интернет, само не може да упражни конституционното си право - да гласува на избори.

На политическата класа не е изгодно да се гласува през Интернет. Тя е избрана от сегашното статукво и държи на него, каза друг от членовете на комитета Димитър Ганчев.

Според него не са изключени измами, но даде пример, че ако един човек е дал повече от един глас, може да се зачете само последния.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


103
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
1
 
4
 
! Отговори
До 33-ти преди 11 години
тези дето нямат интернет и компютри има къде да гласуват
32
2
 
5
 
! Отговори
Минувач преди 11 години
Ей как се сети Миленка!!!Нищо, че има само една година до тогава... Да дадат проекта за изпълнение на фирмичката, която прави електронното записване за детските градини, поне ще е забавно :)
31
5
 
3
 
! Отговори
Житан преди 11 години
В България е имало забрана за всички партий и тогава се е появил златния български лев в Европа,защото сме били повече от търсени като партньори...Това е истината премълчавана с десетилетия....Защо да не го направим и сега ?...България без партий!
30
3
 
4
 
! Отговори
Рамбо Кючуков преди 11 години
Не бързайте да се радвате. Първо ще трябва да прекарате интернет и да доставите компютри в *** махали. Минимум един компютър на едно домакинство.
29
1
 
9
 
! Отговори
Николай преди 11 години
Тук все повече ще става гето - социално гето, гето на не-мислещите, гето на не-възпитаните и не-възпитаваните, на простите, на наглите, на дегенератите, на маргиналите, на безпомощните, на нещастните, на такива които не могат вече да променят своя живот, като заминат и не могат да променят живота на България - като останат!
28
4
 
12
 
! Отговори
Браво преди 11 години
Браво, много добра идея, отдавна се гоцори за това, но може би трябваше някоя звезда да застане зад начинанието
27
0
 
8
 
! Отговори
До 28-ми преди 11 години
Айде стига си осирал една хубава идея с *** доводи
26
2
 
10
 
! Отговори
благой преди 11 години
Крайно време е да отрежем мераците на партиите и не тези които залежават в Народното събрание.Много от сегашните политици трябва да бъдат отрязани и на тяхно място да застанат кадърни българи,като за тях трябва да гласуваме,като видим техният профил сред обществото.Предлагам наред с изборите да гласуваме за нова Конституция на България тъй като тази си е изпяла песента,а не както сега правят всичко на парче.Всички съдии и прокурори за да бъдат избирани трябва да бъдат одобрявани пряко от народа.
25
5
 
3
 
! Отговори
ete преди 11 години
ДА,НА ЕЛЕКТРОННОТО ГЛАСУВАНЕ!!!КОЙ НЕ СКАЧА (Т.Е.КОЙТО Е ПРОТИВ),Е ЧЕРВЕН-ТОЕСТ-***!
24
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Че то чрез интернета ще е още по-лесно купуването на гласове...
23
0
 
7
 
! Отговори
Житан-до 19 преди 11 години
Прав си но може би във втората си част от мнението.Аз лично не мисля , че освен *** и тези без никаква професия и образование са само миячи и чистачи в чужбина,защото имам лични впечатления с не малко от тях,който са българи принудени да емигрират
22
1
 
10
 
! Отговори
N преди 11 години
Idejata e dobra.
21
0
 
4
 
! Отговори
хаха преди 11 години
Номер 20, ми да лесно е да се манипУлират простаци и неграмотници като теб
20
1
 
6
 
! Отговори
Плаки преди 11 години
До Номер 19Ти си много *** човек, да знаеш
19
2
 
30
 
! Отговори
софиянец преди 11 години
Веднага отивам да се подпиша, заедно с всички, които успея да убедя. Само да кажат къде и кога. Призовавам всички българи, които имат възможност да отидат да се подпишат. Колкото повече българи гласуват на които и да е избори, толкова по-малко представители на българо-мохамедански, пенсионерски и платени ромски гласове ще влезнат в парламента. Свършете нещо за себе си и за децата си! (нито пари ще давате, нито работа ще вършите - трябва да отделите само малко от личното си време)
18
4
 
3
 
! Отговори
f преди 11 години
po lesno da se manipolirat
17
22
 
8
 
! Отговори
Ь преди 11 години
В чужбина почти няма българи, които могат да бъдат "интелигентни и образовани хора". 98% са готованци и миячи на подове и чинии, които паразитират върху техните социални системи.Отделен въпрос е, че емигрантите НЕ трябва да имат право да гласуват на български избори.
16
1
 
35
 
! Отговори
! преди 11 години
Предлагам референдум и за намаляването на народните хрантутници в парламента- най- малко наполовина.
15
1
 
23
 
! Отговори
Твърдо ДА преди 11 години
Гласуваш си с ЕГН-то и толкова! Дублираните отпадат и пито платено.Тези дето нямат интернет има къде да гласуват
14
1
 
13
 
! Отговори
Цветанов преди 11 години
Ааааа- не става тъй, толкова ухажвания на малцинствата, толкова приказки, че сме им задължени, толкова разходи до сега и вие ще ми излизате с такова предложение- не става! Нямаме акъл за толкова кратко време да измислим как да манипулираме електроните резултати! Бъдете хора- имам бебе, и на нея трябва да и уредя апартаментче, поне още едно мандатче ми трябва, а и що пари хвърлихме по царе и цариците в махалите....