Депутатите си спретнаха парламентарна група на пушачите

Народните представители на прибежки палиха цигари пред сградата
Обновена: 1 юни 2012 15:01 | 1 юни 2012 11:43,
93
Депутатите си спретнаха парламентарна група на пушачите
Мястото за пушене на депутатите - на жълтите павета. Снимка: архив, Булфото

В първия ден от влизането на забраната за пушене на обществени места депутатите, които са пушачи, използваха парламентарната почивка, за да попушат на воля пред сградата на парламента.

Дори беше създадена парламентарна група на пушачите, в която влизат представители на всички политически сили. По инициатива на депутата от „Атака” Венцислав Лаков върху едно от кошчетата за пушене, които стоят до северния вход на парламента беше залепен надпис „Парламентарна група на пушачите”.

Лаков залепи надписа върху кошчето под погледа на заместник-председателя на парламента Анастас Анастасов от ГЕРБ, който също използва парламентарната почивка, за да се отдаде на никотиновия си глад.

Още по темата
Запитани дали зависимостта на депутатите пушачи няма да свали кворума в пленарната зала и двамата обясниха, че ще пушат по време на почивките.

По-срамежливите от медиите депутати използваха градинката на Художествената академия, за да пушат по-далеч от телевизионните камери.

Главният секретар на парламента Иван Славчов също попари надеждите на тези, които предложиха да се опъне една тента в градинката зад парламента, за да може да се пуши и при лошо време.

Самият Славчов, който също е пушач, обясни че няма как тентата да се опъне, защото този терен е общинска територия.

Венцислав Лаков на шега подхвърли, че ако трябва парламентът да плаща общинско право, за да ползва прилежащата територия около Народното събрание, но Славчов остане непреклонен. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


93
Още по темата: пушачидепутати
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
70
4
 
19
 
! Отговори
до 63 преди 11 години
Колите и ТЕЦовете не ни тровят, промишлените отпадъци не ни тровят, хлорът във водата не ни трови, хлорът за дезинфекция на помещенията не ни трови, но цигарите ни тровят. Завиждам на изкусната ти логика, иска ми се да бях по- малко умен, точно като теб. Пушенето, на каквото и да е, е мое решение, за което аз нося отговорност. Пиенето също! Като не ти харесва тютюнев дим, не ходи в помещение с дим. На мен не ми харесват гейовете и не хода в гей барове. Да взема да протестирам, че ми пречат ли?
69
0
 
2
 
! Отговори
до 66 преди 11 години
Базата на мама и тати...тогава не поучавай другите!
68
4
 
9
 
! Отговори
22г. преди 11 години
абе до непушачите вие много здравословен живот живеете ... ядете ли мазно,дааа.ядете ли свинско и догате холестерола, дааа.карате ли коли от който масово умират хора тровите въздуха наоколо,дааа.пиете ли кафе което води до стрес,даа. но не вие сте от групировка здрав бъди прав ***! 80% от живота ни не е здравословен и е вреден и опасен за околните що пък вие не си признаете и не идете да потърсите помощ?
67
9
 
4
 
! Отговори
да пушиш преди 11 години
е не цивилизовано, не интелигентно и много долнопробно.Все едно да те карат да ядеш помия и това да ти е страст.В ЕП е вече нарма да не се пуши на публични места.Нашего брата е вечна опозициа на всичко.
66
1
 
4
 
! Отговори
лекар преди 11 години
63 Колкото-толкова, ти или си болен, или скоро ще се разболееш от гняв.
65
1
 
1
 
! Отговори
до 54 преди 11 години
Мен живота няма да ме нагъзи за разлика от вас. Имам базата и желанието да постигна нещо повече от живот в панелка
64
0
 
0
 
! Отговори
22г. преди 11 години
до 50 много лесно слагат го на пирона към неговите дължими 10 000 и продължават да чакат от умрелия писмо
63
4
 
4
 
! Отговори
неда преди 11 години
Приземяване! Близо до народа! Браво на депутатите! В едно поне сме равни с тях - пушенето навън.
62
6
 
3
 
! Отговори
Колкото-толкова преди 11 години
Колкото имаме нужда от 240 лапача-лизача.Толкова имаме нужда от *** - пушачи.Как се нарича човек ,който трови с поведението си околните? Който си причинява и на себе си болести? Който демонстрира безочливо отношение към другите?....Ако са зависими и не могат да се откажат от тютюнопушенето да си го признаят и да ходят да се лекуват...
61
9
 
5
 
! Отговори
заклетите пушачи преди 11 години
ми приличат на заклетите кучкари,кучетата изпоядоха деца и старци, но те си вият заедно с тях за права, че и пушачите. Боже, животът им свърши, ако не пушат. Браво на правителството, че намери смелост да забрани тази отрова, която всякаквите отвеяни"простаци" насаждат в децата ни от ранна младост.Само за това ще гласувам за ГЕРБ.
60
3
 
7
 
! Отговори
22г. преди 11 години
... да бе и до 200 да живея така ое на 30 година ще умра от скука ... а колкото до депутатите дето пушат ... какво против имате за пушачите ... дискриминация! аз да идвам да ви натискам на пъпа защо ядете свинско? от холестерола има 10 пъти повече жертви отколкото от никотина! да сформират партия ''Парламентарна група на пушачите аз ще им бъда лидер дори :D стига сте си чешели езиците мислете малко това си е личен избор
59
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ех защо не живея през 60-те в щатите! Ще си пуша ,ще си пия ,ще си живея живота ... а не като сега живея за да плащам...я на жена,я на дете, я на майстор ,я на държавата и като спра да плащам -край! Ще плачат за мен ,че не плащам ... Ех да можех да си живея живота -СВОБОДЕН! Няма свобода хора - няма!
58
1
 
2
 
! Отговори
22g. преди 11 години
започвам с това че не съм този от 52 ;) да стоя си на кафенцето отпивам си и си пуша цигарата и МИ Е КЕФ. да ти идвам на главата да ти меля, стига си са шляел млад човек се забавлява вместод а се хване на работа и да изкара някой лев?това си е личен избор аз си знам че на 50 ще се гътна (ако не стане нещо друго) поне да си прекарвам добре докато стана на 50 какво ми сравнявате дължината на живота защо не сметнете качеството?да няма да пия няма да пуша ще си стоя в къщи и ще съм в безопасност...
57
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Къде е текста на закона!
56
1
 
4
 
! Отговори
до 49 преди 11 години
прочети пак закона. Не се забранява на всяко обществено място, а на закритите такива. Откритите са училища, детски градини и площадки и стадиони по време на мероприятие. Няма как да ти забранят изцяло
55
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Аз па у кварталната кръчма ше си пуша - далече съм от проверяващи!
54
0
 
3
 
! Отговори
анонимен преди 11 години
ооооооо..опозиция винаги ще има..както има и по парламентарните въпроси -:))))
53
1
 
3
 
! Отговори
до 22 годишния преди 11 години
Като почнеш да бачкаш яко и те нагъзи живота ,еле па скъсаш някой минискус -понеже няма да си на 22 ще си говорим пак! Не поучавай хора ,които са преживяли повече заметресения от теб ... голобрадко!
52
2
 
1
 
! Отговори
до 52 преди 11 години
И не знаеш какво е да поемаш отговорност - сигурно още при мама и тати живееш?
51
3
 
2
 
! Отговори
до 47 преди 11 години
На 22 съм, не ме мисли. Марули, яйца и фрешове не обичам, ама за сметка на това играя футбол и баскет като кон. И винаги съм бил така, а ти за разлика от мен по цял ден киснеш на кафенце и фаска в някое заведение