Борисов се възхищава на португалските магистрали

Лисабон ни хвали за финансовата дисциплина
4 юни 2012 21:15,
342
Борисов се възхищава на португалските магистрали
Бойко Борисов и Педру Пасуш Коелю. Снимка: БТА

"Когато видях магистралите, пречиствателните станции, цялата инфраструктура на Португалия,  се убедих, че тя е много добър пример за пътя, по който върви България", заяви министър-председателят Бойко Борисов след срещата си с премиера на страната Педру Пасуш Коелю.

Основните теми на срещата на двамата премиери са били финансова стабилност в Европа и планирането на следващия програмен период в Европейския съюз.

По думите на Коелю българското правителство и българският народ полагат големи усилия да запазят икономическата си стабилност и не молят за международна помощ. Според него това повишава много доверието в страната ни.

"Нашите правителства следят с безпокойство финансовата ситуация в Европа. И двамата сме съгласни, че реформите, макар че са болезнени, трябва да продължат да се правят, за да постигнем финансово укрепване и да излезем стабилни от кризата", коментира Педру Пасуш Коелю.

Той подчерта, че исканият от Европа растеж и повишаване на производителността в крайна сметка е резултат от това, което всяка една отделна държава постига.

Борисов от своя страна подчерта, че  правителството съумява да изпълни ангажиментите си за поддържане на финансова стабилност въпреки тежката социална цена, която се плаща за това.

Като голяма подкрепа за по-безболезнения изход от кризата той определи еврофондовете. По думите на министър-председателят ни България и Португалия ще продължат да настояват за по-силна кохезионна политика и през следващия програмен период.

Премиерите Борисов и Коелю констатираха високото ниво на политически връзки между двете страни и съществуващия потенциал в търговско-икономическите отношения. Като перспективни за двустранното сътрудничество те определиха културния туризъм, инвестициите в селското стопанство и във високите технологии.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


342
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
108
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ПРОСТАКА МУТРА СЕ ВЪЗХИЩАВА НА МАГИСТРАЛИТЕ,МИ ТОЛКОВА МУ Е АКЪЛА НА *** ВПЕЧАТЛЯВА ГО АСФАЛТ.А ЗАЩО НЕ СЕ ВЪЗХИТИ НА ПЕНСИИТЕ , ЗАПЛАТИТЕ , ЦЕНИТЕ И ДАНЪЦИТЕ ТАМ ,ТОВА НЕГО НЕ ГО ИНТЕРЕСУВА БЪЛВОЧА МИРИЗЛИВ.ПУ НАГЛА ,КРАДЛИВА ТИКВА.
107
0
 
6
 
! Отговори
129 преди 11 години
Анализът ти не струва..
106
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Пижо и Пендо се хвалили ...
105
0
 
8
 
! Отговори
до 122 преди 11 години
Аз викам да отидем да гласуваме , ама не с бюлетини. С камани , с тояги , с ножове , кой каквото има. Така само ще се оправят нещата. Те като ни крадат и мародерстват с нас , ние имаме право да се защитаваме.
104
0
 
4
 
! Отговори
bb преди 11 години
много важно!
103
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тикво, за три години довърши /да довърши/ има-няма 15 километра от "твоите" прословути магистрали и вдигна врява до небето. Искам да те питам, до края на мандата имали шанс да отрежеш лентичката на 16-тия километър?
102
0
 
22
 
! Отговори
ТИКВАТА Е ВЕЛИКАН преди 11 години
Тиквата пак ли е говорил за магистрали ? Егати изненадата ? Колко неочаквано ? Кой да предвиди ? Тиква, ти пак ни изненада !!! ТИКВА, ОБИЧАМЕ ТЕ ТИКВА !!!! ( цунки )
101
0
 
10
 
! Отговори
do 112 преди 11 години
Точно хората, които не са съгласни със сегашните и предните трябва да отидат да гласуват.. Разберете го това, дори и да не симпатизирате на никой, отидете и си дайте гласа, за който и да е, дори за някоя малка партия, която няма шансове.. По този давате глас точно срещу тези, които не искате да управляват.. Ако не отидете и не дадете гласа си правите услуга на управляващите.. сегашни и предни.. Разберете го това, гласувайте било то и за някой малък, който няма шанс.така ще лишитеот глас крадците
100
0
 
18
 
! Отговори
селски пътеки преди 11 години
Стига с тези магистрали! Те са толкова некачествени, че не са никакви пътища, а най-обикновени селски пътеки. Постоянни слягания, тесни ленти, неравно платно, нефункциониращо отводняване, риск за аквапланинг, остри завои, липса на осветление и на обозначаване със знаци на опасни места. Построени са на неподходящи местности, където стават наводнения, духа силен вятър или стават навявания на сняг. Катастрофална поддръжка: не се чистят от лед, сняг и вода, канавките в дъждовния сезон са затлачени, хоризонталните маркировки не се виждат, липсва контраст между цвета на платното и на маркировката. Липсват колци на всеки 50 метра, на платното често лежат опасни предмети. Липсват безплатни осветени паркинги с чисти тоалетни и с топла вода. Мутрите вилнеят по пътищата, създават опасни ситуации и са недостижими за закона. Да не споменавам дупките, или дупките са за това, да ни напомнят, че ние сме гъзът на географията!
99
0
 
17
 
! Отговори
Тиквата е смешен преди 11 години
Нема, тоя едно си знае едно си бае. Златев си краде, *** си деребействат, Любен Гоцев се клеца с Маджо. всичко си е по старому.
98
2
 
19
 
! Отговори
финансов фалит преди 11 години
Португалия е пред финансов фалит и пожарникарят се възхищава. Явно той отново не може да вдене за какво става дума.
97
3
 
17
 
! Отговори
Томас преди 11 години
Господи, моля те премахни ***, които ни управляват години наред - всички гледат само как да ограбят още и още бедния народ - магистрали та магистрали - работодателите дерибействат, крадливите *** също - оная *** ми говори как трябвало да задължат хората да си застраховат жилищата. Производство никакво не се прави - България загива - тия пътища ще ги ползват турците - помнете ми думите! Господи - моля те отвори очите на тоя сляп народ.
96
3
 
22
 
! Отговори
Тиквуч Магистралков преди 11 години
Тиква, пак ли тия магистрали бе, ти освен Винету и Магистрали нещо друго знаеш ли бе ??? Ти верно се опитваш много баламски да правиш хората на ***. Тикво, цру имат доклад за теб, не се прави на ни лук ял ни лук мирисал. ПАШАТА познаваш ли го, с какво се занимава в момента и от какво са му доходите, Тиквуч Магистралков ????
95
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Като малките деца сте. Вече е късно, а се занимавате с несвойствени за акъла ви работи. Лягайте да спите, че утре ще дремете на работните места, и ще се чудите, защо няма заплати.Хайде по леглата! Лека нощ!
94
0
 
11
 
! Отговори
бони,бони преди 11 години
То у България няма пътища и инфраструктура не за друго,ами заради това,че тия който ни управляват вече 23 години изкрадоха парите.И сега на практика има една шепа хора който са супер богати и една разнебитена държава в която всичко тъне в упадък и нищета.
93
2
 
7
 
! Отговори
мафия и овце преди 11 години
на следващите избори може човек да гласува за Тиквата, Съсела, ***, Лостов крадеца, Болен *** и Изкривената от лицемерие джука Пръмова... успех овце, дайте всоя глас.хи-хи-хи-хи
92
3
 
11
 
! Отговори
родопчанка преди 11 години
Нека доведе португалеца в Смолян ,но не с вертолет,както прави той и тогава ще говорим за пътища и джендем...
91
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Борисов се възхищава от Португалия, като от него се отвращава България!
90
2
 
9
 
! Отговори
Стефан до 101 преди 11 години
Умнико, с каква глава се движиш с 180 км/ч. Ето от такива *** се опитвам да пазя децата си. Дано успея.
89
2
 
4
 
! Отговори
aibou преди 11 години
Ясно ми е за кого няма да гласувам на следващите избори,ама някой да ми каже за кого да гласувам........ БСП няма със сигурност,СДС и дума да не става....ДПС не съм от тях,е то не остана..... Сериозно,за кого ще гласувате?