Нямам нищо общо с Хохегер, отсече Кунева

Готвех се за еврокомисар, не съм разговаряла с правителството, обясни тя
6 юни 2012 20:00,
126
Нямам нищо общо с Хохегер, отсече Кунева
Кунева нямала нищо общо със скандала. Снимка: Impact press group

Не съм участвала в Консултативен съвет по договора за утвърждаване на положителен образ на България в Европа с австрийския лобист Петер Хохегер, заяви Меглена Кунева.

Тя беше изслушана днес от  депутатите от временната анкетна комисия за изясняване на изнесените в медийното пространство факти и обстоятелства за лобисткия скандал, свързан с предоставените 1,5 милиона евро на австрийския лобист Петер Хохегер по време на управлението на тройната коалиция.

Хохегер е разследван в Австрия за подкупване на политици и покрай разследването стана ясно, че правителството на Сергей Станишев е платило на Хохегер 1,5 млн. евро., за да лъсне имиджа на България.

Кунева беше извикана, за да изясни участвала ли е в консултативния съвет по проекта за изграждане на позитивен имидж на България в Европа, в който са били поканени независими експерти и държавници от различни страни.

Още по темата

Тя припомни, че от 2006 година тя не е министър и е започнала да се готви за изслушване в Европейския парламент за поста еврокомисар.

Тя обясни, че оттогава не е участвала в подобни кампании и не е водила разговори по въпроса с българското правителство, защото е положила клетва да не влиза в национални отношения със страната, от която идва.

Според Кунева е нормално да се направи всичко възможно, за да се създаде подходяща среда за оценка на България. Тя отбеляза, че трябва да има обективни критерии, по които да се оценява успехът на кампанията, за да не се гадае за ефективността на дадените пари от българските данъкоплатци.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


126
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
93
1
 
10
 
! Отговори
Biser Dimov преди 11 години
Участвала или не Кунева доволно ни лъсна имиджа пред европейците, безропотно изпълнявайки всяка тяхна "препоръка", независимо, че това е в разрез с националните интереси и типично по нашенски за това си извоюва апетитен пост в Париба.
92
2
 
10
 
! Отговори
didoo преди 11 години
Кунева е самата скромност. Тя никога не е замесена според нея в някой скандал, а в същност доста компетентно се изказва за доста неща, които въобще не са и работа.
91
1
 
12
 
! Отговори
Денерис преди 11 години
Ако питате мен проектът на Кунева е по-скоро "за изграждане на отрицателен имидж на България в Европа".
90
1
 
12
 
! Отговори
Еlektra преди 11 години
Леле ,къде ли е била? Сигурно е копала на някоя нива. Стига сте ни правили на баламурници! Защо мислите ,че ние помним колкото маймуните? Тези които не помнят сте вие там по върховете.Не знаете с кого и кога сте били.Волни пеперуди.От партия в партия от цвят на цвят само и само да има келепир.
89
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Г-жа Кунева е католичка и с това си на зряла възраст прието вероизповедание доказва ,че не желае да има нищо общо с православните парии . Освен да ги управлява.
88
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
А Бойко няма никакви кусури е перфектен,така ли.Той не престъпва закона при него протекции няма.Мутрите му не влизат в която къща си искат,не се отнася с пренебрежение към протести.Никой не краде.Перфектен е.
87
1
 
10
 
! Отговори
до 97 преди 11 години
Най-крадливото правителство беше и си остава на Иван Костов. Още като финансов министър при Ф.Д. започва с кредитните милионери и довършва през 2001 година с криминалната приватизация. Което не значи ,че следващите не са крали. Но той е доайен !
86
2
 
8
 
! Отговори
valeri преди 11 години
Права е, няма нищо общо всичко са си разделили и си папкат поотделно.
85
2
 
14
 
! Отговори
анонимен преди 11 години
до 91И Станишев е образован, но каква беше ползата за народа от него!Неговото правителство беше най-крадливото в историята на България!
84
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Дай линк да видя къде го е казала, да я плуя и там.
83
16
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Кунева е бъдещето.Тя е спокойна и наистина работи, вместо да ходи по мачове и да е шут,който си знае, че е необразован и изобщо не се и срамува.Отличен ученик.Заменихме Татето с Батето.Трябва ни образован и работещ човек за този пост, за да вървим напред.
82
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Кунева-пръмова пред комисията звучи точно като всички мафиот пред съда....."не съм виновна, не съм убила, крала, мамила, тези които го твърдят ме набеждават в престъпления."До кога ще ни занимавате с тази алчна и лъжлива твар? Нейното място е в затвора заради Габонската афера, спряните реактори на Козлодуй, измами и кражби още от времето и в Мултигруп, множество мръсотии и лъжи, но вместо това тя се кандидатира за президент, като Трактора, и иска да стане министър-председател. Пази Боже!!!
81
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
На мишоците от герб им треперят гащите от нея.Знаят, че е много над нивото на премиера и няма с какво да я хванат.
80
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Кривоуста, крадлива и лъжлива ***.
79
14
 
3
 
! Отговори
anonimen преди 11 години
ЗА УЖАС НА ЦЬРВУЛИТЕ ОТ ГЕРБ СЛЕДВАЩИЯ МИНИСТЬР-ПРЕДСЕДАТЕЛ СЕ КАЗВА МИГЛЕНА КУНЕВА УСПЕХ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
78
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
"Нямам нищо общо с Хохегер, отсече Кунева..."ОСВЕН ЕДНИ ПАРИ.......
77
2
 
19
 
! Отговори
Е - Ник преди 11 години
Заглавието - продължение: "....но имам общо с овчата *** по отношение на физиономията си!"
76
3
 
16
 
! Отговори
George1 преди 11 години
Минета Пръмова лъже като дърта ***,да си признаее колко пари е завлякла.Долно комунистическо изчадие.
75
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Имаш, имаш, стрино Меглено...И с него, и с още много другари и господа!
74
2
 
14
 
! Отговори
Мадам йес да си ходи преди 11 години
Наглата Кунева да си мълчи и да взема пример от иван костов. Народът му удари шамар и той се спотайваше из парламента 2-3 години преди да вземе думата отново. И той е ченге и агент на КГБ ама е по-внимателен и гледа да не ядосва толкова хората. А тая е много припряна. От пост на пост - скок - подскок. От избори на избори. Мадам йес- винаги съгласна, а ние тук -ряпа да ядем