Нямам нищо общо с Хохегер, отсече Кунева

Готвех се за еврокомисар, не съм разговаряла с правителството, обясни тя
6 юни 2012 20:00,
126
Нямам нищо общо с Хохегер, отсече Кунева
Кунева нямала нищо общо със скандала. Снимка: Impact press group

Не съм участвала в Консултативен съвет по договора за утвърждаване на положителен образ на България в Европа с австрийския лобист Петер Хохегер, заяви Меглена Кунева.

Тя беше изслушана днес от  депутатите от временната анкетна комисия за изясняване на изнесените в медийното пространство факти и обстоятелства за лобисткия скандал, свързан с предоставените 1,5 милиона евро на австрийския лобист Петер Хохегер по време на управлението на тройната коалиция.

Хохегер е разследван в Австрия за подкупване на политици и покрай разследването стана ясно, че правителството на Сергей Станишев е платило на Хохегер 1,5 млн. евро., за да лъсне имиджа на България.

Кунева беше извикана, за да изясни участвала ли е в консултативния съвет по проекта за изграждане на позитивен имидж на България в Европа, в който са били поканени независими експерти и държавници от различни страни.

Още по темата

Тя припомни, че от 2006 година тя не е министър и е започнала да се готви за изслушване в Европейския парламент за поста еврокомисар.

Тя обясни, че оттогава не е участвала в подобни кампании и не е водила разговори по въпроса с българското правителство, защото е положила клетва да не влиза в национални отношения със страната, от която идва.

Според Кунева е нормално да се направи всичко възможно, за да се създаде подходяща среда за оценка на България. Тя отбеляза, че трябва да има обективни критерии, по които да се оценява успехът на кампанията, за да не се гадае за ефективността на дадените пари от българските данъкоплатци.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


126
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
73
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тая не се ли наяде с власт и пари. Още ли се показва. ИЗбраха я за евродепутат - отказа се. Беше еврокомисар - отказа се. Сега какво иска. Още едни избори да опорочи. Позор за хората, които дойдоха на гърба на Царя и си правят собствена политика. Народът възлагаше надежди на Царя като алтернатива , а тия клиентелисти - генерали, еврокомисари, кошлуковци, юлиана дончевки да отиват вече в историята на ***
72
1
 
8
 
! Отговори
анонимен преди 11 години
може ли да ми каже някой..тая на колко години е? за кога ми се момее и се прави че върви още..ВРЕМЕТО ТИ ПРОСТО МИНА БЕ МЪРЛО..РАЗБЕРИ ГО НАЙ ПОСЛЕ и стига вече циркове и лъжи АУТ СИ ВЕЧЕЕЕ..АУТ
71
1
 
8
 
! Отговори
ля ля преди 11 години
ти и паритя нямаше да правиш!!! из..д
70
2
 
19
 
! Отговори
Вагнер преди 11 години
Тази, еврейка, ощети България и БЪЛГАРИТЕ с 15 млрд. лева.след като спря реакторите на Козлодуй.Сега ще ни се увеличи тока с 10% заради нея.Не винете правителството,то изпълнява подписаните договори от Кунева и Съсела през 2007г.(помнете го това българи)
69
6
 
18
 
! Отговори
Българин преди 11 години
Оххх Боже!След Боко само тая ни липсва.Докога!!!!!С какво съгрешихме, Боже?
68
3
 
14
 
! Отговори
Патриот преди 11 години
Кунева е рожба на тройната коалиция! И като такава смята де изиграе ключова роля във възкръсването и! Само , че този път вместо НДСВ мястото и ще заеме тя самата. Уравнението е просто: Вземайки от гласовете на всички партии, малките партии като СДС, Атака и РЗС просто ще отпаднат и на политическата сцена ще останат четирима играчи: Герб, БСП, ДПС и Кунева.Герб при такова разиграване на картите няма да има достатъчно гласове за да състави сам правителство. И тогава остава новата тройна коалиция!
67
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ГЕРБ, партията на елементарното и първично мислене. Компромати, друго не знаят. Ама то и да знаеха, вече е много късно. Следващите избори дори измамата в изборите няма да помогне. Но дори пак да спечелят, ще потънат в собствената си мизерия. Неспособни хора които до последно ще опитват, ще опитват до момента в който народното недоволство ще ги помете и историята забрави за вечни времена
66
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
КУНЕВИЦА КУКА /стара шумкарска песен/ Куневица кука от червена бука. От червена бука, от столетна бука! И какво ни кука от червена бука, от червена бука, от столетна бука тази дребна кука? Ето какво кука: Ку-Ка! Ку-Ка! Ку-Ка! Ние пак сме тука! И хич не ни пука, че сгазихме лука, нито за *** след сърпа и ***, за нас пак Сполука, а за вас ***! Ку-Ка! Ку-Ка! Ку-Ка! Ние пак сме тука!
65
2
 
21
 
! Отговори
защоПодписахтеАСТА преди 11 години
Само в джунгла като България, човек толкова навредил на нацията може да има наглостта и липсата на морал да има подобни претенции, докато я докарахме, имат ни за абсолютни аборигени...
64
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Изпълнението на Пръмова е като на изпечена бардак-ханъм
63
2
 
17
 
! Отговори
ОМРЪЗНА НА ВСИЧКИ преди 11 години
до повръщане, кривоустата червена кукувичка - МАДАМ - "ДА" и поражда все по негативна енергия у читателите, личи си по коментарите. Започвам да се замислям на кого е необходимо това или е плод на *** ПИАР??? Тази просто не става да оглави и каре на карти, камоли партия - няма никакви качества. Явно някой има много излишни пари.
62
3
 
15
 
! Отговори
КУРВЕЛИНА КУНЕТО преди 11 години
АМА ЩЪРБО МИРИЗЛИВА ХОДИ ДА ИЗМЕРВАШ КРЕВАТИТЕ НА БРЮКСЕЛСКИТЕ ДЕПУТАТИЗА ТОВА ТЕ БИВА ВСЕ ОЩЕ.
61
2
 
13
 
! Отговори
лъжкиня преди 11 години
Тя казваше,че няма и партия да прави,тя беше и част от управлението,а сега се обявява за ново лице,тя казва и че няма нищо общо със заема на Париба за Белене,а после мистериозно се озова в управата и,та може ли да и вярва човек!
60
1
 
5
 
! Отговори
7 преди 11 години
Хайде бе Пръмова - Кунева! Как така си останала назад? Ако не в това, в някоя друга помия си участвала...
59
2
 
5
 
! Отговори
До 62 преди 11 години
Цецко, мно се сещаш бре.... а не се ли сещаш за шефа си ....мафиот- амфетаминтчика или за тъща си
58
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Като видя Пръмова се сещам за трактора и гоцеА като видя трактора и гоце се сещам веднага за храненичката на ЦК на БКП мадам YES!
57
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Нямам нищо общо с Хохегер, отсече Кунева Защо другарката Пръмова няма нищо общо с Хохегер.Да не би да му е отказала се**?! Не може да бъде!
56
5
 
13
 
! Отговори
ФАШИСТ преди 11 години
когато и да е погледна - все съветската петолъчка виждам в слепият ми поглед
55
3
 
19
 
! Отговори
екс преди 11 години
Гнусна комунярска ***! Не стига че цял живот се облажва, ами още иска!!! Има много по-достойни хора от тази гнилоч !!!
54
19
 
4
 
! Отговори
Мамантос преди 11 години
Признойте си, обаче, че физически я харесвате.