Нямам нищо общо с Хохегер, отсече Кунева

Готвех се за еврокомисар, не съм разговаряла с правителството, обясни тя
6 юни 2012 20:00,
126
Нямам нищо общо с Хохегер, отсече Кунева
Кунева нямала нищо общо със скандала. Снимка: Impact press group

Не съм участвала в Консултативен съвет по договора за утвърждаване на положителен образ на България в Европа с австрийския лобист Петер Хохегер, заяви Меглена Кунева.

Тя беше изслушана днес от  депутатите от временната анкетна комисия за изясняване на изнесените в медийното пространство факти и обстоятелства за лобисткия скандал, свързан с предоставените 1,5 милиона евро на австрийския лобист Петер Хохегер по време на управлението на тройната коалиция.

Хохегер е разследван в Австрия за подкупване на политици и покрай разследването стана ясно, че правителството на Сергей Станишев е платило на Хохегер 1,5 млн. евро., за да лъсне имиджа на България.

Кунева беше извикана, за да изясни участвала ли е в консултативния съвет по проекта за изграждане на позитивен имидж на България в Европа, в който са били поканени независими експерти и държавници от различни страни.

Още по темата

Тя припомни, че от 2006 година тя не е министър и е започнала да се готви за изслушване в Европейския парламент за поста еврокомисар.

Тя обясни, че оттогава не е участвала в подобни кампании и не е водила разговори по въпроса с българското правителство, защото е положила клетва да не влиза в национални отношения със страната, от която идва.

Според Кунева е нормално да се направи всичко възможно, за да се създаде подходяща среда за оценка на България. Тя отбеляза, че трябва да има обективни критерии, по които да се оценява успехът на кампанията, за да не се гадае за ефективността на дадените пари от българските данъкоплатци.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


126
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
53
8
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
хахаха, червената госпожичка мулти си мисли че има *** да й вярват... е, явно има щом проучванията ще влезе в парламента, но щом народа е *** заслужава бесепари и кадри на дс или мултигруп да им заграбват парите..
52
8
 
29
 
! Отговори
Додо преди 11 години
До 48: Голямо откритие правиш! Герберите се стряскали, като я видели ... Ми то ако не се стреснеш не си нормален. От тая и *** бягат!
51
16
 
0
 
! Отговори
познай кой преди 11 години
Колкото и да се мъчите да оплювате, няма да успеете да надминете агента Димитър,по-известен като Кеворк Кеворкян. Той е по-голям майстор в тези дисциплина от вас, а пък е и по-умен. По интелигентност отстъпва само на Кунева!
50
0
 
5
 
! Отговори
до 50-ти преди 11 години
Ама винаги забравяш за хапчето ,казал съм ти - пий го преди 19 часа !!!
49
0
 
5
 
! Отговори
ДО 50 преди 11 години
ГОТИН НА 4-ТИ КИЛОМЕТЪР, КЪДЕ НАМЕРИ ВКЛЮЧЕН КОМПЮТЪР? ВЗИМАЙ СИ ХАПЧЕТАТА И ВЪС, ДА НЕ ТЕ НАБАРАМ!!! ОТ САНИТАРЯ
48
0
 
3
 
! Отговори
до 50 преди 11 години
Като те чета разбирам, че си чист българин.
47
1
 
9
 
! Отговори
до 50 преди 11 години
Уоролик, ти ли си?
46
16
 
3
 
! Отговори
41 преди 11 години
А сега да изложим ОЩЕ ИСТОРИЧЕСКИ известни истини:1.Българите са лайняри от векове .2.РОБСТВОТО е НЕ официална политика по тези земи от незнайно кога. И обикновено робуват сами на себе си или се оставят друг да ги е.е..3.Убийците на българи са оправдавани и до сега от самите българи .4. Българите ги е яд че не са пуснали ПЪРВАТА атомна бомба.5. Яд ги е редовно, че не могат да бомбардират други суверенни държави, като Америка. 6. И все си искат ТАКАВА демокрация, че все преебани да си ходят:)))
45
3
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
НЕ ЗАБРАВЯЙТЕ:Мадам ЙЕС договори възможно най-лошите условия за България в предприсъединителните договори. Гърция има такава огромна квота за износ на селскостопанска продукция за ЕС, че макар и да разполага с около два милиона гастърбайтери не може да я покрие. А, България, с много по-добри условия за земеделие, има квота колкото може да произведе едно пазарджишко село. Не забравяйте и как се закриха 3-ти и 4-ти блок на АЕЦ Козлодуй и банка ПАРИБА.
44
15
 
6
 
! Отговори
Анти - ГЕРБ преди 11 години
Направо си умирам от КЕФ, ГЕРБерите направо се *** като я видат тази :))))Знаят какво ги чака на следващите ИЗБОРИ.....А след изборите СПЕЦИАЛИЗИРАНИЯ СЪД ще се заеме специално със МИЛИАРДЕРА и КОМПАНИЯ !@!
43
4
 
15
 
! Отговори
В ОТГОВОР НА 28 преди 11 години
"Питам се поради що Меглена не е Пръмова ?"Щото КУнева се връзва с нарицателното, което и даде Яне - червена КУкла, или Бай *** -червена КУкувица, оня пък Очилатия - КУ.-.ка, която като захапе не пуска, а пък за ДС си била просто КУ.-.ва, която се омъжила за Пръмов, а тя си е една КУ.-.харка и моим да си я кръстим просто мадам КУ, дето вика веднага YES!
42
3
 
19
 
! Отговори
Майсторе,майсторееее преди 11 години
Майстор Кунева, тесен специалист по атомни електроцентрали :)))
41
0
 
7
 
! Отговори
До 42 преди 11 години
Хич не се товаря.Шокира ме езика му и използването на думи и словоред при написването на поста присъщи на комунистическия знаменосец.
40
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
далавераджийка
39
7
 
6
 
! Отговори
Мамантос преди 11 години
Красиво момиче е кака Миглена!
38
5
 
2
 
! Отговори
До 41 преди 11 години
Що се товариш?Та това е историята.Нещо да не е вярно?
37
5
 
8
 
! Отговори
hagen преди 11 години
До39...................Абе човече ти да не си възкръснал журналист на Работническо дело.По думите ти се разбира че си бил действащ такъв още през далечната 1962г.Или си зомбиран и продължаваш да плещиш приказки на комунистическата пропаганда от едно време.
36
4
 
25
 
! Отговори
онзи преди 11 години
Г-жо Кунева ти си продукт на мръсни комунистически родове. Разрови се в миналото на твойте и родителите на съпруга ти деяния,а ако не знаеш или не искаш,то проблема си е твой.Ти нямаш бъдеще в политиката,ти си аутсайдер,колкото и откраднати пари да трошат за твойте кампаний.Съвет от мен;Последвай пътя на Владимир Живков.Ти нямаш умозрение да защитаваш правата на народа.Ти си поредното послушно псе на определени кръгове,които имат интерес да скимтиш.
35
5
 
16
 
! Отговори
Стига заблуди преди 11 години
В стремежа си да угодничат на американските си господари и да налапат по-голям залък, някои все се извръщат назад и фалшифицират истината.А сега да изложим ИСТОРИЧЕСКИ известни истини:1.Пионерите в Америка, завладявали територии, като УМИШЛЕНО напивали индианските вождове.2.РОБСТВОТО е официална политика в Америка.3.Убийците на *** от Ку-клус-клан са оправдавани.4.Америка пусна ПЪРВАТА атомна бомба.5. САЩ редовно бомбардират суверенни държави.И някои искат ТАКАВА демокрация.
34
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
аре изчезвайте с тая скумрия