Шефът на ЦРУ инкогнито посети България

Петреъс се срещнал с шефовете на родните спецслужби
Обновена: 7 юни 2012 11:38 | 7 юни 2012 11:38,
143
Шефът на ЦРУ инкогнито посети България
Дейвид Петреъс. Снимка: Reuters

Директорът на Централното разузнавателно управление на САЩ Дейвид Петреъс е бил на посещение у нас от 5 до 7 юни, съобщиха от посолството на САЩ.

По време на визитата си той се е срещнал с президента Росен Плевнелиев, премиера Бойко Борисов, вицепремиера Цветан Цветанов, министъра на отбраната Аню Ангелов, както и с отделните директори на българските разузнавателни служби.

Като бивш началник на Централното командване на САЩ и на коалиционните сили в Ирак и Афганистан генерал Петреъс е изразил искрената признателност за внушителния принос на България в тези страни.

Той е дал висока оценка на способностите на българските части, с които е служил в тези мисии, както и на Балканите.

Петреъс е дал висока оценка на добрите отношения на сътрудничество в областта на разузнаването между ЦРУ и българските разузнавателни служби в съвместната им работа, целяща да се извлече полза от новопоявили се възможности и да се даде отпор на общите заплахи и е изразил решимостта тези отношения да бъдат разширени.

Директорът на ЦРУ е приветствал усилията на българското правителство в борбата с тероризма, организираната престъпност и корупцията, допълват от американското посолство у нас.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


143
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
68
1
 
15
 
! Отговори
минаващ преди 11 години
Хммм, освен да ни поздрави не става ясно по същество за какво е бил път чак до тука.Няма да е идвал до тука само поздрави да ни носи.......:)
67
1
 
27
 
! Отговори
нервна преди 11 години
От България ли ще излитат американските самолети към Иран, пита ВМРО след внезапната и тайна визита на шефа на ЦРУ ген. Дейвид Петреъс.Преди месеци партията отправи същото питане и при посещението на държавния секретар на САЩ Хилъри Клинтън. Смята се, че самолетите на военновъздушните сили на САЩ са от седмици у нас, а базата в Безмер е предполагаемата площадка за очертаващото се нападение срещу ИранНЕКОЙ НЕРАЗБРАЛ?
66
2
 
16
 
! Отговори
Кво се пенявите? преди 11 години
Не видяхте ли демографските данни, след 10 години българите ще са малцинство. А при условие, че се изяждат един друг, това ще стане след 5 години. А при условие че ГЕРБ останат на власт след 2 години. Кво се пенявите? От България отдавна е останало само едно имае, останалото е корумпирана мафия и премиер с доказано престъпно минало - гарантирано от ЦРУ. Какво ли искат ЦРУ от мафията сега?
65
20
 
7
 
! Отговори
До 76 преди 11 години
България е прекалено малка държава за самостоятелна външна политика.Предпочитам да сме съюзници на демократичния свят, отколкото на СССР.Аз също!
64
0
 
24
 
! Отговори
Страхил преди 11 години
Пак таини договори и после изправени пред свършени деяния виновни няма!!!Питам колко пари ни коства войната в Авганистан и Ирак и кой плаща -НАРОДА български нали !!!Къде са обещаните от "Великата империя Америка" парите за нашето участие в тази война?Ако са дадени къде са -ББ да се изправи ако е истински мъж ,"мъжкар" и да каже ако не са ги окрали Герберите!!!!Пъшкаи народе -без пари за здраве без пари за детски и т.н.....
63
3
 
25
 
! Отговори
След Путин преди 11 години
След като Путин се догори с Меркел и Барозу за тясно сътрудничество между Западна Европа и Русия, ЦРУ веднага търси дърво като Борисов, за да го забие в спиците на новия Евразийски съюз. Ако Евразийския съюз стане факт, къде остават САЩ ха ха. Въпросът е дали в новият Евразийски съюз, България ще принадлежи към САЩ. Орисия ни е винаги да сме с губещите. От орисия не се бяга. Честит ви *** - премиер, както винаги
62
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
"Ти си лидерът на България и си сред най-добрите политици в Европа. Ти си лидер, който ни трябва! Искаме да те подкрепяме максимално" - казал шефът на ЦРУ на премиера Борисов
61
2
 
16
 
! Отговори
защо преди 11 години
Защо тайното посещение е публично оповестено. Дали работното посещение на шефа на ЦРУ не е заради голям гаф на централата, който е трябвало да бъде поправен с "дружески" съвет, но тъй като това не помогнало, нито помогнало земетресение от 6-та степен, нито взривяването на поредния оръжеен склад със ситемата HAARP сега се пробва с политическо корумпиране. Онези, за които самото ЦРУ прави доклад че са мафиоти и трафиканти на дрога са най-големите борци. Нов мандат срещу предателство?
60
1
 
12
 
! Отговори
аз преди 11 години
Пак нещо замислят от страната на неограничените възможност. Сега е ред на Египет и Сирия да гризнат дървото.
59
5
 
16
 
! Отговори
Не сте разбрали пак преди 11 години
Шефа на ЦРУ е дошъл при Тиквата, за да поиска съвет за бъдещата политика на САЩ. Тиквата го е похвалил, а не той Тиквата. Тиквата му е дал съвети по международни важни въпроси, и му е казал накъде да гледат от САЩ в бъдеще. С две думи Бате Дейвид Петеърс е получил наставления от Бате Бойкич, какво да правят от САЩ в бъдеще. Тиквата управлява земята и дава наклон на меридианите. Особено когато е на метаамфетамини, доставка от ЦРУ.
58
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Явно е набивал канчето на Цветанов и Бойко , заради това крият посещението и мълчат като е......ни !
57
12
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
България е прекалено малка държава за самостоятелна външна политика. Предпочитам да сме съюзници на демократичния свят, отколкото на СССР.
56
4
 
25
 
! Отговори
БАЧКАТОР преди 11 години
Тая щатска невестулка със сигурност не идва за добро.
55
3
 
10
 
! Отговори
do 66 преди 11 години
тя Турция е умряла за Кърджали ... ***.
54
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Хайде сега поне един журналист-радетел на истината да попита Премиер и Президент какво са си гукали с шефа на ЦРУ????!!!
53
1
 
7
 
! Отговори
Bai Pero преди 11 години
Както спомена "Анонимен 12" "Всички знаем за кого е дошъл да даде указания"Сиреч на новият Американски Посланник у нас.
52
1
 
5
 
! Отговори
до 66 преди 11 години
Без нас всяка една държава е бита карта затуй всеки ни се подмазва дори шефа на ЦРУ се крие какво му търсиш повече :)
51
3
 
11
 
! Отговори
Война преди 11 години
1.В момента ЦРУ предказва на РазБойко, че ако направи война може и да си запази властта догодина. Чудно ми е на кого ще обявим война, Гърция, Турция, Иран, Русия, Сърбия или Румъния? 2. Започва извозване на противници на ГЕРБ към Белене, но не към централата, а към специализиран остров на ЦРУ по средата на Дунав3. Предсказва му невероятни неща, които ще се случат в близката година, и които по никакъв начин не могат да са дело на ЦРУ или САЩ. Просто е невероятно, ЦРУ да стои зад невероятни неща
50
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Със сугурност не е дошъл тук тайно само за да ни благодари. Имал си е тайна мисия, но от dnes.bg никога няма да я научите.
49
4
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Някой гербераст може ли смислено да обясни каква точно работа имат президентът и премиерът на една суверенна европейска държава с директорът на някакво управление на друга държава. Ако става въпрос за някаква съвместна официална работа, то в международните отношения си има нива - да се среща с шефа на нашето разузнаване или с някой. зам. министър. Иначе излиза, че е дошъл да нагледа агентите си.