Борисов в разговор с Галеви, но през медиите

Знам, че гледат телевизия, да се прибират, зове премиерът
8 юни 2012 17:00,
103
Борисов в разговор с Галеви, но през медиите
Борисов има ценни съвети за Галеви. Снимка: БТА

"Понеже знам, че гледат телевизия тези, които се крият: Преди няколко дни имахме скъпи гости – ще ни помогнат, ще ги издирим", обърна се премиерът Бойко Борисов към обявените за общодържавно издирване и търсени по цял свят с червена бюлетина на Интерпол Пламен Галев и Ангел Христов.

Още по темата

Известните като Братя Галеви бизнесмени изчезнаха в началото на май, след като Върховният касационен съд ги обяви за виновни за ръководене на организирана престъпна група за рекет.

Днес на Галеви задочно им бяха повдигнати нови обвинения за прани на пари.

"По-добре да се прибират, и да отидат в съда, за да си доказват вината или невинността", посъветва ги премиерът.

Борисов поздрави служителите на МВР и благодари на американските партньори за новите повдигнати обвинения срещу Галеви. Днес стана ясно, че в разследването за пране на пари са участвали и представители на ЦРУ.

По думите на министър-председателя новите обвинения ще утежнят присъдата на Галеви още повече.

Той допълни, че американските партньори ще помогнат на органите на реда да стигнат до "изпраните" от Галеви милиони.

Според Борисов страната ни има партньори, които са доста по-мощни като възможности да издирват или да ни подпомагат с необходимата информация.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


103
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
13
 
4
 
! Отговори
Червени псетанаповод преди 11 години
Ето това е огромната разлика между партньорските ни служби от НАТО и ЕС и службите на бившия и настоящият *** Съюз.Едните (НАТО И ЕС) помагат когато е необходимо а другите (СССР) винаги ни го слагат през последните 67 години.
26
24
 
13
 
! Отговори
давай преди 11 години
Давай, Бойче, мачкай! Най - накрая да имаме мЪж за премиер, а не пу.т.ьо като предишния
25
5
 
17
 
! Отговори
Интересно преди 11 години
ЦРУ имат щатно звено в България. Значи ние сме щат. Ха Ха. Независими сме. А може би цялата организирана престъпност са щатни на ЦРУ
24
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ПРОКУРАТУРАТА НЯМА ДА РАЗСЛЕДВА КРИМИНАЛНОТО МИНАЛО НА БОРИСОВ ЗАРАДИ ИЗТЕКЛА ДАВНОСТСвидетелите не са достоверни. САЩ не са пратили официално доклада на ЦРУ за престъпната дейност на Борисовот Биволъ Петък, 01 Юни 2012 09:23 7017 посещения Категории Биволъ | Окото на бивола | ПрокуратураПрокурорско постановление за отказ от образуване на досъдебно производство за криминалното минало на премиера Бойко Борисов излага в детайли мотивите на Прокуратурата да не се занимава с този казус, като основната юридическа причина е изтеклата давност.Сигналът срещу Борисов беше подаден през есента на миналата година след като подсъдимия Васил Костов - Кеца разказа в съдебна зала, че босове на СИК са купили поста главен секретар на МВР на Бойко Борисов, за да закриля престъпната им дейност. Сигналът се позовава също така на показанията на Сретен Йосич и Томислав Мариянович пред белградски съд, както и на секретния доклад на посланик Джон Байърли изтекъл в Wikileaks.От постановлението става ясно, че прокурор Любка Кръстева не е снела обяснения от нито едно лице. Тя дори не се е запознала с протокола от делото, на което се изказва Васил Костов - Кеца, а цитира думите му по преразказа на агенция "Крос". При това прокурорът отбелязва, че терминологията на медиите не била прецизна.Васил Костов - Кеца не е говорил в качеството си на свидетел, а като подсъдим, което не го задължава да казва истината, уточнява прокурора. В този смисъл той не е достоверен източник за Прокуратурата.Впечатление прави и заключението, че "обсъждането на начина за събиране на пари, за да се дадат някому, не представлява престъпление, нито приготовление за извършване на престъпление" според българския НК.Най-важният юридически аргумент обаче се оказва давността. Доколкото твърденията на Кеца са за период от преди 10 години, то евентуално наказателно преследване срещу Бойко Борисов е погасено по давност, се обяснява в постановлението.Относно твърденията на Сретен Йосич и Томислав Марянович се казва, че всяка "закрила" трябва да има конкретно измерение и поради липса на конкретика Прокуратурата не може да коментира.
23
1
 
5
 
! Отговори
18 преди 11 години
едно време, преди 100-150 г. да, ама сега първо си излежават присъдитемного е важно с какво досие си, няма значение какъв си сега, то е ясно и с просто око, ми те са си като близнаци по разните снимки, и бате ти бойко, и шефа на оная фирма, дето им гръмна оня ден склада, и галевите, и вся остальная ***
22
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ще се приберат, но за по-напряко ще минат през Сейшелските о-ви
21
0
 
9
 
! Отговори
тихата_стъпка преди 11 години
Нужни са тежки реформи в съдебната ни система. Прането на пари е удар върху българската икономика и трябва да се наказва сурово. Галеви трябва автоматично да получат минимум двойно по- големи присъди заради бягството си, както и пълното им излежаване под строг режим.
20
1
 
20
 
! Отговори
Rucifer преди 11 години
Защо просто не им конфискувате цялото имущество и всички авоари в страната?
19
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Няма такава пародия на старана и премиер от Европа
18
18
 
13
 
! Отговори
и все пак .. преди 11 години
Бойко доказа ,че е голем МЪЖ и голем ПИЧ!Всичките партии в съюз,... не могат да го съборят,народа вижда ВЕЧЕ!
17
4
 
9
 
! Отговори
селянин преди 11 години
А че те и малките деца знаят ,че ЦРУ то печата фалшиви долари и си ги пере после да станат чистички.Какво разследване са правили?Те всичките им пари са гола хартия.Нема злато нема нищо.Тонове хартия.
16
11
 
11
 
! Отговори
до 9 преди 11 години
Алоо,не е важно какъв си бил ,важното е СЕГА какъв си!В хАМЕРИКА ИМА шерифи ,които са били в затвора за подобни престъпления ,но сега си ВЪРШАТ работата като шерифи ---перфектно!
15
2
 
6
 
! Отговори
,,LARI,, преди 11 години
UMISHLENO GI PUSNAXTE,A SEKA GI TARSITE,ZABLUDA NA NARODA.DOKOGA MOSHENIZI.
14
3
 
4
 
! Отговори
11 преди 11 години
До 14 Брад Пит ти ли си ?
13
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Проблемът е нефункциониращия съд, който от 20 години е в будна кома.
12
3
 
6
 
! Отговори
до 11 преди 11 години
здрасти Съсел
11
9
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Трябва да се гласува закон-да разпъваме килимче и да се молим 5 пъти дневно на БОЙКО БОРИСОВ.Само в теб ни надеждата,ти ще спасиш галактиката.
10
0
 
17
 
! Отговори
до Бойко Б. преди 11 години
Боцеее,.а Румен Петков ,кога ще бяга от Бг .....?
9
7
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Здравейте Циркаджии !
8
2
 
6
 
! Отговори
Житан преди 11 години
Верно си е !!!...Галевите освен БТВ и БНТ друго не гледат в момента , но са много притеснени и трябва да отпочинат преди да се върнат