Румен Христов ще се бори за лидер на "Раковска" 134

Ще бъда полезен за консолидацията на СДС, убеден е той
8 юни 2012 16:39,
23
Румен Христов ще се бори за лидер на "Раковска" 134
Румен Христов Снимка: архив, БТА

Зам.-председателят на СДС и бивш кандидат за президент Румен Христов ще се кандидатира за лидер на синята партията. Това заяви в Русе той, след като на заседание на русенската организация на СДС е било взето  единодушно решение да бъде издигната неговата кандидатура.

Новият син лидер трябва да бъде избран на 8 юли. Предишният председател на партията Мартин Димитров подаде оставка по-рано този месец, след като СДС отхвърли предложението партията да се яви заедно с ДСБ на следващите парламентарни избори.

"В близките дни ще си подготвя документите и ще ги депозирам в централата. Мисля, че най-добре познавам партията в момента, тъй като в последните години обиколих всички структури в страната и бих могъл да бъде полезен за нейната консолидация. Възнамерявам да работя с всички членове и симпатизанти на СДС.  Това, че част от Националния съвет са имали друго становище да се продължи "Синята коалиция", не ги прави неприемливи за мен.  Надявам се, че те ще останат да работят за каузата на СДС", каза Христов. 

Още по темата

По думите му съвсем скоро ще излезе декларация на екипа за възраждане на СДС, който няма нищо общо със структурите и членовете на партията. В него ще членуват видни интелектуалци, хора с демократично и дясно виждане, авторитети, които са се занимавали с политика.

"Те дойдоха и заявиха, че искат да помагат за възраждането на СДС, като не желаят нито постове, нито възнаграждения", обясни Христов.

Според него СДС може и трябва да присъства в следващото управление на страната.

"Потенциалът на партията зависи до голяма степен от нас и нашата работа и как ще убедим избирателите да се върнат отново при нас. Смятам, че ние можем да вземем 8-10% на парламентарните избори, което означава 20-25 народни представители", заяви Христов. По думите му потенциални партньори на СДС могат да бъдат всички дясноцентристки формации.

На въпрос какви са отношенията между СДС и ДСБ, Христов отговори, че те са колегиални. Според него, ако двете формации влязат в бъдещия парламент, те ще си партнират.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
0
 
0
 
! Отговори
Ангеорг преди 11 години
Румен е бита карта. Още след катастрофалното представяне на президентските избори трябваше да подаде оставка като зам. председател и да мине в тила за десетина години. След това, когато хората са забравили резила му, пак да се пробва в голямата политика.
20
0
 
2
 
! Отговори
T.N.T. преди 11 години
...A KOI 6TE SE BORI ZA SLEPITIZANTITE WI?...
19
0
 
3
 
! Отговори
T.N.T. преди 11 години
D S B DARJAVNASIGURNOSTBOL6EVIKI
18
0
 
4
 
! Отговори
T.N.T. преди 11 години
DO 16POSLEDNIQ BALGARSKI WAZROJDENEC--STAMBULOV,KREMAL GO SASE4E NASRED SOFIQ.OSTANAHA SAMOBEKAPE I EKSTREMENTI--NI6TO DRUGO.TOVA E KRAQ.
17
6
 
1
 
! Отговори
idy преди 11 години
Нека и Румен като другите ителектуалци да помага на СДС,които не искат да са председатели ,неговото желание е едно,но неговата персона се състеэава в иэборите,можеха хората ако искаха да гласуват эа него,по добре е да се спре,СДС МОЖЕ БЕЭ ВСЕКИ,ТОЛКОВА ГОЛЯМО НЕЩО Е ЧЕ КОЙТО СЕ ОПИТА ДА ГО ПРЕГЪРНЕ И ЭАНЕСЕ У ТЯХ,РАЭБИРА ЧЕ МУ СА КЪСИ РЪЦЕТЕ ДА ГО ОБГЪРНЕ НЕ И ДА ГО ЭАНЕСЕ У ТЯХ,СЕГА РЪКОВОДСТВОТО ДА ОБХОДИ ВСИЧКИ ГРАДОВЕ И СЕЛА ,ДА СЕ СРЕЩНАТ С ХОРАТА КОИТО ПОДКРЕПЯТ СИНЯТА ИДЕЯ ДА НАПРАВЯТ К
16
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Този световно неизвестен румен христов /не заслужава да откроявам името му/ е абсолютен наглец! Услужливо късата му памет може да му помогне да се прегърнат и с друга тъмна личност, донесла огромни негативи за СДС - пламен юруков, и кафе "Спетема" да пийнат. Единият блокира регистрацията на СДС за предишните парлам. избори, христов ще довърши започнатото, като изпълнява клиентелистки поръчки. румен христов, борис марков, *** и Пульо - това ли е СДС?
15
0
 
10
 
! Отговори
хохи преди 11 години
лелее какви физиономии имат нашите политици да паднеш от смях -ето този ми прилича на ченчеджия от 82-ра година -абе някой знае ли къде са тези хора с лица на възрожденци умни морални отговорни и има такива по тези земи или останаха само *** като тези в парламента и администрацията-щото там какви физиономии съм виждал не е за вярване-обърнете внимание че вече хората в държавата не си приличаме т.е. като че ли не сме от един народ
14
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Само ДСБ!
13
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Само ДСБ!
12
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ТанграЛюбовта,без която не можемДа си вземем сбогом, със онази любов,без която никак не можем.Не е лесно, не е лесноу дома да се връщаш, да се връщаш бездомен.Спи булеварда след дългия ден,спят уморени, тротоарите пустиПод ръка аз вървя с подранилата зимаи събирам своите чувства.И все по далече, и все по назад,стъпки остават, остават зад мене.И от просяк по-беден, и от граф по-богатаз вървя и раздавам надежда.
11
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
От тоя брадясалия - не става и *** за зеле!
10
4
 
9
 
! Отговори
сдс умре преди 11 години
Стара мухлясъла муцуна, от тия дето хем са демократи ама от люпилнята на старата номенклаура. Лицемерни престъпници. Затова догодина на изборите 2% гласове и на бунището всички тия лъжци и крадци !!!
9
2
 
15
 
! Отговори
Седесар преди 11 години
Ако този стане шеф на СДС ще гласувам за ГЕРБ! Аман от бити карти на изборите. Толкова ли няма нови, млади лица?????
8
0
 
4
 
! Отговори
Happy bar and grill преди 11 години
Ако посолството е затворено да заповяда в Хепито!
7
2
 
7
 
! Отговори
Уорлик преди 11 години
Да мине през посолството за да го препитам. Ако отговори "правилно" на въпроса за шистовия газ - може да се кандидатира!
6
7
 
4
 
! Отговори
Румба,Румбааа,... преди 11 години
...късно е вече нема далавера !Пет човека въртят ОЩЕ парите на СДС във фирма ''СДС-2'',...те са:И.Й.Костов, Петър Стоянов ,ХРИСТО БИСЕРОВ,Надето Нейнски и изгонената от Надето Н. ,дъщерята на Ал. Божков ------НЯКОИ СПЕЧЕЛИХА ОТ ДЕМОКРАЦИЯТА и ИМАТ ПРАВА ,ЗА ОСТАНАЛИТЕ САМО ------ЗАДЪЛЖЕНИЯ!
5
1
 
13
 
! Отговори
Kosta Iwanov преди 11 години
Румбата нещо е слънчасал.С решението си да развали Синята коалиция, като я напусна, СДС тръгва бързо, много бързо под дъното. Наистина Христов е прав, че може да помогне на СДС- само че за по-бързото потъване.За това ще "помогнат" и други десни интелектуалци и политици, както той казва- П.Стоянов,Неделчев, Йорданов, които пак ще искат да седнат на трапезата заедно с Бойко, ама май ще му седнат на ......
4
2
 
9
 
! Отговори
4efo преди 11 години
Вън старите, компроментирани муцуни от СДС.В противен случай- на бунището на политическата история.
3
12
 
8
 
! Отговори
ЕС преди 11 години
Браво Иване ,браво Костов ,.....ти САМ затри ---СДС---!Паметник за Костов от цялата опозиция в Бг!
2
4
 
9
 
! Отговори
какво ти СДС..? преди 11 години
Тези са -----ИЗЧЕЗНАЛ ВИД!