Донев и Златев заплашвали ДСБ

Одобряваме ветото на президента върху Закона за горите, обясни Костов
Обновена: 18 юни 2012 16:38 | 18 юни 2012 16:38,
113
Донев и Златев заплашвали ДСБ
Костов бил заплашван. Снимка: Булфото

Огнян Донев и Валентин Златев са заплашвали ДСБ по време на срещата на представители на КРИБ и депутати от тъмносинята партия, заяви днес лидерът на дясната формация Иван Костов.

По думите му Донев и Златев са искали ДСБ да прекрати линията на атака срещу монополите и олигархията у нас.

В началото на март десните поискаха ДАНС да провери имат ли основание съмненията за пране на пари в "Лукойл", както и паричните потоци на компанията.

Още по темата

Месец по-късно представители на ДСБ се срещнаха с Донев, Златев и други членове на КРИБ в Народното събрание. Коментарите след срещата бяха лаконични. Шефът на “Лукойл“ Златев обвини ДСБ в популизъм, а Костов отхвърли обвиненията му.

По думите на Костов днес заплахите на Донев и Златев са се осъществили. Според лидера това се вижда от разпространените от вестник “Преса“ записи на съдружника на Донев – Любомир Павлов. В публикуваните в изданието на бившия главен редактор на в. “Труд“ Тошо Тошев фрагменти Павлов казва на неизвестен мъж, че той и Донев са причинил разпада на Синята коалиция чрез изданието си “24 часа“ и “Труд“.

По думите на Костов най-тревожното във въпросните фрагменти е намесването на името на вицепремиера и вътрешен министър Цветан Цветанов. Според тъмносиния лидер тези записи са доказателство, че Цветанов кадрува в съдебната система.

В разговора с неизвестния мъж Павлов казва, че от Цветанов зависи как ще се развие кариерата на всеки един от магистратите.

От ДСБ подкрепят  ветото на президента върху промените в Закона за горите и в Закона за съдебната власт.

Ние не сме против развитието на ски спорта у нас, но искаме това да бъде при равни условия за всички, без привилегии, обясни позицията на тъмносините Иван Костов.

По думите му частичното президентско вето върху Закона за съдебната власт е достатъчно. В петък държавният глава наложи вето на част от текстовете в Закона и конкретно на частта, която предвижда “кариерни бонуси“ за магистратите след завършването на мандата им като членове на Висшия съдебен съвет.

Важно е да не се купуват висшите магистрати, като им се обещава повишение, обясни Костов. Противното означава директен подкуп, смята той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


113
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
83
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Златев е създаден от Костов, който приватизира Нефтохим. И ни уреди със скъп бензин а държавата с бедност. Кой заедно с РОвч свали Жан, направи хиперинфлацията само да дойде на власт и да продаде печелившите при всички случаи предприятия като БТК, Нефтохим. Това са били монополи и си останаха монополи но частни.
82
0
 
0
 
! Отговори
pesho преди 11 години
Кой ли пък се изненадва вече, от подобно изявление? Донев заплашвал?? Ами да плаши гаргите!
81
0
 
0
 
! Отговори
Илия преди 11 години
Ами да подава жалба Костов, то се е видяло, че Павлов и Донев не могат да бъдат бутнати само от сегашните си обвинения. Явно Донев много не го бива в заплахите, трябва да остави тази работа на Павлов. Разпределяне на задълженията!
80
3
 
1
 
! Отговори
алекс преди 11 години
Престъпници заплашвали други престъпници!Настанете ти в съседни килии и им осигурете достатъчно време за обмяна на опит.
79
10
 
2
 
! Отговори
Пешо преди 11 години
И Костов и Борисов са бивши членове на БКП няма по долни *** от нашите досега известни политици!Всичките са за затвора!
78
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
eй, а дано ги приберат най-накрая тия
77
0
 
11
 
! Отговори
chicago преди 11 години
До 80 Дано до следващите избори станем повече.Защото се задава най страшния кошмар за България,следващото правителство ще бъде ГЕРБ -БСП-ДПС.Такова нещо не си е мечтала и неуката пасмина която идва на власт 1944година.
76
1
 
13
 
! Отговори
didoo преди 11 години
Заплашват и ще си намерят майстора и двамата. Това не са 90-те години, че да им минават номерата.
75
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Костов- най добрия политик. И да ревете и да не ревете това е положението драги кумоняги от герб
74
5
 
3
 
! Отговори
T.N.T. преди 11 години
Darjavna Sigurnost Bol6eviki,SAS SVOQ KAGEBE WODA4,DA NE SE ZAQJDAT S PRAVE6KOTO KOTILO,4E 6TEGLEDAT PARLAMENTA PREZ KRIVIQ ZLATEV MAKARON.
73
4
 
15
 
! Отговори
бай Ганьо преди 11 години
Браво Краси,нали знаеш че на комунистити и техните клонинги от ГЕРБ им е къса паметта,просто е ген!!!
72
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ако Костов е " никой " , защо скачате като ужилени , като чуете името му ? Злобата , с която сипете простотии по негов адрес , говори за ниското ви ниво . Костов е личност , за разлика от вас ! За сведение на незнаещите , не Костов е бил член на БКП , а Борисов .
71
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Да живее другаря Станишев!БСП няма нищо общо с протестите ,освен ,че ги организира методически.Тя впрегна народното недоволство на милионите за социализъм и комунизъм.Ура!
70
6
 
18
 
! Отговори
краси преди 11 години
до всички ,които имат поне една гънка на мозъка си; Върнете се 22г.назад,от Луканов,Ф.Димитров,Беров,Ж.Виденов,Костов,Симеон полуграмотен,Станишев и Мутрата Бойко -кой увеличи заплати и пенсии с 300%спрямо предходното правителство!Единствен Иван Костов!Единствено неговото правителство на дело се бори с икономическите и криминални мафии създадени от комунистическата ДС.Продажните медии собственост на Делян Пеевци ,Доневци Пъпки промиваха мозъка на простите и резултатът е най-бедни в Европа!
69
6
 
8
 
! Отговори
Виктор преди 11 години
Да спрем червеният, а не екологичния рекет,защото тези протести в София се организират от БКП-БСП и тяхните социалистически отрочета,като и от Че Гевара и др.подобни,също и група младежи преставящи се като анархисти,действително има една група младежи,които сами незнаят за какво протестират,важното за тях е да участват във всичко които им доставя екшън.Това са същите групи,които протестираха срещу добива на шистив газ,като шедро се подкрепят от Лукойл,Газпром и руската агентура на Путин в Бълга
68
11
 
7
 
! Отговори
Сергей Станишев преди 11 години
С Ванката и Доган сме се разбрали тея необразовани катили ГРОБ бел ден да не видят повече
67
8
 
1
 
! Отговори
Донев до 71 преди 11 години
Наистина ли си вярвяш, бре ? Ще се спукам от смях. ха-ха-ха
66
1
 
20
 
! Отговори
forever young преди 11 години
Идва време когато олигарсите трябва да си платят за престъпленията към народа и държавата, които са извършили в годините на прехода. Никаква милост за Донев и Павлов.
65
10
 
8
 
! Отговори
явертъ преди 11 години
Костов, дори и да е имал добри намерения е нямал воля и възможности да ги осъществи, затова колкото и да им е мъчно на неговите почитатели винаги ще се изказва мъдро отстрани.
64
1
 
16
 
! Отговори
Чичо Сам преди 11 години
Пъпката и Донев са долни мошеници и това всеки ги знае. Интересно е кой стои зад тях и ги варди да не влязат в затвора. Българският народ се умори да чака тези престъпници да си получат каквото са заслужили. дали този път ще има справедливост.