В ДСБ: Павлов изпълни поръчка за разпада на Синята коалиция

Тя идва от управляващите, категоричен бе Радан Кънев
Обновена: 13 юни 2012 15:00 | 13 юни 2012 10:37, Красимир Ангелов
60
В ДСБ: Павлов изпълни поръчка за разпада на Синята коалиция
Любомир Павлов на излизане от НСлС. Снимка: Булфото

"В скандала за собствеността на изданията на Медийна група "България" виждаме отражение на написаното в докладите на ЕК. Това не е изолиран случай, това е система – така функционира държавата", обяви пред bTV заместник-председателят на ДСБ Радан Кънев по повод появилия се в края на миналата седмица запис на разговор между съиздателя на "Труд" и "24 часа" Любомир Павлов и неизвестно засега лице.

В диалога Павлов изрича и фразата "И на Иван Костов му пострада главата", която според Кънев е ясен знак, че Синята коалиция е разбита отвън.

По думите на заместника на Иван Костов двата популярни вестника са направили страшно много в ущърб на дясното обединение и с медийната си тежест преди решението на СДС са предрешили съдбата на Синята коалиция.

"И на това нещо г-н Павлов казва "Аз си плащам дълговете". Т.е. той заявява, че изпълнява политическа поръчка. Тази политическа поръчка няма на кой да бъде освен на управляващите", отсече Кънев.

Както е известно преди ден прокуратурата повдигна обвинения на собствениците на "Медийна група България" Любомир Павлов и Огнян Донев. Павлов е обвинен за документна измама, за пране на пари и невярно документиране. На Донев пък е повдигнато само едно обвинение - за пране на пари. 

Делото срещу двамата тръгна след сигнал, подаден от бившите им съдружници Христо Грозев и Карл фон Хабсбург заради спор за собствеността на "Труд" и "24 часа".

"Записът на разговора на Павлов според мен е автентичен – това може да забележи всеки, който някога се е занимавал със звукови файлове и радио. Аз не знам кой е източникът, но все си мисля, че може да е самият Павлов, той има склонност към доста изкривени схеми. Иначе той твърди, че разговорът е подправен и има наслагване на гласове, това може лесно да се провери. ДАНС сега разследва автентичността на записа”, коментира Христо Грозев.

По думите му няма съмнение, че бившите му сътрудници са участвали в схема за пране пари.

Грозев допълни, че разследването е стигнало до различни офшотни фирми в Кипър и на други места в чужбина, в които е замесено и името на крупния бизнесмен Христо Ковачки.

Още по темата

Схемата все още се разследва от ДАНС по настояване на парламентарната комисия за контрол на ДАНС, чиито ръководител е председателят на ДСБ Иван Костов.

В студиото на bTV Грозев коментира и начинът, чрез който е станало фалшифицирането на документите за прехвърлянето на собствеността на вестниците.

"Павлов и Донев твърдят, че има мой подпис под документите, но такъв подпис няма, който да дава право на Донев да присвои 83% от собствеността. Първоначално той трябваше да има 43% от изданията, но в последствие сам предложи делът му да бъде намален до 40%. Излиза обаче, че е използвал първоначалният документ и този след него, за да твърди, че има 83% от акциите”, добави още Христо Грозев.

Според него Търговският регистър също потвърдил, че става въпрос за един и същи документ по собствеността на изданията, но Павлов и Донев приложили фалшиво пъномощно и така убедили институциите в правотата си.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


60
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
56
0
 
3
 
! Отговори
Боби.Тонев преди 11 години
Нищо чудно, че Павлов се присламчва към Кунева, те са си лика прилика, мислят единствено за собственото си благосъстояние на народа, който е безсилен да се пребори с тяхнто безмилостно линчуване.
55
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Бойко да вземе да си подари за рождения ден двама "честни" бизнесмени в затвора. Та да празнува и народът. Какво по-хубаво от това?
54
0
 
4
 
! Отговори
Hrisov преди 11 години
Скоро всичко ще приключи за Донев и Павлов. Огнян няма да бъде вече председател на КРИБ и така бизнеса ще може да се развива по нормален начин. Павлов от своя страна ще напусне председателския пост на издателите и ще има свобода в медийното пространство. Нещото което никой не успя да направи за 10-15 години досега е на път да се случи за отрицателно време, което е похвално!
53
0
 
5
 
! Отговори
Калоян Т. преди 11 години
Павлов - момче за всичко или момче за мръсни поръчки! Това отсега нататък ще съпътства името на "уважавания" бизнесмен Павлов. Толкова се прецака с ехидността и чувството за всемогъщество, че сега дълго ще му държи влага.
52
0
 
4
 
! Отговори
vassil преди 11 години
павлов и донев са ми ясни,но този грозев и неговите австрийци са по интересни.Откъде са техните милиони?
51
1
 
4
 
! Отговори
Катрин Семерджиева преди 11 години
Павлов е много подъл човек и освен, че обвини Костов за източването на Общинска банка ни в клин, ни в ръкав, сега здраво попари името му с този скандал. Явно още не му е простил, че синия лидер сложи ръка върху напъните им с Донев да завземат и телевизионния ефир, от където да облъчват драгия зрител с пропагандата си.
50
0
 
3
 
! Отговори
Христо Пенчев преди 11 години
То не може хем да плюс по конкуренцията, хем в твоята кошара да е още по-мръсно и това да ти се размине в крайна сметка. Единственото, за което се учудвам е, че толкова късно ги привлякоха за обвиняеми сигурно вече са си изнесли парите на безопасни места в чужди банки. А това, че правят открит пр на Кунева е само върха на сладоледа, който те така строго отричат, че ***.
49
0
 
4
 
! Отговори
Рени Илиева преди 11 години
Павлов, Донев и Грозев - и тримата са все едни такива "хубави: хора, които при всеки скандал отричат да имат каквато и да била връзка с мафията. Ако питате мен, на всички мястото им е в затвора.
48
6
 
1
 
! Отговори
дсб преди 11 години
Иван Костов просто си намери удобен виновник за небивалия саморазпад на ДСБ. Нали все някой трябва да опере пишкира, а Командира не ще да си признае вината.
47
1
 
4
 
! Отговори
Alina Markova преди 11 години
Нямам думи. Аз разбирам да си поръчваш като шеф на някаква медия тук-таме някое платено материалче, но тук излиза че говорим за целенасочена кампания срещу партии и хора, като СДС и Иван Костов. Сега всичките им кирливи ризи ще излязат наяве. Стига наиситна да има независимо правосъдие у нас.
46
0
 
7
 
! Отговори
Paraskeva преди 11 години
"По думите на заместника на Иван Костов двата популярни вестника са направили страшно много в ущърб на дясното обединение и с медийната си тежест преди решението на СДС са предрешили съдбата на Синята коалиция. " Всеки който все още си е купувал тия парцали неговите, може много добре да види това - тази тенденциозна насоченост СРЕЩУ определени партии и хора. Винаги!! Унищожават ги до край. Но в случая май прокуратурата ще се окаже техния майстор...
45
0
 
4
 
! Отговори
angela преди 11 години
С тези интриги които завъртяха Донев и Павлов, просто нямаше как да не им повдигнат обвинения. Павлов си вкара голям автогол, като отиде и говори в Брюксел и след това втори гол в собствената си мрежа, защото си позволи да отправя обвинения към всеки срещнат, без да има някакво покритие. Донев като негова дружка го отнася и той разбира се. Дано и него да го пипнат за измамите с медикаментите които върти чрез своята Софарма.
44
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Кой каквото прави в един момент трябва да си плаща сметките, не мислите ли? За тия неясни капитали, с които са купени труд и 24 часа се разшумя още преди година. Сега всички предполагам ще изскочи наяве. Защото не може да обвиняваш, че другите са зле, след като при теб нещата не са никак прозрачни. Донев и Павлов трябва да бъдат съдени както си му е реда.
43
0
 
5
 
! Отговори
badbob преди 11 години
Павлов и Донев-чашата преля, до тук беше с далаверите и измамите ви, вече няма кой да ви повярва, изгубихте най-важното-доверието на народа, а както е тръгнало ще изгубите и свободата си.
42
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
е кое не е вярно? това за историята със президентските избори и софиянски ли? записа за "рязамето" на глави? цените на лекарствата ли в бг?
41
3
 
0
 
! Отговори
ВАСКО преди 11 години
МИСЛЯ, ЧЕ КОНКУРЕНЦИЯТА СЕ ОБЪРКА,ТРЯБВА ДА СЕ СЛЕДВА ЕДИННЕН ФРОНТ НА АТАКАТА. ДА СЕ УТОЧНЯТ ПО ПОЛИТИЧЕСКА ИЛИ ПО БИЗНЕС ЛИНИЯ ЩЕ НАПАДАТ. А ТО СЕГА Е ПЪЛНА КАКОФОНИЯ...
40
10
 
0
 
! Отговори
Донка преди 11 години
Сега на ДСБ им падна удобен повод да обяснят пълния си разпад - врагът е намерен. Удобно, но не и вярно. А иначе, колкото повече кучета лаят в общия хор срещу ВГБ, толкова по-добре за медийния монопол на ДПС, защото пресгрупата ще се влее при тях. Жалка история!
39
1
 
16
 
! Отговори
badbob преди 11 години
тия двамата са потенциални престъпници.Много се радвам,че най-накрая са разобличени, но още по-щастлив ще съм да ги видя наказани, тъй като се правят на недосегаеми и считат, че целият български народ им е длъжен да ги отглежа
38
11
 
1
 
! Отговори
Иван преди 11 години
до бивш българин: Първо не съм фен на изброените господа и изобщо на политически лица.Радан може да е почтен човек но твърденията му са непочтенни/разпада на Синята коалиция идва от управляващите/ защото на първо място той трябва да знае историята на коалицията/СДС +ДСБ =Синя коалиция/ а тя е свързана с тези господа и те по никакъв начин не могат да бъдат забравени - особенно със золумите които са правили от позициите които са заемалиКогато влезеш в една партия историята и не започва от този ден
37
1
 
14
 
! Отговори
бивш българин преди 11 години
Иванчо, 39, Радан Кънев (сравнително млад човек, зам. председател на ДСБ, доколкото знам - некомпрометиран, без някакаъв морален укор, кадърен, деен и пр.) какво общо има с *** Софиянски, Павлов и Бакърджиеев (на който май си фен)? А? Той даже не е бил в една партия с тях. Или и на тебе Радан ти се вижда опасничък за ГЕРБ, БСП, Кунева и другите червени, та бързаш да го съешиш с престъпниците?

Спонсорирани публикации