ГЕРБ прокарва лобистки закони, скочи Костов

Тъмносиният лидер стяга редиците в Пловдив
19 юни 2012 21:44,
115
ГЕРБ прокарва лобистки закони, скочи Костов
Костов е готов за самостоятелно явяване на изборите. Снимка: архив Булфото

"За партия ГЕРБ е характерно да прокарва лобистки закони”, заяви в Пловдив лидерът на ДСБ Иван Костов.

Неговите хора ще подкрепят президентското вето върху Закона за горите и Закона за съдебната власт.

"С единия закон се прокарват интереси на определени хора, а с другия се купуват магистрати”, категоричен е тъмносиният лидер.

Той посочи, че управляващите отново се опитват да прокарат в Народното събрание лобистки закон – този за тютюна. По думите на Костов, докладчик бил депутатът от ГЕРБ Емил Димитров, чийто бизнес е свързан с тютюн. Това според ДСБ е конфликт на интереси.

"ДСБ ще се яви сама на парламентарните избори догодина и ще се дистанцира от случващото се в СДС”, категоричен е Иван Костов по отношение на разпадането на  Синята коалиция.

Неговата партия е отворена за коалиции с други десни формации.

В Пловдив Костов стегна редиците на партията, след като местният лидер на ДСБ Спас Гърневски подаде оставка. Командирът ще иска обяснение от Гърневски защо подкрепя безусловно ГЕРБ и кмета на града Иван Тотев, тъй като той е единственият общински съветник на ДСБ в Пловдивския общински съвет.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


115
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
5
 
16
 
! Отговори
кк преди 11 години
както винаги Костов е прав, ама е много трудно да се признае това
41
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Пловдив направо оскотя щом величае тлъстия свинар гергов!
40
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тъжната истина, че във времето на прехода ние сме имали само един компетентен и със стратегия министър-председател. Само един подготвен реформатор. Един-единствен силен държавник, който степенува нещата по важност и свърши забележими неща. И това е Иван Костов, независимо дали ви харесва или не. Би било хубаво да има още на неговото ниво или още по-добри, но нямаше и още няма! Нито пожарникаря, нито хамстера, нито мадридския, Виденов, Беров и т.н. могат да бъдат дори сравнявани с него. Не го величая, само ме яд, ама много ме яд, че не само няма друго успешно управление, но дори и отхвърляме малкото, което е свършено. Беров и Виденов разсипаха държавата и комунистическите мастодонти само висяха като камък на врата на държавата. Огромни задължения - ежедневно и ежечасно. Огромна нужда от инвестиции. Нито Бритиш петролиум, нито Шел се бяха затичали за нашия Нефтохим. Не знам как си го представят критиците че е можело да размножим комбината и да го продадем все на западни фирми, които не искаха и да знаят за него. Проблемът е сега, когато фирмата не спазва законите на страната. Сега сме част от ЕС и е много по-лесно да изглеждаме нормална и стабилна държава. Икономиката е раздържавена, имаме някакъв опит, ама забравихме какво наследство ни остави Виденов.
39
15
 
3
 
! Отговори
777 преди 11 години
След като имаше цялата власт и не можа да оправи България веднъж завинаги, Командиря да си затваря устата. Щото тия след него вижте какво направиха - буквално разсипаха страната. За което е виновен Костов, защото не можа да оправи България веднъж завинаги...
38
2
 
8
 
! Отговори
Пловдив преди 11 години
Как Пловдив стана гергов град?Как се взема мастодон,като панайр Пловдив,а ЦУМ и какво ли още не.Как това комунистическо *** завладя Пловдив и доста апетитни имоти в цяла България.Тези дни продадоха пивоварна "Каминица"за 2,3 млрд.,евро,нашите *** за колко я продадоха?А колко ли струва панайра?Пловдив не случи на управленци тези 23 години.Всички бяха ***.
37
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Лунапаркът на Бойко БорисовАлександър Симов 20. Юни 2012, брой 141 "В политиката съм 12-13 години на различни постове върху името ми не съм дал думичка да се каже и това ми е силата в политиката". Само за информация - този цитат не принадлежи на майка Тереза, защото тя имаше достатъчно разум да се посвети на хората, но без да стъпва в политиката. Автор на горната фраза не е и Далай Лама, чиито пиари по цялото земно кълбо го представят като свят, мъдър и добродушен човек. Цитатът в началото принадлежи на българския премиер Бойко Борисов. Той разстрелва с тези думи еколозите, които се бяха събрали в Министерския съвет преди два дни, за да започнат преговорите по Закона за горите. Вероятно Борисов живее в някаква алтернативна България от различно измерение. В другата България, която обитаваме ние, от първия ден в политиката около него се носят слухове и информации за минало тъмно като душата на десен финансов министър. Американското издание "Конгрешънъл куотърли" пък написа цяла статия за странната биография на Борисов, което, както и да го погледнете, веднага унищожава патоса на драматичното излияние, че силата в политиката на премиера е неговото име. Неговото име отдавна е така увъртяно в скандали, че е заприличало на въртележка в лунапарк. В деня, в който премиерът обяви за национално богатство своето име, стана известен един много интересен факт. Оказа се, че фирмата "Пампорово" АД, собственик на която е небезизвестната Цветелина Бориславова, е разпоредила депутати, министри и техните семейства да пътуват без пари с лифтове, влекове и други съоръжения. Една частна фирма може да си позволи да прави каквото иска, но подобна заповед веднага осветлява странни взаимоотношения власт - бизнес. Вероятно Бойко Борисов разчита с клетвите за чистото си име да скрие този факт, но след като властта и бизнесът са така преплетени, подозрението на хората на Орлов мост е съвсем логично, че кабинетът лобира за едрия бизнес и е готов да му подари природата за жълти стотинки. Пред голите факти клетвите за чисто име просто не важат. Всъщност логореята на Борисов е маска, която цели да скрие, че най-важните въпроси остават без отговор. В патетичната си тирада министър-председателят се оплаква, че от пет години е разделен с Цветелина Бориславова, но пък не обяснява откъде са тези топли чувства на нейната фирма към цялата власт и дори към семействата на нейните членове. От "Пампорово" обясняват, че властниците често идвали на инспекция и понеже е по служба, не трябва да плащат. Жалко и безпомощно - децата и внуците на същите властници и те ли инспектират, та се возят гратис? И нека Борисов да се сърди и разправя вълшебни приказки, но неговото име отдавна не е политически капитал. То се е превърнало единствено и само в разменна монета, в чек, който хората във властта осребряват постоянно. Започва се от лифтовете и се стига до калинките. Ако това е чистото име на Борисов - мерси! А лунапаркът междувременно продължава.
36
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Човека на снимката само продава за по 1 лев. Авиокомпания Балкан. Kремиковци.С вървящите десетки милиони задължения.На големия финансист номер 17 така и не му светна тая икономическа логика.
35
2
 
13
 
! Отговори
Калин преди 11 години
ОТКАКТО БОЛШЕВИКИТЕ ОТ БЕСИПЕ И ГЕРБ.. ОБЛАДАХА ГЕРГОВ ГРАД.. ОТ НЕГО СЕ НОСИ СМРАД!!! СЕГА ПАК КОСТОВ ИМ Е ВИНОВЕН.. ЛИЦЕМЕРИ МИРИЗЛИВИ
34
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Само Боко не е подменил вота. Нито е работил за бай Тошо, нито е бил в съдружие с Царо, нито му е бил бодигард, нито Царо го направи главен секретар и генерал, нито пък Боко беше водач на две листи на НДСВ 2005-та. Айде сега почвайте с минусчетата, мамини златни, докато кокошите ви мозъчета с памет по 2 минути като на маймуните не са забравили първото изречение.
33
13
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Абе много са му *** джуките на тоя Радж Капур.
32
13
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Много грозен ***! Отдавна трябваше да е в затвора,гърбавия ***!
31
11
 
6
 
! Отговори
Пловдив преди 11 години
Костов,Пловдив вече не е синята ви крепост.Не се надявай,че ще те оставим в парламента.Разграбихте го този град,ще видим дали,ще остане нещо непродадено след другата хунта ГЕРБ.
30
0
 
13
 
! Отговори
123 преди 11 години
Представете си в някоя друга държава, правителството да се отчете само с няколкостотин километра път, а икономиката да е умряла, една трета от хората да са без работа и страната им да е твърдо последна на континента? Ще го изритат като мръсен ***. Тук обаче, номерът минава.Щом медиите и едрия капитал са зад теб, всичко ще мине. Боко ще продължи да я кара както досега. Много приказки и нищо насреща. Ще говори за реформи, но на практика само ще симулира. Тези, от които той зависи нямат интерес от реформи.
29
9
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Докога на този с 1,5% от чувалчетата ще му се дава думата
28
1
 
11
 
! Отговори
do #28 преди 11 години
Не се коси толкова за Костов, глей ся кви убавци те оправят, бицепси, стойки, чалъми, пинизи, ум да ти зайде.Все бивши ***,като теб и по-спокойно червеното знаме развявай...По-леко майна, инфаркта ти е на челото !
27
12
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Колко са нагли българските политици,особенно провалените
26
9
 
4
 
! Отговори
Гошо Тъпото преди 11 години
Костофф направи...това,което и най...големите душмани на България,не са си и...мечтали;отнепоминъка на милиони хора,като...обрече българите на безработица,несигурност,мизерия,принудителна миграция и национална...стагнация.
25
3
 
9
 
! Отговори
LOL преди 11 години
Пожелавам на форумци. да намалят малко омразата, която ги разяжда отвътре, защото рискуват тази омраза да изпелели и самите тях.
24
5
 
13
 
! Отговори
EC преди 11 години
Като цяло Европейският съюз има най-висока оценка от всички наши политици за лидера на ДСБ Костов*)))
23
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
А ти бе *** черен ?!За колко продаде Балкан,Кремиковци,Лукойл?