Принц Албер хвали курортите ни в Рио

Уверява Плевнелиев, че можем да домакинстваме на големи състезания
21 юни 2012 13:02,
45
Принц Албер хвали курортите ни в Рио
Най-спортният принц на планетата - този на Монако Албер, на два пъти пропусна заради ангажименти да посети Банско.Снимка: Reuters

Принцът на Монако Албер II похвали за пореден път българските курорти и условията за практикуването на зимен спорт у нас.

Четирикратният участник на Олимпийски игри (3 зимни – бобслей и веднъж на летни - с ветроходство) изрече хвалбите пред президента Росен Плевнелиев по време на срещата им в рамките на Конференцията на ООН по устойчиво развитие в Рио де Жанейро.

"България е доказала, че има капацитет да организира и занапред състезания от най-висок ранг", заявил Албер, цитиран от пресслужбата на държавния глава.

Още по темата

Принцът на Монако, който е близък приятел с председателя на БОК Стефка Костадинова, потвърдил желанието си в най-скоро време да посети България.

Той на два пъти не успя да дойде в Банско за стартовете от Световната купа в алпийските ски заради неотложни ангажименти. Трябваше да присъства в пиринския курорт миналата година и в началото на тази като патрон на благотворително състезание, а средствата от него са предвидени за деца в неравностойно положение.

Иначе икономическата криза в Европа беше основна тема и на срещата на Плевнелиев с държавния глава на Княжество Монако в Бразилия.

Принц Албер посочил пред държавния ни глава, че княжеството се справя успешно с предизвикателствата.

Плевнелиев пък припомнил, че изходът от кризата е създаването на нови възможности за икономически растеж, който обаче не се основавал на "планини" от дългове за сметка на следващите поколения.

Затова България поставя акцент върху инвестициите в технологии и иновации, които създават продукти с висока добавена стойност, каза президентът.

На втория ден от форума в Бразилия Плевнелиев ще направи изказване пред участниците във форума. Делегации от 130 държави са направили предварителна заявка за участие.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


45
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
0
 
0
 
! Отговори
666 преди 11 години
Той не бил идвал тука, но много са ни хубави курортите......Що ли сега покрай дебатите за Закона за горите идва таз новина.......
36
3
 
2
 
! Отговори
pimpalicious преди 11 години
Е, за какво изобщо Plqvkata отива да ни пилее и без това малкото пари, които са останали в държавата? Нито сме устойчиви, нито имаме някакво развитие..да не говорим, че всичко в тази държава зависи от Боко, който е и премиер и президент. Къде е развитието без проект като АЕЦ ''Белене''? Къде е устойчивостта без стабилизиран външен дълг и слаб малък и среден бизнес, който е през последните 3 години е толкова подтиснат от държавната бюрократщина. Няма растеж, само деградация.
35
1
 
3
 
! Отговори
Мутра тип бай Ганчо преди 11 години
Този принц 100% си пада по чалга и евтина ракия!Ние предлагаме само този тип екстри.
34
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
той пък откъде знае? ако ще Господ да ни прави комплименти от чиста куртоазия, факт е, че България в този момент не предлага НИЩО, за да привлече платежоспособни туристи...
33
0
 
1
 
! Отговори
ммм преди 11 години
Тоя явно е слънчасал !
32
1
 
2
 
! Отговори
И пак... преди 11 години
Защо не кажат от колко писти има нужда и да се проведе държавна (обществена) политика по въпроса? Видяхме свободния пазар, какво може в Слъчев бряг.И въпрос: Колко струва едно влекче на старо? Купувам го и искам да строя писта, събирам дървен материал, казвам няма клиенти, местя лифтчето, искам нова писта, събирам дървен материал, няма клиенти, местя лифтчето...Колко трябва да го ядем, за да прогледнем?И къде раздават тези двайсетолевки? Досега да съм изкарал 300 кинта ;-)
31
3
 
10
 
! Отговори
Принц х'Албер преди 11 години
Туй булгарското курорт много найс, изпил 45 халби биър там и сега викат на мен ХАлбер 45-ти.
30
3
 
2
 
! Отговори
водевил преди 11 години
Алберт и кака Роска стават само за някоя кич-оперета. Алберт ще участва с пожарникарската си униформа, а плевела с раболепието си.
29
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тази статия ме разсмя искрено!
28
0
 
5
 
! Отговори
Цецка Цекова БКП преди 11 години
Самото заглавие е толкова унизително...Ама явно си закслужаваме подигравките.
27
0
 
4
 
! Отговори
силвия преди 11 години
Вярно нещо заглавито е бъгнато малко.... Дами и господа ,ние наистина имаме забележителна природа, но кофти стопанисвана. Принзца е прав, ама само за онзи, който е ходил на "прочутата" Ривиера и "плажовете" на Монако.
26
3
 
4
 
! Отговори
до мима преди 11 години
сбъркан е народа ни- хората ни хвалят и рекламират, а ние пак сме недоволни и търсим под вола теле... спрете с това черногледство бе хора :@ Когато човек е позитивно настроен нещата се случват
25
0
 
1
 
! Отговори
ОТ 2 преди 11 години
ШАХ!
24
3
 
7
 
! Отговори
МИМА преди 11 години
Има нещо сбъркано в тоя принц ..... не е читав нещо :)
23
1
 
3
 
! Отговори
anonimen преди 11 години
Da ne zabraviame,ce vseki Princ i Princesa sa obucavani na Protokol,a nashia i kaka Penka cistackata da mu kaze bravo i toi skaca ot radost
22
0
 
6
 
! Отговори
Вожда преди 11 години
Абе, да те похвали леля Лили магазинерката е едно? А принц да те четка, вече съвсем друго? Той нали пикае трансмисионно масло....друго си е?
21
0
 
3
 
! Отговори
до 17 преди 11 години
Изобщо не казвам,че нашите курорти ми харесват, но спрете да надценявате чуждото. Има много хубави места по света и всеки ходи според предпочитанията си и джоба си.до 19Историческите места в Гърция и Турция са на почит от мен и не съм ги споменал в критиките си, пишех за курортите.
20
0
 
6
 
! Отговори
БГ турист преди 11 години
Хвали ги, защото не е идвал да ги види! А и не ще да дойде!
19
0
 
3
 
! Отговори
пискалник преди 11 години
Пискалникът инвестирал в технологии и иновации. Освен че покани водещите монополи да дойдат в България и той да им построи технопарк с парите по конкурентноспособност друго не знам да е сътворил, а забравих в технопарка щял да построи и музей на Джон Атанасов. Вероятно хвърля боб с гадателската програма от студентските му години, която го изкарала "пастирка" в минал живот и така определя политиката в областта на иновациите. Вместо да си ниже тютюна както от малък може, той президент го играе.
18
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ама че неграмотно заглавие! Курортите ни, сега, в Рио ли са или не са?