Пенсионната система няма да се пипа до 2020, отсече Младенов

Министърът коментира призива на Ромпой за реформи в ЕС
26 юни 2012 12:09,
49
Пенсионната система няма да се пипа до 2020, отсече Младенов
Министър Тотю Младенов. Снимка: БТА

Така както е разписана до 2020 година пенсионната система, няма основание да бъде променяна.

Това обяви социалният министър Тотю Младенов, помолен да коментира изказванета на президента на Европейския съюз Херман ван Ромпой, който посочи, че всичките 27 от ЕС трябва да реформират пенсионните си системи.

Още по темата

"България през последните години направи доста сериозна реформа в пенсионната си система", обоснова мнението си Младенов и припомни, че до 2020 г. осигурителният стаж се увеличава всяка година с четири месеца, а възрастта за пенсиониране - също с четири месеца на година, докато достигне 65 години за мъжете и 63 - за жените.

От 2012 г. с две години се увеличи и необходимият осигурителен стаж за военните и за полицаите, посочи министърът.

"С тези реформи доказахме, че искаме да направим пенсионната система по-устойчива и хората да получават по-адекватни пенсии", коментира той.

В отговор на въпрос има ли възможност да се повиши още възрастта за пенсиониране, ако се обвърже със средната продължителност на живота у нас, Тотю Младенов каза, че начертаното до 2020 година трябва да се изпълнява и то ще донесе необходимата устойчивост на пенсионната система в България.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


49
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
0
 
1
 
! Отговори
За ЧОВЕК, НИКОЛАЙ СТ преди 11 години
Представяме тук своите искания. 1. Преизчисляване на пенсиите отпуснати до 2008 година - всички пенсии на равен старт за в бъдеще. Или изравняване на пенсиите по всяка професия. 2. Решение за индивидуалният коефициент по КОО да бъде сумарен от месечните такива, който няма да влияе на всички останали пенсии, като се съобразяваме с изискванията на съществуващите правила за изчисляване заплатата при болест. 3. Наследяване на цялата пенсия по първа линия. 4. Изпреварващо инфлацията индексиране, ежегодно. 5. Самотен пенсионер да получава 1, 25 от своята пенсия. 6. Освобождаване от потребителска такса при посещение на лекар поне веднъж на всеки три или шест месеца и безплатни лечение и лекарства. 7. Освобождаване от всякакви държавни и местни такси при търсене и защита на права пред администрацията и съда. 8. Безплатно пътуване поне веднъж на всеки месец по цялата национална транспортна мрежа. До сега 3 и за следващата години пенсиите остават без увеличение, замразени. През това време са отчетени значителни увеличения на цените на всички потребителски стоки, като същевременно са увеличени заплатите на администрацията и минималната заплата за страната и свързаните с тази заплата ред такси. Това е дискриминация в поколенията.
36
0
 
2
 
! Отговори
Минах от тук преди 11 години
Аааа и още две промени направиха - фатални за герберастко-гроб.рите - замразиха пенсиите и промениха закона за актуализацията им, така, че актуализации да няма. Все теми табу, забранени за обсъждане, щото план гонят гробарите - по 100 хил. годишно умъртвяват. Сега са теми табу, но обратното броене започна, а после - всекиму според престъпленията. Видовден идва.
35
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тотьо,кой те бръсне за слива бе пич? Вземи се обръсни поне,че да те приемат хората по-сериозно !
34
0
 
4
 
! Отговори
матросов преди 11 години
след 20г няма да има пенсионери .а само пенсии.ох котьо,котьо....тотьо
33
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
колко често ви се случва да видите подобна нагла, мазна физиономия?? този ако беше роден 100 години по-рано българските патриоти щяха да му видят сметката
32
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
do 2020 vsi4ki pensioneri triabva da sa aginizirali, togava ve4e moje i da preturpi promeni...
31
0
 
2
 
! Отговори
неуспял в живота преди 11 години
никой от управлявялите ни през тези 23 г,не се изказа по колко сухо му остава от премахването на определени социални придобивки на хората/трудещите се/,чрез вкарването на антисоциални закони в икономиката.всеки законопроект се изработва с технико-икономическа обосновка и след като се внедри в практиката ,чрез неговото приемане на авторите се полага част от икономията.ето защо този тотю е един от ной-големите гювечари,който не иска инженерният му ум да направи машина ,а е по-лесно да убиваи ***
30
0
 
1
 
! Отговори
сакат преди 11 години
Да ти се случи наѝ убавото дето се случва на Аѝше кога Асан се прибере слид като е изпил кило ракия!Може да заработиш милионо...ако фанеш!
29
0
 
3
 
! Отговори
Еми преди 11 години
пенсиите да са на трудов стаж - 35 години за жените, 40 години за мъжете, осигуровките поименни и наследствени. 40/35/ години работил - 3 години ползвал/пенсионер/дай боже и повече, парите де ги - няма ги. е това е моята реформа
28
0
 
16
 
! Отговори
Калин преди 11 години
Каква е тази система е мърсол неден! ТАЗИ В КОЯТО *** КАТО ТЕБ .. НА ХРАНИЛКА А ДОБИТЪКА ДА ПЛАЩА .. СОЛИДАРНО!! Такива като тоя да ми казват .. как и колко да печеля .. да отделям да харча .. за нещо що не потребявам.. СИСТЕМА *** ДРЪЖКИ.. ПЛАЩА СЕ ЗА ТОВА ЩО ПОТРЕБЯВАШ .. ЕВРОПЕЕЦО ТОТЬО МАЗЕН *** .. НЕ МОА ГО ТРАЯ ТОЯ
27
1
 
10
 
! Отговори
иво преди 11 години
Ех приятелю,приятелю,някой да си спомня за Нейков , за Христина Христова или Ем. Масларова?Та дори и Прокуратурата не се сеща за тях.Наистина ли си мислиш за 2020 год, когато хората не само не само няма да се спомнят за теб и Ромпой , но и ще се питат: А , кой беше този?
26
0
 
13
 
! Отговори
Опа преди 11 години
Младенов да ми цуне гювеча ! След 20 г. ще е забравил какви *** е дъвкал !
25
0
 
22
 
! Отговори
Дедо поп преди 11 години
Това го правят за да имат повече пари за крадене Доказателството е просто В България средната продължителност на живота на мъжете е 68г значи ще скубят осигуровки минимум 40г за да плащат мизерни пенсии 3 г При жените ситуацията е много малко по различна но и там по голямата част от осигуровките ще остава за крадене Изходът е един всички на улицата докато не ги разкараме и тези крадци и гласуваме за тези които обещаят възраст63г ако не го изпълнят и с тях по същия начин
24
0
 
5
 
! Отговори
anonimen преди 11 години
taman kato stane6 na 70 kolegite da ti smenqt pampersite
23
1
 
18
 
! Отговори
pimpalicious преди 11 години
ДО 29, Напълно съгласен. Българинът е свикнал да търпи и да бъде мачкан. Свикнал е да прави каквото му наредят, а за да се развиваме трябва да се борим и да оспорваме всяко спорно решение взето от това правителство, а те не са едно и две. Трябва протести за закона за горите, за добива на шистов газ, за бонусите на членовете на ВСС, и най-вече за отказа от един проект като АЕЦ Белене...Без битка, няма победа и ние като народ трябва да го осъзнаем и да не се страхуваме да си отстояваме мнението.
22
0
 
10
 
! Отговори
Zeitgeist преди 11 години
Кой ти говори за партии и гласуване?!?!? Докарали сме го дотук, защото само се оплакваме и нищо не правим по въпроса. Ако си мислиш, че нещо в твоят живот зависи от някой друг, а не само от собствените ти сили се лъжеш много. Сами се вкарваме в безмислена война с целият заобикалящ ни свят, в който никой не гледа себе си, а се стреми да дърпа надолу останалите.
21
2
 
16
 
! Отговори
възмутен преди 11 години
До 25 - Това управление трябва да носи отговорност за престъпно бездействие и некомпетентност, с което задълбочи кризата в държавата! Това управление трябва да носи отговорност за безхаберието и насаждане на омраза между хората и цели съсловия! Това управление трябва да носи отговорност за лишаване на хората от елементарните човешки права, за които те цял живот си плащат!
20
0
 
1
 
! Отговори
Zeitgeist преди 11 години
Да ти кажа нещо под секрет, за последните 6 м. в нашата компания дойдоха всички министри + ББ, Уорлици, членове на европейски парламенти, посланици, кметове, европейски делегации и т.н., когато Станишев управляваше само имената им бяха различни, но те пак бяха тук, за да бъдат съветвани. Така, че не ги мисли тези отгоре, които и да са те, те са просто слуги. Гледай си собствения живот и ще ти е много по-леко.
19
0
 
10
 
! Отговори
pimpalicious преди 11 години
Много добър въпрос. Но, ако не ви е станало ясно, нека да ви го кажа: тази държава *** на малкия и среден бизнес през последните 3 години. Не са направили абсолютно нищо, за да го стимулират по някакъв начин, а точно този тип бизнес е движещата сила на една успешна икономика. За какво ги вдигате тия заплати на държавниците като те и без това си взимат рушветчета и си изкарват отгоре на заплатата. Тия 20% няма да ги стоплят нищо, пак ще си крадат.
18
0
 
1
 
! Отговори
Zeitgeist преди 11 години
Сам си си отговорил, че каузата ти е обречена