ДСБ внася поправка анти-"Витоша ски" в Закона за горите

С нея се цели да не се лишават хора от достъп до съоръженията
11 юли 2012 13:45, Красимир Ангелов
24
ДСБ внася поправка анти-"Витоша ски" в Закона за горите
Снимка: БТА

Поправка, с която собствениците на лифтове, влекове и други съоражения за спорт и туризъм върху защитени територии се задължават да осигуряват достъпа на гражданите до съответните туристически места, предлагат от ДСБ в Закона за горите.

Промените са подготвени от експерти на столичната партийна организация на тъмносините и бяха представени от заместник-председателят на ПГ на Синята коалиция Иван Иванов.

По думите на тъмносиният депутат целта на промените е да се спре опитът "монополисти да рекетират български граждани".

Още по темата

Те предвиждат при неизпълнение на задълженията от страна на собственика, наемателя или концесионера на съоръженията, общината да поеме временно управлението с цел осигуряване на обществен достъп. Редът и начинът да се определя с наредба на Министерския съвет, се предлага още в проекта.

По този начин се възстановява балансът между публичните интереси и частната инициатива, обясни целта на измененията общинският съветник от ДСБ Петър Москов.

"Ред е на ГЕРБ да покаже политическа воля и да защити интересите на гражданите", призова Иван Иванов.

По думите му целта е да не се допусне монополисти като "Витоша ски" да лишават гражданите от достъп до лифтове, спортни и туристически съоръжения.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
2
 
2
 
! Отговори
dodger преди 11 години
много "дясна" поправка, няма що ...
16
2
 
7
 
! Отговори
Цъки преди 11 години
Искат да пробият с тоя закон да могат да строят кръчми из горите, а не писти!Нали виждате какво строят по морето! Да сте видели некой да строи рампи за лодки, кейове, спортна инфраструктура? Кръчма до кръчма за пияниците англичани и скандинавци!Дреме му на некой за скиорите! На скиорите закона не им пречи!
15
3
 
4
 
! Отговори
Цъки преди 11 години
Абе стига с тия ски-писти бре! Колко месеца в годината имаме сняг, та дай да си изсечеме горите, за да правиме писти! Карам ски вече 45 години и никога не съм чул да не стигат пистите! Не стигат кръчмите! 2/3 от скиорите чужденци, па и българи ползват ските само за повод да се качат по високото и да се накиснат с бира! Като видя скиор да лочи бира на Ясребец или Тодорка и ми е ясно за какво е целия вой!И в планините ни идват толкова скоири, колкото и на морето любители на морските спортове!
14
0
 
2
 
! Отговори
Радо преди 11 години
Няма никакво значение надморската височина за нуждата от лифтове, както и където е уместно да има ски писти да ги има. Престанете за свързвате лифтовете със ските или надморската височина !!!
13
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
БЪЛГАРСКИТЕ ГОРИ -за мечките и вълците!София за кучетата!Бюджета за ***!БЪЛГАРИТЕ -ДА ГИ ЯДЪТ МЕЧКИ ВЪЛЦИ И КУЧЕТА, *** ДА ГИ УВАТ,ОГРАБВАТ,ИЗНАСИЛВАТ и да им ядът данъците!
12
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Разумно предложение .
11
0
 
6
 
! Отговори
Минет Цеков преди 11 години
Не требва много акъл за да разбереш разликата между България и Австрия, ама явно и толкова е проблем за некои!Какво общо има надморската височина ли, глъмчета? Ами от една височина нагоре нема гори! Пистите в Алпите почват там, където свършват нашите планини!Иначе не е трудно да сравниш на Гугъл Ърт как изглеждат двете страни, ама и за това требват неколко мозъчни клетки!И оня умник, 4-ти номер да го питам - къде виде че Австрия е 3 пъти по-малка от България - е те така питам и аз да видим..
10
3
 
1
 
! Отговори
Ваня преди 11 години
И нещо от сорта - ДСБ започна предизборната кампания!
9
1
 
5
 
! Отговори
Климент преди 11 години
Средна надморска височина: близо 900м. - Австрия471 - БългарияАбсолютна надморска височина: 3797 - Австрия2925 - БългарияТака поставени нещата са също манипулативни. Защо не напишеш имената на десетките курорти в Алпите, които се намират на височина под 2000м.. Ако не се справиш аз ще ти ги напиша.
8
0
 
5
 
! Отговори
гица преди 11 години
Много се радвам ,че ще ни пускат да се катериме по неработещите влекове.Кат маймуни.
7
0
 
3
 
! Отговори
аз преди 11 години
Не мисля, че можем да сравняваме възможностите за строеж на писти в Алпите с тези, в българските планини. То, ако почнем така да сравняваме - какво да кажем за Словения?! Те са съвсем малка държава - но са в Алпите!
6
2
 
9
 
! Отговори
до 4 преди 11 години
Пропускаш едно съществено нещо, което го има Австрия, а ние не - Алпите!!!
5
1
 
2
 
! Отговори
как преди 11 години
кои са тези които ще кажат не? И кой държи хотел "Копитото", където хората имат достъп само през ресторанта?
4
3
 
11
 
! Отговори
... преди 11 години
Много хубав закон ще е това, но няма да мине! Причините за това са много но основно, че Цеко, Бориславова и Боко тропат в едно цокало! Иначе много лесно можеше да се реши сегашния концесионен проблем а именно в самата концесиа пише ако 2 поредни години нама достъп на гражданите до лифтове ски писти и прочие то концесията подлежи на преразглеждане и това е!
3
1
 
19
 
! Отговори
Датата преди 11 години
а бе можеше да се сложи истинска снимка на Витоша... погледнете през прозореца...
2
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
след като искат старите и опасни лифтове да стоят нека не се сърдят като стане трагедията
1
4
 
38
 
! Отговори
Професора преди 11 години
Идеята не е лоша,но Цеко Минев и Бориславова ще кажат НЕ и Бойко ще отхвърли тази поправка.Поздравления за снимката уникална природа.