Не гоним политически дивидент от атентата, зарече се Станишев

БСП издигна кандидатурата му за президент на ПЕС
Обновена: 21 юли 2012 14:54 | 21 юли 2012 14:45,
386
Не гоним политически дивидент от атентата, зарече се Станишев
Сергей Станишев Снимка: архив, БТА

БСП не гони политически дивидент от това, че се е случил пробив в националната сигурност. Това е трагедия, загина и български гражданин, и немалко граждани на Държавата Израел. Това заяви лидерът на БСП Сергей Станишев по повод атентата в Бургас срещу израелски туристи.

"Важно е обаче да направим безпощаден и честен анализ на причините, които са довели до това, за да не се повтори в бъдеще", смята той.

Според Станишев целта не е да се търси отговорността на правителството, защото е ясно, че то е отговорно след като атентатът се е случил, а да се обсъди какво трябва да се направи спешно и в средносрочен план, за да не се случват подобни актове в България. Той отбеляза, че НС на БСП ще излезе със специална декларация по въпроса.

Соцлидерът е доволен, че президентът Росен Плевнелиев свика Консултативен съвет за национална сигурност по темата, свързана с терористичния акт в Бургас. Станишев очаква сериозно докладване от страна на службите, на министрите на вътрешните работи и на външните работи.

Днес Националният съвет на БСП издигна кандидатурата на Станишев за президент на Партията на европейските социалисти /ПЕС/. Решението беше взето единодушно със 114 гласа "за" на днешното заседание на висшия орган на БСП.

Лидерът на БСП Сергей Станишев благодари за доверието и отбеляза, че това е важен политически момент за БСП и за него лично. Ако постигнем подкрепа за избора ми за президент на ПЕС, това ще бъде много полезно за БСП и за България, отбеляза той. Трябва да покажем по-отчетлива лява и социална политика и това ще го отстоявам и като президент на ПЕС, каза Станишев.

Той посочи, че му предстои изпитание в личен план - да получи подкрепа от 30 партии и организации в ПЕС, което по думите му изисква не малко усилия.

Водещ приоритет са ми отговорностите в БСП, моя основна цел е да победим ГЕРБ на следващите избори. Не бива да допуснем още един мандат на ГЕРБ или с водещото участие на ГЕРБ, заяви Сергей Станишев. Той отбеляза, че ГЕРБ са загубили две от буквите в името си. Няма "европейско развитие при това управление, има отстъпление от европейското развитие, коментира той.

Подписката за свикване на национален референдум за АЕЦ "Белене" ще бъде внесена следващия петък в Народното събрание, съобщи заместник-председателят на БСП Димитър Дъбов на днешното заседание на Националния съвет на партията.

По думите на Станишев БСП ще събере над 700 000 подписа за провеждането на референдум за бъдещето на АЕЦ „Белене”, защото трябва да бъде осигурен достатъчен резерв от подписи, за да може подписката да бъде необратима за управляващите.

Сергей Станишев припомни, че управляващите от ГЕРБ със сигурност ще се опитат да се избегне референдумът и затова ще се правят опити да обявят част от подписите за невалидни. „Наясно сме, че ще има огромен политически натиск върху ГРАО, върху хората, които проверяват, за да се шкартират не малка част от подписите. Затова гоним по-висок брой подписи, за да може волята на стотици хилядите български граждани да бъде чута, а не пренебрегната”, категоричен е лидерът на БСП.

Моята квота от 1000 подписа съм я изпълнилподчерта той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


386
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
304
1
 
3
 
! Отговори
мен преди 11 години
Другарю комунист помниш ли войничетата които загинаха по времето на другаря Жан Виденов А или си забравил всички бяха български деца .А комуниста Виденов предпочете да играе хоро пред голямата Българска трагедия.Така че комунист ли е на снимка да го видиш ШАМАР МУ УДАРИ.Петър Дертлиев щеше да ви оправи на всеки стълб комунист ще виси.
303
1
 
5
 
! Отговори
Дали?! преди 11 години
.........А какво преследвате с Вота ?!Забавяне на реформи , злепоставяне и или?!.......
302
1
 
6
 
! Отговори
ЖАЛКИ преди 11 години
До ден днешен не съм чул да предложат нещо, Винги плюят по другите а не предлагат нищо. Въздух под налягане, няма никакво съдържание в тях. Аз гласувам за този който предложи нещо реално и постижимо или показва резултати. От тези *** не съм чул нито предложение нито съм видял резултат.
301
2
 
6
 
! Отговори
Истински българи преди 11 години
Ей Льохман РЗС и БСД ви бият в Белоградчик.Не ти ли омръзна народа да те рита,а ти да се напъваш за власт.
300
2
 
8
 
! Отговори
breneke преди 11 години
Пак ли АЕЦ "Белене" ти е в тиквата.Явно руснаците са му обещали сметка на някой остров и са му сложили рамо за избора му в ПЕС.Енергийната мафия ако е докарала Станишката от степите на Украйна и го издигна,той следва да им се отчете подобаващо.
299
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
червен, много дървен философ!не човек а ламаринт!
298
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тръгни и ти да правиш нещо,ама нямаш пипе. Най-много да те последва някоя ***.Пусти комплекси!
297
1
 
12
 
! Отговори
СерГейЧо преди 11 години
Този ***, дето е писал дипломна работа на тема "Интелектуалните загадки на съветската военна униформа" /истина е!/ да си го взема ПЕС и хич да не ни но връща!!!!Недоносен комунист с най-некадърното управление в близките 20 години - тръгнал референдуми да прави - пак с мошеничества и обещания за баби и дядовци!
296
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Кажи на външния министър!
295
5
 
3
 
! Отговори
За евреите преди 11 години
България е спасила евреите си по времето на втората световна война!Може ли някой да ми даде пример на евреин направил добро за Българияили за някой българин?По-скоро е обратното, историята ни е осеяна с примери за еврейски предателства оттурското робство, та до наши дни.Българи, да бъдем внимателни и да не допускаме повече евреите в нашите политически партии, да не гласуваме повече никога за тях, защото те са потенциални предатели! Тъй като сме "наивни", нека ги държим далече от управлениет
294
0
 
5
 
! Отговори
смях преди 11 години
Детенце от съседното ОДЗ- Аз ще съм последно,пък,яж ми....
293
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ДО 368...КАКВИ СТЕ МИ МОДЕРНИ ЛЕВИ ТУТУРУТКИ СЪС СЕРЕГЕИЧО !...
292
2
 
6
 
! Отговори
ттмм преди 11 години
СЕРгей да ти сер в устата, Божидаре!
291
1
 
13
 
! Отговори
teo преди 11 години
СерГЕЙчо, ти и Меглена комунистимески издънки, И Местан-доган, ТОЧНО ТЪРСИТЕ ПОЛИТИЧЕСКИ ДИВИДЕНТИ ОТ ТРАГЕДИЯТА НА ХОРАТА - ТИПИЧНО ВЪВ ВАШИЯ ЧЕРВЕНО-ТУРСКИ СТИЛ - МАФИОТИ ГАДНИ!!!
290
0
 
2
 
! Отговори
Заради горещините. преди 11 години
Жълт код в 11 области,раздават се и жълти книжки на нуждаещите се.
289
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ДО 364...НО ЗА ТОВА ПЪК ЕСЕС Е ЛЮБИМИЯ *** КРЕМАЛСКИ ***,КОИТО ЛИЛИПУТКИТЕ--КРЕМАЛСКИ *** ДЪЛГО И УПОИТЕЛНО ОБЛИЗВАТ...
288
9
 
2
 
! Отговори
двем преди 11 години
СС е свят човек и е неразбираем за проамериканските неграмотни ***, които са безсилни с липсата на аргументи. Повтарянето до безпаметност на две наизустени мръсни думи на нивото на смехорливите дечурлига не е аргумант,а пуберско ежене.
287
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
...TOЯ ЧЕРВЕНОБУЗЕСТИЯ,ПАК ЛИ НАЛАПА МИКРОФОНА !?...
286
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Съсела е изпуснал много важна буква в изказването си!нИе гоним политически дивидент от атентата, зарече се СтанишевИ това е нормално, комунистите винаги са използвали най-грозните и най-неморални начини да се опитват да стигнат във властта. Всички помним, как се опитваха с черен ПР да спечелят предните избори, а по-възрастните помнят как избиха всичките си политически опоненти и всички видни интелектуалци през 44-45..Като цяло трябва човек да го е срам от тази партия, поробила БГ 45 години
285
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ДО 360Е,КАК !?...КАТО ВИНАГИ ТИ Е ВАТРЕ--ШЕСТ ПАТИ ТЕ МЛАТЯТ НА ИЗБОРИ,ПЛАЧЕШ ЗАСЕДМИЯ,КОИТО ЯВНО ГУБИШ ПАК И...МОЛИМ ТЕ ВСИЧКИ ХОРА--НЕПАРДИ,ЧЕ МНОГО СЕОПЛЕСКВАШ--ДО УШИ...ТВОЯТА МИСИЯ,В КРЕМАЛ,КАТО ПРЪДНАТ,В БАЛГАРИЯ --ДА СЕ *** ЯКО Я ЗНАЕМ...