Няма доказателства за български граждани, участвали в атентата

Предотвратен е терористичен акт, планиран за преди месеци
Обновена: 23 юли 2012 19:39 | 23 юли 2012 19:29, Елка Василева
63
Няма доказателства за български граждани, участвали в атентата
Делян Добрев и Стас Мисежникв. Снимка: БТА

Няма никакви доказателства, че има български граждани, които да са участвали в подпомагането на терористичния акт, заяви министърът на икономиката, енергетиката и туризма Делян Добрев в отговор на въпрос след срещата с израелския си колега Стас Мисежников. Това е спекулация, добави българският министър.

Министрите бяха помолени да коментират дали  атентатът в България не е белег, че при слабо развита икономика с бедно население то може да бъде купено за съучастник в тероризма. Това е спекулация, каза министърът. Не е редно министрите на туризма да коментират тези факти, но категорично отричам инсинуацията, която направихте, допълни Добрев.

В отговор на въпрос дали израелското правителство разполага с информация дали атентаторът на летището в Бургас е получил помощ от България, израелският министър заяви, че правителствата на двете държави и системите им за сигурност са в пълна координация и добави, че не би искал да дава повече подробности около разследването. Всичко е под контрол и отговорните ще бъдат намерени, беше категоричен израелският министър на туризма.

Помолен да коментира дали са необходими по-сериозни мерки за сигурността на израелски граждани от страна на българското правителството, министърът на туризма на Израел каза, че е много лесно човек да разбира и знае нещата, след като са се случили.

Той информира, че на последното заседание на израелското правителство преди два дни е научил, че българските служби са предотвратили терористичен акт, планиран за преди няколко месеца. За съжаление такива неща се случват и от 100 опита един успява и цената в човешки живот е много скъпа, отбеляза гостът.

Израелският министър на туризма каза, че българското правителство при тази терористична атака е демонстрирало сериозен професионализъм и адекватна реакция. Гостът изрази съболезнованията си към семейството на загиналия при атентата шофьор на автобуса.

В отговор на въпрос израелският министър заяви, че атентатът е бил насочен срещу израелски туристи. Атентаторът е следил израелските туристи, знаел е кога ще пристигнат. През трите последни години има опити в около 40 страни. "Това е целенасочена атака на терористичната държава Иран, чрез терористичната организация "Хизбула" и "Ал Кайда", каза израелският министър.

Министър Добрев цитира данни, според които за последните четири дни има 32 полета само от Израел. Туристи от Израел продължават да пристигат. Първоначалните откази за резервации, които имаше през първите дни след инцидента,  намаляват, и мисля, че с това, което правим тази тенденция ще бъде обърната, добави Добрев, цитиран от БТА.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


63
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
58
1
 
2
 
! Отговори
kireza преди 11 години
до 60Не само крадливо и завистливо но е и бомбаджийско.....Плати на подходящият човек исканата сума и ще ти направи каквато бомба искаш,даже в ЦРУ ще му завидят....Всички взривени коли у нас да не би Ал Кайда да ги взривяваше?Още в първите минути писах че бомбата е направена у нас с взрив от "изгорелите" складове в Челопечене или Петолъчката!Ако беше чужда направа щеше да е натъпкана със Сантекс и даже самолети щяха да пострадат!!!
57
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
А Делянчо е видимо умен! Не е колкото Цеко, но го доближава! Истински енциклопедисти! И да каже какво е завършил, че така и не се разбра!
56
1
 
6
 
! Отговори
a преди 11 години
Бвлгаринът е доста крадливо същество, но бомбаджия не става.
55
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Делянчо що не ходиш да си играеш с децата от квартала?Ти оправи енергетиката и икономиката,сега и мнения изказваш за атентата в Бургас!
54
3
 
3
 
! Отговори
До petrov преди 11 години
Идете в google и прочетете за Талмуда, след това се поогледайте малко и вижте как стоят нещата по света.Знаете ли какво готвят "богоизбраните" евреи с техния Нов световен ред? - Готвят се да подчинят и избият голяма част от човечеството, да заграбят поголовно всичките богатства. Те първо подринаха САЩ, превърнаха ги в свое оръжие, в наказание над човечеството. Тяхната мощ е невероятна и като скакалци унищожават всичко по пътя си! Сега Сирия и Иран, утре Русия
53
3
 
7
 
! Отговори
До petrov преди 11 години
Грешиш в изводите си. По-скоро 90% са мислещи. Ние като сме българи и живеем в България, да не би да ядем доматетата с колчетата, както искат да ни изкарат. Не е необходимо да си Шерлог Холмс за да видиш новоскалъпената лъжа, която се опитват да ни пробутат, само и само да ударят Сирия и Иран.
52
4
 
4
 
! Отговори
petrov преди 11 години
Nasledstvoto ot komunisticheskoto promivane na mozjci si kazva dumata. 90% ot komentarite tuk sa v podkrepa na terorizma i isliamizma!?!?!? Ne razbiram kak bulgarin moje da zastava na stranata na isliamistski durjavi, kato Iran !? "Pod igoto", "Vreme razdelno" da ste cheli ? Ili predpochitate da pishete, a ne da chetete !?
51
1
 
6
 
! Отговори
Сътрудник на ДС-доно преди 11 години
---В тая държава има ли ред!Явно няма!Ако имаше не всеки знае,не знае дава изявления за тероризъм и т.н.Нямам нищо против Дилян Добрев но тероризмънт не е от неговата компетенция!Или това правителство е вундер кинд -всеки разбира от всичко???
50
3
 
10
 
! Отговори
Стар гербераст преди 11 години
Аз съм стар гербаджия (преди бях у бекапето, после у седесето, у царюхата и т.н.) Но да бъдем честни, изготвеният от водещи анализатори профил на атентатора, е следният безскрупулен, ***, нахален та чак нагъл, без диплома, алчен. Та това е наш човек, гербер!
49
8
 
6
 
! Отговори
безлихвова система! преди 11 години
Аз предлагам да не гласуваме никога повече за евреи, па макар и бг граждани, изобщо да ги изключим от политиката на страната ни. Погледнете ги само - заемат всички най- стратегически и отговорни постове в света. В тях са банките, парите, богатствата. Те решават, те колят и бесят. Да ударим евреите там където най ги боли, а именно в лихвите. Трябва нова система, в която държавите да вземат пари от националните си банки с 0% лихва. Трябва нова световна безлихвова система!
48
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
o4akva se Borisov da kaze na Cwetanov ia dai na semeistvata na vseko ubito everei4e po edno apertmint4e, kakto mu naredi da dade teleski parjoli na onova ku4e ot Pernik
47
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
na4i da sme naiasno , dumata moshennik idva ot evreiskoto ime Moshe.GERB idva or ruskoto ime GERBa4offa troinata koalicia ot troinata korupcia...da de ame uj troina ama ostaviha 8 milirda suha para, da da se vrnem obratno: ubiti li sa 6 izraeleca ot tezi koito Cecp e trebalo da sopre s goli gardi- e pa ubiti sa, a Ceco imali 6 aparetamenta- ima i oste kak, eee sa de Ceco kato istinski BGeec i zakonen sobstvennik na nezakonni apartamnti- ta nema li da obesteti evriata s po edno apertimet4
46
2
 
16
 
! Отговори
Мунчо преди 11 години
Колкото във Ирак намериха бомби,толкова и Иран има намеса със този случай.Хич не им вярвам на тези измислени вятърни мелници.Както винаги крадеца викал дръжте крадеца .За какво само ни намесват във техните игрички не ни ли стигат нашите си проблеми ,че тънем във мизерия и безпаричие,много вече от гражданите са със изключен ток или питейна вода ,едвам оцеляват и остана само да ни занимават със Израел и Иран. Да ходят и да се оправят някъде другаде, на нас ни стигат проблемите които си имаме .
45
5
 
7
 
! Отговори
До 44 преди 11 години
При условие, че Израел си играят техните си игрички на наша територия и ни намесват в техните войни - какво? Да ги поддържам ли?
44
6
 
5
 
! Отговори
До 44 преди 11 години
В едно престъпление е важно да има мотив и да се види кой има изгода от него. От тоя атентат печелят Израел, щатите и съюзниците им. Губят Иран, Ливан и Сирия. Съответно - вижда се кой би го направил. Автопровокациите не са нещо ново - нагледали сме се на такива от втората световна до днес. Освен това явно е, че Израел бяха предварително готови с версия по въпроса - значи са знаели. Атентаторът наистина е бил ислямски фундаменталист, но е бил и кукла на конци, на МОСАД.
43
5
 
12
 
! Отговори
до 37 преди 11 години
Това, че израелците са "потресени" не е важно. Важно е ние да сме потресени.Не ме вълнуват евреите аз съм потресен. Държавата ми се казва България и аз самият съм Българин. Много по важно е защо съм "потресен" аз а не някакви чужденци.Евреите да си седят в Израел и да не идват в България щом са "потресени".
42
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Младежа какво се изказва за неща дето не разбира
41
3
 
7
 
! Отговори
MA NEMA BE преди 11 години
Ami nama DOKAZATELSTVA kakto nama za Todor Jivkov sled Vazroditelnis Prozes
40
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Стези антиевреиски и проирански коментари,нищо чудно да ни ощастливи масирано и траино мюсюлманско присъствие.
39
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Логичният извод за чужденец четящ коментарите е ние сме силно проирански и проислямски настроени,наистина жалко.Все пак сме де юре християнска страна ,но де факто по коментарите се оказваме ислямска.