Няма доказателства за български граждани, участвали в атентата

Предотвратен е терористичен акт, планиран за преди месеци
Обновена: 23 юли 2012 19:39 | 23 юли 2012 19:29, Елка Василева
63
Няма доказателства за български граждани, участвали в атентата
Делян Добрев и Стас Мисежникв. Снимка: БТА

Няма никакви доказателства, че има български граждани, които да са участвали в подпомагането на терористичния акт, заяви министърът на икономиката, енергетиката и туризма Делян Добрев в отговор на въпрос след срещата с израелския си колега Стас Мисежников. Това е спекулация, добави българският министър.

Министрите бяха помолени да коментират дали  атентатът в България не е белег, че при слабо развита икономика с бедно население то може да бъде купено за съучастник в тероризма. Това е спекулация, каза министърът. Не е редно министрите на туризма да коментират тези факти, но категорично отричам инсинуацията, която направихте, допълни Добрев.

В отговор на въпрос дали израелското правителство разполага с информация дали атентаторът на летището в Бургас е получил помощ от България, израелският министър заяви, че правителствата на двете държави и системите им за сигурност са в пълна координация и добави, че не би искал да дава повече подробности около разследването. Всичко е под контрол и отговорните ще бъдат намерени, беше категоричен израелският министър на туризма.

Помолен да коментира дали са необходими по-сериозни мерки за сигурността на израелски граждани от страна на българското правителството, министърът на туризма на Израел каза, че е много лесно човек да разбира и знае нещата, след като са се случили.

Той информира, че на последното заседание на израелското правителство преди два дни е научил, че българските служби са предотвратили терористичен акт, планиран за преди няколко месеца. За съжаление такива неща се случват и от 100 опита един успява и цената в човешки живот е много скъпа, отбеляза гостът.

Израелският министър на туризма каза, че българското правителство при тази терористична атака е демонстрирало сериозен професионализъм и адекватна реакция. Гостът изрази съболезнованията си към семейството на загиналия при атентата шофьор на автобуса.

В отговор на въпрос израелският министър заяви, че атентатът е бил насочен срещу израелски туристи. Атентаторът е следил израелските туристи, знаел е кога ще пристигнат. През трите последни години има опити в около 40 страни. "Това е целенасочена атака на терористичната държава Иран, чрез терористичната организация "Хизбула" и "Ал Кайда", каза израелският министър.

Министър Добрев цитира данни, според които за последните четири дни има 32 полета само от Израел. Туристи от Израел продължават да пристигат. Първоначалните откази за резервации, които имаше през първите дни след инцидента,  намаляват, и мисля, че с това, което правим тази тенденция ще бъде обърната, добави Добрев, цитиран от БТА.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


63
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
9
 
10
 
! Отговори
3/4 преди 11 години
Става ми жал за духовното и душевно състояние на Българското общество четеики коментарите по повод на една трагедия.Толкова омраза декларирана в писмен вид към евреите и Израел няма нито в един мюсюлмански саит или форум.Дори Палестинците имат далеч по премерени изказвания за Израел.Готови сме да оплюем всичко и всеки,а после се обиждаме защо в нормалният свят имат негативно мнение за нас.От коментарите излиза,че сме по воинстващи мюсулмани и от Хизбула.
37
5
 
17
 
! Отговори
6 6 6 преди 11 години
САМО КАТО ГИ ГЛЕДАМ ТЕЗИ МИ СЕ ПОВДИГА.НЕ ЗНАМ ДАЛИ СИ ДАВАТ СМЕТКА ЧЕ ТЕЗИ *** МОГАТ ДА ПРЕДИЗВИКАТ ВЪЛНА ОТ ОМРАЗА КЪМ БЪЛГАРИЯ.И ЗАЩО ЛИ,ЗАЩОТО МРЪСНИТЕ АМЕРИКАНЦИ И ЕВРЕИ ВЗРИВИХА АВТОБУС ЗА ДА ОБВИНЯТ ИРАН И ДА ГИ НАПАДНАТ.А НАШИТЕ НЕКАДЪРНИ ПОЛИТИЦИ ( КРАДЦИ)НАЙ ЧИННО ИМ УСЛУЖВАТ .ЕДНО ВРЕМЕ ТЪРНОВО ПАДНА ЗАРАДИ ЕВРЕИ ПОД ТУРСКО СЕГА ПАК БЛАГОДАРЕНИЕ НА ТЯХ ЩЕ НИ ВКАРАТ БОМБИ РАКЕТИ ПЪК ЗНАЕ ЛИ СЕ И АТОМНА БОМБА МОЖЕ ДА ХВЪРЛЯТ И ДА ОБВИНЯТ ИРАН.МАХАЙТЕ СЕ ПРЕДАТЕЛИ НЕЩАСТНИ
36
2
 
13
 
! Отговори
Часков преди 11 години
Това Делян Добрев ли трябваше да го каже . Нали уж си имат говорителки и говорители в правителството и съответните специални служби. Защо ги пренебрегват.
35
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Евала !Страшно добри сме !Похвалата е малко като след дъжд качулка
34
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Израелци са потресени от условията в блгарските болници, Болници без климатици по сред лято жега ранени болни казват че това не е Европа и се чудят как живее този народ при толкова примитивни условия
33
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
"Няма доказателства за български граждани, участвали в атентата"Няма или още няма ?
32
4
 
18
 
! Отговори
! преди 11 години
Този ли е най-големият специалист по международна сигурност! МАРШ ОТ ТУК С ГОСПОДАРЯ СИ БОКО В САЩ!
31
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Защо този *****рунгел Делянчо се произняса по въпроси на вътрешно и външно м-во ?? Гробчаджиийте никой незнае къде е и какво прави и с какво се занимава, като ''вратар който завари''. В детската градина децата са по-сериозни ...
30
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Туй българите сме много проста пасмина.Умираме си да се топим пред чужденците във несъсществуващи грехове.Навремето и Костов се съмняваше във невинноста на сестрите във Либия.
29
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Велес всичко това е истина,въпросът е- този които я купи на кого се оказа дружка в България.А Сергей Аантонов умря забравен от нас,което меко казано е жалко.Според мене" полза"от атентата има само Русия.Като цяло замисъл,място ,изпълнение и последващи дивиденти са на учебно ниво.
28
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
На 28.05 в Правец се е състояла среща за стиковане между представителите на сирийската "опозиция", все изявени представители на разни групировки... Външния ни министър е с чин от еврейската армия. Въвличат ни в една война, която не е наша. Тепърва ще е атентат след атентат, майно льо...Все си мислим, че не може да бъде по-лошо и се оказва че може!!!
27
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Казаха по телевизия Европа ,че терориста е говорел перфектно руски без акцент,да не излезе ,че е руски евреин с които е пълен Израел ...взе да става интересно !
26
5
 
10
 
! Отговори
ГГ преди 11 години
На теб трябва да ти е ясно, че не всяка група туристи от израел има прикрепени агенти на Мосад, понеже е физически невъзможно.
25
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
трябва е я абсолютно ясно на всеки пишещ тук ,че няма група туристи от Израел ,особено когато отиват в чужбина да няма към тях прикрепени по 2-3 служители на Мосад ,та се питам как така един (случаен) човек с раница се приближава необезпокояван от никого да изрелски турист и даже до техния автобус ,без да бъде забелязан от служителите на Мосад и да се самовзриви,пълен абсурд ,извода е един това е дело на самите служби на Израел
24
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
do dokazvane na obratnoto manister Cifko Crvulanov e polu4il 6 apartamenta ot lica ot manafski pol oble4eni s beli kosuli i s po edin kalshnikov prez ramo zada utrepa 6 turisti ot drzavata Izrael. sega treba da se kaje na zasegnatite semeistva da si iskat apartamentite.Ceco direktno e vinoven za smrtta i ranite na horata v reisa. i da se nadiavame 4e ste polu4i nobelova nagrada za nauka zastoto samo za edin den uspe da napravi DNK profila na ubieca
23
3
 
6
 
! Отговори
Велес преди 11 години
23-ти Явно нещо не си разбрал...Тя бе тази, която с писаниците си набеди България ! Тя бе една поръчкова журналистка,каквито са и журналистите в България! Само не съм сигурен манипулирана ли беше, или откровено и цинично купена ! Впрочем, чети 23 -ти , интересувай се и за другите нейни книги! Проклета да е за това, което извърши и оклевети невинен човек -Сергей Антонов !
22
6
 
4
 
! Отговори
до 22 преди 11 години
Разкри ме! Сега след като дейността ми бе разкрита, не ми остава нищо освен да се върна при еврейските си господари в САЩ. Жалко, заплатата ми на платен драскач не беше лоша.Но и вие внимавайте! Нашето разузнаване ви следи изкъсо! Страните като Северна Корея, в които царува свобода, благоденствие и правда няма да издържат пред ционистките ни похвати!
21
2
 
4
 
! Отговори
д преди 11 години
До велес,аз съм чувал и то доста.Беше толкова популярна,,,почти колкото Хизбула сега.Но ти чувал ли си кои я финансираше и после чии приятел се оказа,а пък тои на кого беше първа дружкаЛека им пръст.9 не е без основание да пише подобни неща за комунистите/социалистите/.
20
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
до 21*...а май те заболя ли те от истините която ти говори човека, седераско платено мекеренце ,ама на зомбиран от многото гледане на БТВ и надрусан от леката дрога на които е почитател твоя шев Уорлик дето ти плаща заплатите е нормално да не можеш да схванеш това за което ти пише колегата във форума
19
7
 
3
 
! Отговори
аа преди 11 години
Казакста, Украйна, Беларус.... ? Я напомни на сестрата или санитарите да ти дадат хапчетата. Забравили са, човешко е.