Няма доказателства за български граждани, участвали в атентата

Предотвратен е терористичен акт, планиран за преди месеци
Обновена: 23 юли 2012 19:39 | 23 юли 2012 19:29, Елка Василева
63
Няма доказателства за български граждани, участвали в атентата
Делян Добрев и Стас Мисежникв. Снимка: БТА

Няма никакви доказателства, че има български граждани, които да са участвали в подпомагането на терористичния акт, заяви министърът на икономиката, енергетиката и туризма Делян Добрев в отговор на въпрос след срещата с израелския си колега Стас Мисежников. Това е спекулация, добави българският министър.

Министрите бяха помолени да коментират дали  атентатът в България не е белег, че при слабо развита икономика с бедно население то може да бъде купено за съучастник в тероризма. Това е спекулация, каза министърът. Не е редно министрите на туризма да коментират тези факти, но категорично отричам инсинуацията, която направихте, допълни Добрев.

В отговор на въпрос дали израелското правителство разполага с информация дали атентаторът на летището в Бургас е получил помощ от България, израелският министър заяви, че правителствата на двете държави и системите им за сигурност са в пълна координация и добави, че не би искал да дава повече подробности около разследването. Всичко е под контрол и отговорните ще бъдат намерени, беше категоричен израелският министър на туризма.

Помолен да коментира дали са необходими по-сериозни мерки за сигурността на израелски граждани от страна на българското правителството, министърът на туризма на Израел каза, че е много лесно човек да разбира и знае нещата, след като са се случили.

Той информира, че на последното заседание на израелското правителство преди два дни е научил, че българските служби са предотвратили терористичен акт, планиран за преди няколко месеца. За съжаление такива неща се случват и от 100 опита един успява и цената в човешки живот е много скъпа, отбеляза гостът.

Израелският министър на туризма каза, че българското правителство при тази терористична атака е демонстрирало сериозен професионализъм и адекватна реакция. Гостът изрази съболезнованията си към семейството на загиналия при атентата шофьор на автобуса.

В отговор на въпрос израелският министър заяви, че атентатът е бил насочен срещу израелски туристи. Атентаторът е следил израелските туристи, знаел е кога ще пристигнат. През трите последни години има опити в около 40 страни. "Това е целенасочена атака на терористичната държава Иран, чрез терористичната организация "Хизбула" и "Ал Кайда", каза израелският министър.

Министър Добрев цитира данни, според които за последните четири дни има 32 полета само от Израел. Туристи от Израел продължават да пристигат. Първоначалните откази за резервации, които имаше през първите дни след инцидента,  намаляват, и мисля, че с това, което правим тази тенденция ще бъде обърната, добави Добрев, цитиран от БТА.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


63
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
5
 
6
 
! Отговори
До 19 преди 11 години
А Путин какъв е според теб?
17
3
 
16
 
! Отговори
до 14 преди 11 години
Кого са превзели ,твойте както казваш *** ,превзели са само такива продажници каквито са политиците у нас и в някой западни държави ,я да видим дали могат да пекнат в големи и могъщи държави каквито са Китай ,Русия, Казахстан ,Украйна , Беларус, Иран Северна Корея, все въоръжени до зъби големи по територия и с много големи ресурси държави ,които знаят как да си защитават и територия и природните богатства , медиите лъжат светът е много по различен от това което те представят
16
10
 
7
 
! Отговори
aa преди 11 години
Боже, спрете интернета в лудницата, че пациентите много се разписаха по коментарите.
15
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ЦИРКА Е ПЪЛЕН ПО НОВА ТВ ,ПО НОВИНИТЕ ТАЗИ ВЕЧЕР СЪОБЩИХА ,ЧЕ (АТЕНТАТОРА) БИЛ РУС,СЪС СИНИ ОЧИ И ,ЧЕ ГОВОРЕЛ НА .....РУСКИ !? ,ТУКА ВЕЧЕ НИ ВКАРВАТ НАШИТЕ ПРОДАЖНИ УПРАВНИЦИ И ТЕХНИТЕ ГОСПОДАРИ - ЦИОНИСТИТЕ В МНОГО *** ИГРИЧКА С МНОГО НЕПРИЯТНИ МЕКО КАЗАНО, ПОСЛЕДИЦИ ЗА БЪЛГАРИЯ
14
3
 
23
 
! Отговори
ь преди 11 години
Масоните, към които принадлежи това пишлеменце, са още по-големи вредители дори и от агентите на държавна сигурност. На всяка своя сбирка обсъждат далаверки за разграбване на държавата и експлоатиране на обикновените граждани. Трябва ни закон, преследващ и осъждащ представителите на масонските орди и половината от политическата *** ще се интегрират с *** по затворите.
13
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Превзеха ни. Презеха не само нас превзеха и Европа и САЩ и Ислямският Свят , *** управляват и в Турция. Никой не може да им се опълчи защото са на ключови позиции във всяка държава и могат да предизвикат междуособици където си поискат. Виждате какво направиха с Югославия същото можеха да сторят и на нас но те ни превзеха отвътре и продажните ни "политици" ще направят това което им бъде заповядано от ционистите.
12
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
след совалките на ЦРУ из доста страни само ние сме си дали г*за явно за да стане атентата тук.по лошото е сделката ако е била-още един мандат за герб срещу бомба в България
11
6
 
6
 
! Отговори
Велес преди 11 години
9 -ти Иван Абе,***,ти за Клеър Стърлинг чувал ли си и какво?
10
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
аре стига с тая еврейска пропаганда, на кой му пука ?
9
16
 
11
 
! Отговори
ИВАН преди 11 години
А БЕ НЯМА НАЧИН КОМУНИСТИТЕ ДА НЯМАТ ПРЪСТ В ТАЯ РАБОТА.СТАНИШЕВ,ГОЦЕ,ТРАКТОРА Я ЗНАЯТ ТАЯ РАБОТА.ТЯХ ДА ПРИБЕРАТ И ДА ГИ РАЗПИТАТ.ТЕ НА ВРЕМЕТО И В АТЕНТАТА СРЕЩУ ПАПАТА СЕ ВКЛЮЧИХА АКТИВНО ТА СЕГА ЛИ.ИМА ЛИ КОМУНИСТИ НАБЛИЗО ПЪРВО ТЯХ ТРЯБВА ДА АРЕСТУВАТ
8
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
още едно ***
7
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
този а никак не прилича на министър прилича на разглезено момчеце
6
5
 
21
 
! Отговори
Неутрално преди 11 години
Изявлението на министър-председателя Бойко Борисов за дюнерите като гарант на националната ни сигурност, направено на 25-ти януари 2011 г., е знаково за безгрижието, с което правителството на България през последните три години е гледало на предупрежденията за терористична заплаха от Северна Африка и Близкия изток.
5
2
 
2
 
! Отговори
Antonio преди 11 години
Naprotiv eto dokazatelstvoto ***/LoaULa
4
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
те Българите може да са разбрали ,че Израел няма доказателства срещу Иран . НО ЗАПАДА не го е разбрал лежат и пардят и гледат СНН ББС И цъкат с език .
3
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
то дори и да има въпроса остава защо сега след 23 години при вашето правителство .оставка
2
3
 
14
 
! Отговори
РУМЕН221 преди 11 години
АБЕ КОМСОМОЛЕЦО-МАСОН...- КОГА ЗАВЪРШИ СЛЕДСТВИЕТО - КОГА ТИ КАЗАХА...- КОГА СТАНА М........, КОГА ТИ ПОЧЕРНЯ "ПРАЙДА"...???
1
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тцтцтц, никакви подробности освен че Иран е виновен... тия не се ли усещат колко банални стават? Не виждат ли, че болшинството хора вече дори не вярват на тия манипулативни брътвежи...