Съветникът на Обама за борбата с тероризма Джон Бренън е у нас

САЩ искат да стигнат до дъното на нещата в случая с атентата в Бургас
24 юли 2012 08:54, Елка Василева
99
Съветникът на Обама за борбата с тероризма Джон Бренън е у нас
Джон Бренан. Снимка: архив, Reuters

Съветникът на американския президент Барак Обама за борбата с тероризма Джон Бренън пристигна в България снощи, пет дни след самоубийствения антиизраелски атентат, съобщи Белият дом, цитиран от Франс прес.

"Джон Бренън пристигна в България за срещи на високо равнище с български лидери, които бяха планирани", каза говорителят на Съвета за национална сигурност Томи Вайътър. "Ужасяващият терористичен акт в Бургас миналата седмица откроява важността на нашето солидно партньорство и на продължаването на сътрудничеството в сферата на борбата с тероризма" със София, добави той.

Говорителката на Държавния департамент Виктория Нюланд заяви, че Съединените щати подкрепят българите във всички аспекти на разследването, защото "искаме да стигнем до дъното на нещата" в този случай.

Барак Обама се обади в петък на българския премиер Бойко Борисов, за да изрази подкрепата си. Федералното бюро за разследване (ФБР) и Централното разузнавателно управление (ЦРУ) работят с българските следователи, за да се опитат да разкрият кой е извършил и кой е поръчал атентата в сряда, при който загинаха петима израелски туристи и един българин, отбелязва АФП, цитирана от БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


99
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
85
0
 
0
 
! Отговори
Marsianci sme nie преди 11 години
haha sledva6tia Ekspert po Terorizam 6te doide ot Mars
84
0
 
0
 
! Отговори
kireza преди 11 години
Олеее,още един е дошъл да замазва следите на ЦРУ в атентата....Абе за пълни *** ли ни смятат тези англосаксонско-негърски ***,че да ни лъжат като дърти ***???
83
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
...ДАНО НЕ ГО НАПРАВЯТ,ЧЕ ТАМ ЛЕЖИ БЕКАПЕТО...
82
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Жалкото в Българската история,всички Русофили са злостни Българофоби.Сегашните също.
81
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Най-вероятно ще се лобира да даваме бази на САЩ за предстоящия удар срещу Иран. Може би ще трябва да предадем Черноморието :)
80
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Честито! Тероризмът вече е официална религия и в България. :) Българските политици се учат много добре от САЩ как да отвличат вниманието на масите от социалните въпроси като безработица, равнище на живот, здравеопазване и енергия. За разлика от САЩ обаче където стандартът е малко по-висок тук нямаше време за губене и терористичния акт нямаше как да чака
79
0
 
2
 
! Отговори
до 78 и 83 преди 11 години
всички сме пътници, ако стане по-мащабно мазало с Иран, щото руснаците ще ни запукат със Сатана и Воевода, заради хамериканските военни бази. а тези ракети не ги лови про-то (:
78
1
 
3
 
! Отговори
Аха преди 11 години
Някаква по-дълбока игра се заиграва.
77
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Да,трябва да са тук всички ръководители и на Държавния департамент,и на ЦРУ,и на ФБР,защото те не се доверяват на високата "квалификация"на "лошите кучета но техни".Те просто ще им объркат тотално разследването и токувиж излезе нещо,което не е нито за ушите,нито за очите на раята,която по техните планове постепенно трябва да изчезне от тази земя.
76
2
 
5
 
! Отговори
мдааа преди 11 години
тоя е ял хора , еййй така да види дали са вкусни . Много зло същество е това от снимката !
75
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тиквата го държат американците много изкъсо, те си го знаят какъв *** е - ще вземе да се прави на мъж и ще каже някоя глупост. Или каквото си мисли - като за агресията в Либия - и после Външно сеи счупиха да обясняват, че не искал да каже че въпроса е в нефта. Да ама после да замажат гафа пратиха фрегатата за 1 месец и тази разходка ни струва 1,5 млн
74
7
 
5
 
! Отговори
До 78 преди 11 години
Точно така, приятел! Аз пък си умирам от кеф като гледам как руските *** беснеят с пяна на устата!
73
2
 
3
 
! Отговори
Борисов преди 11 години
Ще си говорим за времето. Ще пием кафенце....Ала бала
72
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ако съм на местото на Борисов ще ме е срам, че идват да ме проверяват
71
5
 
4
 
! Отговори
капиталисту преди 11 години
Какъв антитероризъм бе, Америка е най-голямата световна терористична организация.
70
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
*** да каже на следователите какво да открият
69
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
РУСОФИЛИТЕ СИ УМИРАТ ОТ МЪКА!
68
4
 
3
 
! Отговори
. преди 11 години
Гадни капиталистически, консуматорски *** на световния терор!
67
2
 
10
 
! Отговори
Кубрат преди 11 години
Америка съсипа Ирак, бомбандировачите им избиваха мирното население все едно играят на компютърна игра. Сега съсипват близкия изток, искат да унищожат Сирия, за да нахлуят в Иран, естествено за тая работа им помага Тел Авив с всички сили. Дирижираха "Арабската пролет", въоръжават терористичните организации. Огромна грешка ще е ако България вземе страна в тази касапница.
66
2
 
3
 
! Отговори
..... преди 11 години
Сега вече съм сигурен,че до 2-3 дни Цв.Цв. ще излезе и ще каже : Иран и Хизбула са атентаторите.То който трябваше веднага си каза /след около 1-2 часа след зрива/кои стои зад атентата,само нашите нищо не казаха,а така не бива.