Съветникът на Обама за борбата с тероризма Джон Бренън е у нас

САЩ искат да стигнат до дъното на нещата в случая с атентата в Бургас
24 юли 2012 08:54, Елка Василева
99
Съветникът на Обама за борбата с тероризма Джон Бренън е у нас
Джон Бренан. Снимка: архив, Reuters

Съветникът на американския президент Барак Обама за борбата с тероризма Джон Бренън пристигна в България снощи, пет дни след самоубийствения антиизраелски атентат, съобщи Белият дом, цитиран от Франс прес.

"Джон Бренън пристигна в България за срещи на високо равнище с български лидери, които бяха планирани", каза говорителят на Съвета за национална сигурност Томи Вайътър. "Ужасяващият терористичен акт в Бургас миналата седмица откроява важността на нашето солидно партньорство и на продължаването на сътрудничеството в сферата на борбата с тероризма" със София, добави той.

Говорителката на Държавния департамент Виктория Нюланд заяви, че Съединените щати подкрепят българите във всички аспекти на разследването, защото "искаме да стигнем до дъното на нещата" в този случай.

Барак Обама се обади в петък на българския премиер Бойко Борисов, за да изрази подкрепата си. Федералното бюро за разследване (ФБР) и Централното разузнавателно управление (ЦРУ) работят с българските следователи, за да се опитат да разкрият кой е извършил и кой е поръчал атентата в сряда, при който загинаха петима израелски туристи и един българин, отбелязва АФП, цитирана от БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


99
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Федералното бюро за разследване (ФБР) и Централното разузнавателно управление (ЦРУ) работят с българските следователи, за да се опитат да разкрият кой е извършил и кой е поръчал атентата в сряда, Е НАЛИ ВЕЧЕ ИЗРАЕЛ ПОСОЧИХА ВИНОВНИКА.МАЙ ОБСЪЖДАТ ВЕЧЕ КОИ ОБЕКТИ ДА ИМ ПРЕДОСТАВИМ ЗА ВОЙНАТА С ИРАН. ТРЯБВА НЕЗАБАВЕН ПРОТЕСТ ПРАВИТЕЛСТВОТО ДА СЕ РАЗГРАНИЧИ ОТ ПОЛИТИКАТА НА САЩ И ИЗРАЕЛ СПРЯМО ИРАН.НЕЗАБАВНО - ПОСЛЕ ЩЕ Е КЪСНО
44
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
На 21 септември в Белгия....Иранската фондация "Keshe....????
43
5
 
19
 
! Отговори
Патриот преди 11 години
американците вън от света!!
42
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Познатите изкривени черти на лицето, типични за зли и измамни персони... Продължават да кроят злипланове то е ясно...
41
1
 
3
 
! Отговори
обективен преди 11 години
до 44Има, имаааа буба лази, буба лазии.. бръмбари в главЪтаааа
40
3
 
18
 
! Отговори
ki преди 11 години
Запитайте се ,защо Обама се е обадил на Бойко а не на Президента ни. май има нещо тукааа
39
10
 
5
 
! Отговори
обективен преди 11 години
до 40Ако всички ще живеем както сега живеят американците, ще бъде перфектно да дойде още сега ИМПЕРИЯТА!!!!! А не да броиш СТИНКИТЕ за литър руски (лукойл) бензин и кило сирене
38
1
 
16
 
! Отговори
тоя добър човек ли е преди 11 години
до 38 - чумата , мноооого отдавна е налазила!А България е нелечимо разболяна и нарочно подържана болна ............... ! За жалост сме свидетели на края на край дунавска-България . Това е , и не си мислете ,че Боко ИЛИ КОЙТО И ДА Е СЛЕД НЕГО ЩЕ ОПРАВИ НЕЩАТА - ВЕЧЕ НЯМА НИЩО ЗА ОПРАВЯНЕ - ИЗГНИЛА ЯБЪЛКА(българското общество и държавност) МОЖЕШ ЛИ ДА НАПРАВИШ СЖЕЖА ????? НЯМА ВИНОВНИ - ВИНОВНИ СМЕ ВСИЧКИ (иначе политиците просто ни продадоха и предадоха под носа ни :))))))))))))))))))))))) ) !
37
7
 
15
 
! Отговори
X преди 11 години
Който не подкрепя каузата на САЩ и Израел бива съден за терорист,а така като гледам "терористите" тук в нета не са малко :) Израел да не ни занимава с нейните ционистки войни и да ни остави намира.Достатъчно главоболия си имаме вътре в страната,че само това ни липсва Израел да ни въвлече във война с някоя от съседните ни страни.Бойкот за Израел и да живее Родината ни!
36
3
 
19
 
! Отговори
Империята преди 11 години
Империята започва да подчинява света. След 50 години всички хора ще са с имплантирани американски чипове за проследяване и подслушване.
35
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
офф добре че не гръмнаха български туристи в Америка или в Израел, че да е необходимо български антитерористи (то има ли въобще такива ???) да ходят да разследват там случая . не знам какво щеше да излезе ..
34
7
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Американската чума налазва в България с пълна сила... Бог да ни е на помощ !
33
11
 
6
 
! Отговори
обективен преди 11 години
Любопитно защо червените поне не сменят плочата с лозунгите от миналото по отношение на САЩ, Европа и Израел? Същите фрази от "Разбойническо дЯло" оживяват в бг. форумното пространство, червената простотия не познава граници! А пък се обиждат като ги нарекат комунисти...от 20 г. "нямало" комунизъм, с поведението си доказвате обратното другари.
32
5
 
25
 
! Отговори
White Rabbit преди 11 години
САЩ искат война , за да могат да крадат ресурси РАЗБЕРЕТЕ
31
4
 
21
 
! Отговори
Данчо преди 11 години
След всяко посещение е на представител на страната терорист 1 в света тук се случват лоши неща..
30
4
 
9
 
! Отговори
Кало Мордехай преди 11 години
Съветника на хамериканския президент Йехуд Барак Обама за борбата с тероризма Джон Бренън идва в България щото е възхитен от професионализма на Цуци и на неколко верни членове на ГЕРБ в борбата за унищожаването на благосъстоянието на българския народ. Бате Бойко и Ко. ще му правят метани в израз на дълбока благодарност за професионалното им признаване.
29
4
 
9
 
! Отговори
обективен преди 11 години
Аз пак да попитам защо руснаците не допуснаха европейски, еврейски и щатски служби да разследват атентата/ убийство на Политковската, московското метро както и десетките атентати по цяла русия?И още нещо ти май поставяш под съмнение съюзническите отношения между Европа и САЩ които и в момента са в СИЛА? Америка е европейски политически СЪЮЗНИК, както и военее (НАТО)
28
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ний тез терористи не ги знаем те се взривяват преди да сме ги регистрирали като криминално проявени в 6-то РПУ няма как да се взривят няколко пъти да се връща обратно тоя.
27
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
:) Мосад са на светлинни години пред всички не само в разузнаването . ти как мислиш че Израел за повече от 60 години не само оцелява заобиколен от арабески но и се разширява ;)
26
4
 
2
 
! Отговори
ля ля преди 11 години
не мога да разбера защо има хора които искат да участват навсякъде и да се забелязват!? какво печелят тия хора като навсякъде се провалят по един или дръг начин! идеята е всяка жаба да си знае гьола и поне при жабите мисля че е така! за какво им е да мърдат на жабите като си имат всичко у туй блато!!!! голяма напаст тия американци!!