Съветникът на Обама за борбата с тероризма Джон Бренън е у нас

САЩ искат да стигнат до дъното на нещата в случая с атентата в Бургас
24 юли 2012 08:54, Елка Василева
99
Съветникът на Обама за борбата с тероризма Джон Бренън е у нас
Джон Бренан. Снимка: архив, Reuters

Съветникът на американския президент Барак Обама за борбата с тероризма Джон Бренън пристигна в България снощи, пет дни след самоубийствения антиизраелски атентат, съобщи Белият дом, цитиран от Франс прес.

"Джон Бренън пристигна в България за срещи на високо равнище с български лидери, които бяха планирани", каза говорителят на Съвета за национална сигурност Томи Вайътър. "Ужасяващият терористичен акт в Бургас миналата седмица откроява важността на нашето солидно партньорство и на продължаването на сътрудничеството в сферата на борбата с тероризма" със София, добави той.

Говорителката на Държавния департамент Виктория Нюланд заяви, че Съединените щати подкрепят българите във всички аспекти на разследването, защото "искаме да стигнем до дъното на нещата" в този случай.

Барак Обама се обади в петък на българския премиер Бойко Борисов, за да изрази подкрепата си. Федералното бюро за разследване (ФБР) и Централното разузнавателно управление (ЦРУ) работят с българските следователи, за да се опитат да разкрият кой е извършил и кой е поръчал атентата в сряда, при който загинаха петима израелски туристи и един българин, отбелязва АФП, цитирана от БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


99
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
65
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ако след срещата този си тръгне доволен Бойко със сигурност печели втори мандат
64
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Най -накрая и нашите политици си намериха майстора.
63
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
eto tva e edin ot teroristite kadeto otidat samo voini s balgarskite prodajnici.
62
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
САЩ иска война
61
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
даЛИ ПЪК НЯКОЙ ПОЛИТИЧЕСКА партия не се продаде на америка
60
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
вгледайте се в лицето на злото ,ционизмът е туморът на планетата ,трябва да се отстрани тумора ,ако ще и да се реже и здраво месо
59
3
 
10
 
! Отговори
кочо преди 11 години
Тези които създадоха тероризма дошли да ни дават акъл Първопричината е в създателя и Янките много добре знаят кой е автора на взрива Не споменавам евреите защото то е едно и също
58
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Хубаво,ама покана за официално посещение няма!
57
4
 
13
 
! Отговори
999 преди 11 години
Този да си ходи обратно!Идването му означава натиск върху разследващите, за да обявят Хизбула за виновни!Познаваме Амер. *ДЕМОКРАЦИЯ*, представляваща унищожаване на държави, които не са съгласни с политиката им !!!Явно Амер- Сенат НЕ ЖЕЛАЕ ДА ГЛАСУВА ДОПЪЛНИТЕЛНИ СРЕДСТВА ЗА ИЗРАЕЛСКО-АМЕРИКАНСКА ИНВАЗИЯ В ИРАН и Обамовци се разшетаха да правят атентати и да обявяват виновни В АВАНС !
56
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ей много патриоти в тоя форум. Дървени философи да искаш в България. Поне малко помислете преди да напишете поредната глупост!
55
0
 
2
 
! Отговори
Иван преди 11 години
Погледнете за кави терористични атаки става дума и как са спряни Американците са големи
54
7
 
14
 
! Отговори
кой на кого преди 11 години
ЧЕРНИЛКАТА ОБАМА СЕ ОБАДИЛА НА ТИКВАТА БОЧКО. ДВАМАТА СИ ГОВОРИЛИ -ЕДИНИЯТ НА АНГЛИИСКИ, ДРУГИЯТ НА ШОПСКИ И НЕ СЕ РАЗБРАЛИ. ТОЯ СЪВЕТНИКА ДОШЪЛ ЗА ДА ОБЯСНИ НА БОЧКО, ЧЕ МЪРДАНЕ НЯМА. КАКВОТО КАЖАТ ХАМЕРИКИТЕ ТОВА ЩЕ Е- ЩОМ СТЕ СИ ДАЛИ Г-ЗА ПОД НАЕМ ЩЕ ГО ОТНЕСЕТЕ. ТО МАЙ ТОЯ СЪВЕТНИК ДА БЕШЕ СИ СЪВЕТВАЛ КУЛИТЕ ДА НЕ СЕ СГРОМОЛЯСВАТ КАТО ОТ ПЯСЪК. И ОТ МНОГО СЪВЕТИ ДА НЕ ПОЧНАТ САЩ ПАК ДА ВИЯТ НА УМРЯЛО И ДА СТРОЯТ НОВИ КУЛИ .
53
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Обама защо не се обадил на президента??????????
52
3
 
22
 
! Отговори
Katrinka преди 11 години
Тоя да си ходи, защото само подгрява бъдеща война, от която ние ще го отнесеме като гранична държава. Много държави вече са си подготвили химичните/ядрените/биологичните и всякакъв вид оръжия и само се дебнат кой ще настъпи клечката и фитила пламва. За съжаление България(заради политиците) ще се намеси, защото видиш ли трябвало и ще стане мазало.. България трябва да остане неотрална в отношение на по-дълбоки действия, ако ли не - молете се..
51
20
 
3
 
! Отговори
обективен преди 11 години
руската радиация е най- лековитата в света, руските джуджета са най- високите... те това е "логика" Сега и иранската радиация няма да ни пречи по коминтерновско/ руШка линия. Абе да живеЙ Аиран бе и РашЪ и Шайната тоже тОварищи!
50
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Време беше да дойде чичо Сам, да си стиковат версиите, че то стана цял роман от версии за този атентат. (ако не е било просто авария в метановата инсталация на авотбуса) Да пият по едно с Бойко на изпроводяк преди вота на недоверие. Истината за случката на Сарафово е само една, но за съжаление никога няма да излезе на бял свят, тези специални гости са точно за това тук да покрият фактите и да останат САЩ угодните теории.
49
3
 
5
 
! Отговори
за 53 преди 11 години
***
48
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Нали се сещате, че ако излезете да протестирате между това Боко да се намъква в ционисткия креват, веднага ще ви заклеймят като анти-семити, долни расисти и прочее???
47
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
*** ZABARKAHA BALGARIQ V SVOITE DQVOL6TINI.TOQ ATENTAT NQMA NI6TO OB6TO S IRAN.A TIKVATA PRODALJAVA DA SE GAZI NA SIONISTITE................
46
2
 
11
 
! Отговори
.. преди 11 години
Налазват ни рептилите,да знаете..