БСП защити кметицата на Перник

ГЕРБ натискали левите кметове в ущърб на гражданите
26 юли 2012 17:00,
185
БСП защити кметицата на Перник
Росица Янакиева и Ангел Найденов Снимка: БСП

„ГЕРБ грубо притискат кметовете на БСП в ущърб на интереса на гражданите. Поредният случай на грубо политиканстване за сметка на гражданите на Перник е исканата оставка на кмета Росица Янакиева“. Това заяви лидерът на БСП Сергей Станишев.

Той е убеден, че по този начин управляващите прикриват собственото си безсилие да изпълнят ангажимените си към възстановяването на пострадалия от земетресението район. 

„ГЕРБ организират атаки срещу кмета Росица Янакиева, вместо да я оставят да работи. Правителството не е осигурило необходимите средства за ремонт и възстановяване на домовете на хората. Не е осигурило пари и за възстановяване на обществените сгради- здравни заведения, училища и детски градини”,  възмути се соцлидерът.

„Управляващите да спрат да правят политика на гърба на перничани”, призова и кметът на Перник Росица Янакиева по време на брифинг в НС. Тя беше категорична, че напрежението в Перник нараства, защото месеци след разрушителното земетресение над 600 перничани продължават да живеят във фургони и палатки.

„Фургонът в Перник е лукс и само бързата намеса на държавата може да помогне за подобряване на положението ни”, категорична е Янакиева. Тя недоумява защо междуведомствената комисия, ръководена лично от Цветан Цветанов, работи толкова бавно и даде за пример как  8507 перничани са потърсили помощта на държавата, но за момента тя е разгледала  едва 290 молби- одобрени са само 194- останалите имат отказ без да са посочени мотиви.

Още по темата
„Вместо да помагат на хората, управляващите от ГЕРБ си измиват ръцете и спекулират със сумата от 2,7 млн. лева, която е предоставена за общинския сграден фонд, в който са включени повече от 130 сгради като училища, болници и детски градини”, заяви Росица Янакиева.

Тя припомни, че от поисканите 9.5 млн. лева, държавата е дала едва 2,7 милиона. „Причината според чиновниците във фонда е липсата на пари. Няма пари за покриване на щети при бедствия за тази година”, разкри кметът на Перник.

Според червения депутат Ангел Найденов Перник и регионът се нуждаят от не по малко от 25-30 млн. лева за преодоляване последствията от земетресението. „Въпреки това парите в държавната комисия ги няма. Те вече са изхарчени, а междуведомствената комисия е разгледала едва 2% от случаите, в които хората се нуждаят от помощ”, каза още Ангел Найденов.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


185
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
119
6
 
10
 
! Отговори
Bor преди 11 години
Гербуроди да ви не стане тесно у Перник айдуци такива!
118
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тая кметица е голяма лисица.
117
9
 
13
 
! Отговори
Наблюдател преди 11 години
Янакиева беше една много добра кметица,до момента в който я хванаха в злоупотреба с държавни пари.До вчера си мислех,че БСП имат един кадърен човек в партията си,но както обикновено дълбоко съм се лъгал.
116
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ти кво очакваш от простите Тикви?
115
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Хак да им е на перничани. Сдедващият кмет да е Първанов или Антон Кутев, още повече той нали си издигна кандидатурата с прословутата публикацията, която гласи дословно седното: \"Земетресението събори няколко комина и един селски мост. Стотина къщи се напукаха. Защо това се превръща в единствената национална тема? Помагаме на хората с напуканите къщи (нали за това е държавата) и продължаваме напред! Защо е този шум? Човек ще си каже, че си нямаме сериозни проблеми в тази държава, та се занимаваме с измислени. Вредата за живота на хората от замразените доходи е доста по-голяма, отколкото земетресението успя да нанесе!\"
114
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
КМЕТИЦАТА Е ГОТОВА ЗА ОПЪВАНЕ...СЕРЕГЕЙЧО И ТОЙ...ПОМАГА С КАКВОТО МОЖЕ...
113
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тиквите се гаврят с цял един град,само защото кметът не е техен,да се т...ват у тъпите глави.
112
4
 
9
 
! Отговори
до 120 преди 11 години
ПЪРВО ПОКАЖИ ДОКУМЕНТИ ПОСЛЕ ГОВОРИ ОБВИНЯВАЙ КОМУНСТ ЧЕРВЕН ПРЕБОЯДИСАЛ СЕ В СОЦИАЛИСТ СЯКАШ ИМА НЯКАКВА РАЗЛИКА ВИЕ СИ ОСТАВАТЯ КРАДЦИ И МАРОДЕРИ НЕ СМЕ ВИ ЗАБРАВИЛИ...
111
3
 
4
 
! Отговори
Topalov преди 11 години
Nice a, на следващите избори пак за ГРОБ да гласувате ..
110
7
 
5
 
! Отговори
луда-млада преди 11 години
БСП защити кметицата на Перник? А кой ще защити обикновените хора, които изнемогват от терора на ГЕРБ?
109
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Бих се учудил ако беше обратно. НЯКОГА КОМУНИСТ ДА Е ПРИЗНАЛ ЗА КРАЖБА - АЗ НЕ СИ СПОМНЯМ ЗА ТАКЪВ.
108
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ДАИТЕ ПОВЕЧЕ МИЛИОНИ НА БИЕСИЕПИЕТО ДЕЕЕНЕКА СВЕТА КРАДЛА МАСЛАРОВА ГО НАПРАВИРЕМОНТА...ЗА НЯКОЛКО МИЛИАРДА ЩЕ Е ГОТОВ...ПОЧТИ...
107
6
 
9
 
! Отговори
до 117 преди 11 години
а аз те питам- бойко дава 135 хил.лева да прибере берачите на ягоди. На първо четене- аплодисменти. Само че се оказва, че шведстата държава за нейна сметка осигурява транспора с автобуси до българия, а българската страна- водата и храната. Каква е тази храна за 136 човека за 135 хил лв. за два дни ???????????????????? Президента поиска към полагащите му се 1,5 мил лева за пътни още 1 милион- е, даде му го бойко да си пътува президента, а чия банка продаваше винетките миналата година-Цветелинка
106
3
 
7
 
! Отговори
Безсрамници преди 11 години
2.5 млн за цял град,а 1 млн допълнително за един човек!
105
6
 
15
 
! Отговори
Поверително!!! преди 11 години
ЧЕРВЕНИТЕ *** ЗАЩИТАВАТ ЯРОСНО ДРУГАРКАТА КМЕТИЦА,КОЯТО ЗАБЕЛЕЖЕТЕ ИЗХАРЧИЛА ВСИЧКИТЕ 2.5МИЛН.ЛВ. ЗА ПОСТАВЯНЕ НА НАИЛОН 3.60ЛВ.,МЕСТЕНЕ НА 15 ЧИНА 1600ЛВ.,БОЯДИСВАНЕ С ЛАТЕКС 9.20ЛВ. НА КВ.М.И ЗАБЕЛЕЖЕТЕ ПОСТАВЯНЕ НА НАЙЛОНА ПРЕДИ НАНАСЯНЕ НА ЛАТЕКСА ВЕДНЪЖ ПО 3.60ЛВ. И СЛЕД БОЯДИСВАНЕТО СЪБИРАНЕ НА НАЙЛОНА ОЩЕ ВЕДНЪЖ ПО 3.60ЛВ.,И ХИЛЯДИ ДРУГИ НЕРЕАЛНИ ДЕИНОСТИ...
104
8
 
7
 
! Отговори
от 104 до 115 преди 11 години
като отвори темата да ти кажа- Плевнелиев- щатен секретар на ОК на ДКСМ- Дупница, Бойко Борисов- член на БСП, още е, Цецка Цачева- вече бивша членка на БСП, кметът на Димитровград- оня със фалшиватадиплома - син на партиен функционер, Цветан Цветанов- служител в Държавна сигурност, син на шофьор на шефа на държавна сигурност, чакай, че са много
103
6
 
2
 
! Отговори
Do 104 преди 11 години
Ima komunisti-V pernik te upravliavat ot mnogo vreme-to ako ne e Temelko Nenkov,to ste e Nenko Temelkov,diado partizanin i posle sin na diadoto,i sledva vnucheto na partizanina....i taka do kraia na sveta.A za tazi marsha drugarkata Ianakieva ,na mi se komentira....az 2 mandata napravi gusha na pelikan...tazi alkoholichka.
102
8
 
6
 
! Отговори
до 113 преди 11 години
това ли ти е проблема на теб? Аз пък искам да знам защо ни откраднаха парите от резерва, от здравната каса и сребърния фонд, не някакви си рога. Да кажем ли, че с когото рита бойко, шеф на митница става? Не виждаш гредата в собственото си око, виждаш сламката в чуждото
101
3
 
4
 
! Отговори
ИНТЕРЕСНО преди 11 години
Разузнаването плащало рога на Първанов, уж били за чужденциСензационни разкрития са на път да извадят на светло финансови нарушения вършени в разузнаването. С пари на НРС били плащани ловни излети на бившия президент Георги Първанов. Плащани са също и ловни трофеи, които той отстрелвал в дивечовъдни стопанства. И това сигурно не би било толкова скандално, ако проверяващи не се били натъкнали на документи и отчети, че шефове и представители на партньорски служби са гърмели в нашите гори и планини. Е да, ама те нямали и понятие, че имената им са въвлечени в подобни бълкански тарикатлъци. Отива президентът Първанов на лов с цялата свита от охранители от НСО, въоръжение и муниции, а след това в документите за убит елен-шампион, например се вписвали лица от чужди разузнавания и тайни служби, чиито делегации посещавали страната ни. Насрещна проверка обаче показала, че гостите нямали и представа за какво иде реч. Запознати предполагат, че в началникът на НРС по това време ген. Кирчо Киров ще трябва да обяснява в прокуратурата как са се случили тези странни нарушения. Известно е, че в ловните ни стопанства е разрешено годишно да се убиват не повече от 3 до 5 благородни елена за трофеи.Най-добрият период за лов на трофейно зрелите благородни елени е по време на брачния им период от 20 до 30 септември. Ловуването за трофейни рога от порядъка на 10 11 кг струва около 7000 евро, плюс други ловни такси. До 13 кг цената скача на около 12 000 евро. Над 13 кг вече се плаща около 19 000 евро.Това са минимални цени. Обикновено се договарят по-високи, особено, когато става дума за чужденци. За трофеи над 230 точки се начислява добавка от 10% върху цената. Именно такива екземпляри дебнел експрезидентът Първанов. Очаква се в скоро време да бъдат ясни резултатите от финансовота проверка на разузнаването. В края на март президентът Росен Плевнелиев каза, че в доклада за Националната разузнавателна служба има финансови несъответствия. Не бих искал по никакъв начин да опетня името на когото и да е било, включително на бившия шеф на НРС, ген. Киров, но има несъответствия и много въпроси, на които трябва да се дадат отговори и то пред компетентните органи.Президентът допълни, че докладът му е бил предоставен и че той го е разписал и пренасочил към компетентните органи и към премиера Бойко Борисов. Две дни преди това, на 18 март, премиерът неочаквано уволни като свой съветник бившият шеф на разузнаването Кирчо Киров, когото назначи на този пост само преди три месеца. Четири месеца по-късно все още не са известни резултатите от проверката.6 милиона лева буквално са се изпарили от Националната разузнавателна служба, ръководена до неотдавна от изключително близкия до експрезидента Георги Първанов ген. Кирчо Киров. Липсите са от последните 9 години, а за тях няма нито една документална следа, установили ревизори от държавния финансов контрол. Със злоупотребите се зае Военна прокуратура и бе образувано т.нар. летерно дело. Докъде обаче е стигнало то никой не знае."Аз съм човек, който съм ходил по такива мероприятия, и имаше ловци, назначени в Първи отдел на службата, той знае за кой отдел говоря, които бяха само със задачи да ходят и да организират лов всеки петък, събота и неделя. Разбирате ли? И всички колеги, които са в НСО, протестираха срещу това, защото щатът беше зает, а работата не можеше да се покрива от една шепа хора, а другите 10 - 15 или 20 души да ходят постоянно на лов. И как може да има такава лъжа открито той да излиза и да заявява, че това не е вярно. Как не е вярно, като аз съм бил там". Това заявява Николай Марков, бивш офицер от НСО на 22 април 2012 г по БНР. Той е категоричен, че президент Георги Първанов е ползвал охранители от НСО в почивни дни при свои ловни занимания.Военна поркуратура трябва да установи кой е плащал за тия ловни подвизи и въобще дали е редно хобито на президента да се плаща от данъкоплатците.
100
8
 
7
 
! Отговори
до кълнящият преди 11 години
гробарче, ми загробихте България! не ви ли стигат гробовете?