Премиерът за тероризъм не говори

КСНС ще иска анализ на терористичната заплаха у нас
Обновена: 26 юли 2012 18:45 | 26 юли 2012 18:45,
200
Премиерът за тероризъм не говори
Бойко Борисов. Снимка: БТА

"Не, по тази тема - тероризъм, не!" - така премиерът Бойко Борисов отговори на въпросите за подробности около терористичния атентат в Бургас на 18 юли.

Той отказа да даде каквито и да било детайли около разследването на случая. Президентът Росен Плевнелиев също не беше по-сговорчив по темата.

Още по темата

Държавният глава повтори вече казваните по няколко пъти обяснение, че трябва да оставим компетентните органи да си свършат работата. “Тя в момента се върши компетентно, професионално и добре“, обясни държавният глава като се позова на разговорите си с други лидери.

Плевнелиев и Борисов дадоха изявление след днешния Консултативен съвет по национална сигурност, на който беше обсъден атентатът в Бургас.

Участниците се обединиха около становището, че терористичната атака в Бургас изисква нов анализ на динамиката на средата за сигурност, обяви държавният глава.

По негови думи защитата на българските граждани и на чуждите граждани в България от терористични посегателства остава приоритет на службите за сигурност.

Държавният глава обясни още, че е необходимо да се направи анализ на модела ни за противодействие на тероризма и на база на него да се изгради краткосрочната и дългосрочната държавна програма за борба със заплахата.

Лидерът на БСП Сергей Станишев остана критичен към работата на правителството по терористичния атентат и след заседанието.

"Идеята да се премълчават и спестяват редица анализи, за да изглеждат нещата по-добре днес, могат да се върнат като бумеранг утре” заяви той.

Ще спестя някои оценки в името на излизането с единна държавна позиция, обясни Станишев.

Той припомни позицията на БСП, че атаката на практика е пробив в системата за сигурност на страната.
“По-трагичното е, че не чух достатъчно сериозен анализ на причините”, обясни червеният лидер.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


200
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
4
 
24
 
! Отговори
ТОТО преди 11 години
Като гръмнат още 1,2 бомби ще го видим за какво ще говори!!То не е лента да се реже на всеки 2 км от някоя магистрала,няма да е интересно иначе!!!
6
5
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Дебелокож. Бос. По шорти. Дебеловрат. Нарича се ***, затова се разбира с простите. Т.нар. интелитенция го презира зад гърба му, но разлигавено ухилена, пиарно му мие краката в легена на мерзкото си овчедушие и е готова да изпие и водата, стига Простият да я потупа по ***. Лицемерен народняк, който тръби, че маа филии с мас и пръжки и всички му ръкопляскат, но не питат къде са му милионите. Позьор от треторазряден кастинг за ролята на Кръстника, дълго позирал пред огледалото смелост. Той може да нарече всеки поданик на Държавата СИ матриал, касапин, да те еа, може да прати всеки на село да сади картофи, може и всяка околовръстна да направи министър. Премиерът на България.
5
9
 
16
 
! Отговори
знаем си преди 11 години
той никога не говори за неудобни за него нещо- виж за 35 км магистрали три години може да говори
4
4
 
32
 
! Отговори
tikva07 преди 11 години
Какво да говоря? Аз каквото и да кажа, става виц. Поне от ЕС и САЩ ми се радват. Даже ме поканиха на някаква постановка - "Вечеря за ***", била точно като за мен. Мисля да отида със Сергей Игнатов да ми превежда лафовете.
3
8
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Къде са тръгнали тия да занимават "Великия" с тероризъм........... Оставете го да си говори за магистралите, човека, това му е в кръвта. От магаре мляко не може да изкарате.....
2
39
 
9
 
! Отговори
optimist преди 11 години
Само така Бойко! ГЕРБ!
1
6
 
43
 
! Отговори
Пешо преди 11 години
Той тепърва ще млъкне завинаги *** мръсно!