Вече не говорим просто за риск от тероризъм, каза Плевнелиев

Членовете на КСНС обсъждат атентата в Бургас
Обновена: 26 юли 2012 11:16 | 26 юли 2012 11:03,
96
Вече не говорим просто за риск от тероризъм, каза Плевнелиев
Снимка: БТА

След 18 юли вече не може да говорим само за рискове от терористични атаки, заяви президентът Росен Плевнелиев в началото на днешното заседание на Консултативния съвет за национална сигурност.

По думите на Плевнелиев трябва да се помисли какво може да се направи, за да се ограничи рискът от нова атака.

Не бива да се заблуждаваме, че може да се открие елементарно решение и да сведе проблемът само до конкретни институции, организации или лица, призова той.

По негови думи не трябва да търсим само виновниците за атентата, а решение на поблема с тероизма.

Президентът заяви още, че терористичният акт в Бургас е дръзко и грубо предизвикателство и посегателство върху националната сигурност на България.

В дневния ред на Съвета, който се свиква на всеки три месеца, беше включена извънредна точка "Терористичният акт в Бургас – анализ на средата за сигурност; организационни, функционални и ресурсни способности на държавата за борба с тероризма; изпълнение на Националния план за противодействие на тероризма".

Още по темата

Членовете на КСНС – председателят на Народното събрание, министър-председателят, министрите на отбраната, на вътрешните работи, на външните работи и на финансите, началникът на отбраната и председателите на парламентарните групи в Народното събрание, ще обсъдят терористичната атака на летището в Бургас на 18 юли.

По думите на Плевнелиев атаката е била добре планирана и трудно предвидима. Той призова темата да не се политизира.

Не бива да се допуска оценката за състоянието на системата за националната сигурност да се политизира, да се ползва за постигане на тясно партийни цели извън контекста на националните интереси, обясни държавният глава.

"Не е време за политическо печелене на дивиденти, а за политическа подкрепа в борбата с тероризма", категоричен бе той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


96
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
81
0
 
0
 
! Отговори
kireza преди 11 години
Какъв риск бе човек?Първо,дюнерджиите ни пазят на земята!Второ,турците ни пазят в небето!Трето, америкосите ни пазят край Ямбол,или някъде другаде ли беше базата...е не била американска ами орташка,само че с кого ортаклуват!?И първите,и вторите,и третите ще ни го набият,като му дойде времето,както беше казал Мончо....Та какъв риск при толкова пазванти бе джанъм???Не е риск ами си е чисто прееб...... по всички параграфи на Земята....
80
0
 
2
 
! Отговори
ЕЕЕЕЕЕЕ, аман от преди 11 години
Разбрахме се уж ЖЕНСКИ ПОЛОВИ ОРГАНИ да не се публикуват в сайта!
79
0
 
3
 
! Отговори
6 6 6 преди 11 години
Не сме говорили за риск,а за Тероризъм !!!!! Абе таранколо ти къде се буташ бе.Като искаш да си приятел на Евреите върви си направи къща там и там живей.То днес Иранеца им го каза в прав текст Вие сами си ги гръмнахте и веднага след това обвинихте Иран. Кога ли някои луд Българин ще вземе да писне и да ви гръмне вас
78
0
 
0
 
! Отговори
байо от село преди 11 години
Знаете ли ,че културата на село е по-голяма, отколкото по върховете ?
77
1
 
9
 
! Отговори
Ужасен Ужас преди 11 години
Сериозна работа е тоя Консултативен съвет по Национална Сигурност към Президента--Пожарникар.Учител по Физическо.Строителен техник.Бивша секретарка на БКП.Некакъв недоказан икономист който си прави експерименти с живота на народа ни и една доказана банда крадци от парламента които най трудната работа която са свършили там е била да изакат парламентарните кюфтаци след обилен обяд на най ниска цена!! Банда Смешници.ВРЕМЕ Е ДА СИ ОТИДЕТЕ САМИ ЗАЩОТО КЮТЕКА ЩЕ Е СЕРИОЗЕН ТОЗИ ПЪТ!!!!!!!!
76
0
 
9
 
! Отговори
акуд преди 11 години
ако е истина това което се каза сутринта по бтв, че "камикадзето" се е карало с някой от туристите да си остави багажа. ми става много ясно защо пристигнаха на момента мосат и цру , не за да помагат а за да прикрият какво се е случило.
75
1
 
7
 
! Отговори
До 82 преди 11 години
Що бе човек?Чекай само да видиш: Бойко -касапина ще транжира българската нация. И ще стане ВИНЕТУ на ЦИГАРИЯ!
74
0
 
7
 
! Отговори
коко преди 11 години
Една бомба - и колко емоции,писаници, предавания и т.н.Лошо - да , убити хора .Но колко други терористи ,тихо и без бомби ни убиват всеки ден - като ЧЕЗ,ИВН, ВИК ,ЛУКОЙЛ иТ.Н . Е ЪДЕ СИ Г-Н Плевнелиев тогава . Какво правиш за хората - или не те интересуват / те са електорат - не хора /.
73
2
 
5
 
! Отговори
Хасму преди 11 години
Плевня, карикатурен си, наборе!
72
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
кога стана калайжия кога му почерне за.ника? много умен селски тарикат е този бе. от акъл главата му е станала като на кон. само като си отвори устата и започват да излизат жаби и гущери. то бива простотия ама изглежда е по *** и от бащицата. бащицата поне има акъл за далавери. а тоя и затова не става. какъвто народа такива и управниците му. това го е казал много умен човек.
71
0
 
3
 
! Отговори
D. Yankova преди 11 години
Там е проблема, че преди не говорихте за този риск, а си прехвърляхте службите, които трябва да се занимават с проучването на такава опасност и заслепени в политически битки съвсем му изпуснахте края, а сега не си признавате греховете. Плевнелиев пък как може да е толкова слабохарактерен и да подари на Боко и Цеци разузнаването, а сега се прави, че нещо зависи от него...
70
1
 
11
 
! Отговори
Бряяяяя, дей оня ?? преди 11 години
По повод репликата: Къде е оня касапин!О Б Р Ъ Щ Е Н И ЕГ-н Борисов, бихте ли споделили с нас къде се изучихте на такива " ФИНИ " обноски!
69
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
нещо не мога да го възприема като президент
68
0
 
5
 
! Отговори
антиЕС преди 11 години
тримата ***
67
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Едно въпросче км високотехнологичния Президент и високоумните Премиер и Вице: Днес има публикация от Националната стъкмистика, че издръжката на един член на четиричленно семейство за месец е около 550 лв. Та нека Цеко да пресметне (той е учено и ученолюбиво момче), колко са четиричленните семейства в Майка България, получаващи в семейния си бюджет толкова пари за елементарна издръжка? Помагам Цецко - към 2200 лв., а? Нещастници нагли!
66
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До 46Боко пита Цецо:Абе Цецо, сами ли се насрахме или някой ни *** в гащите?
65
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
На масата са се събрали най-големите Разбирачи в държавата! Жалка работа!
64
0
 
2
 
! Отговори
teritorialno_podelen преди 11 години
Клишета и празнословие, нещо толкова характерно за нашия президент! Наслушахме се на тези слова, а когато дойде време за действия той блаженно се усмихва и не знае какво да каже
63
0
 
4
 
! Отговори
по кабеларките! преди 11 години
Плевелът свика заседание на Консултативния съвет за национална сигурност, само и само за да дават пожарникаря по кабеларките!
62
0
 
4
 
! Отговори
Няма пробив преди 11 години
Няма пробив в сигурността, категоричен е обаче пожарникарят. Само дето има 8 убити и 32-*** ранени. Това ми напомня вица "Операцията мина успешно, само дето пациентът умря"!