Две вериги замразяват цените на 10 продукта

Мирослав Найденов договорил "социална кошница"
Обновена: 2 авг 2012 21:38 | 2 авг 2012 15:50,
286
Две вериги замразяват цените на 10 продукта
Найденов е готов и на басове. Снимка: БТА

Две търговски вериги няма да вдигат цените на десет хранителни продукта от български производители за три месеца. Министърът на земеделието и храните е направил тази договорка с представители на “Кауфланд“ и “Метро“.

По думите на министъра се водят преговори и с други вериги. Найденов изрази надежда, че същият консенсус може да се постигне с други две вериги до края на деня.

Десетте стоки, които няма да поскъпват, са продукти, които хората слагат ежедневно на трапезата си и не могат да минат без тях, обясни Найденов.

Още по темата

Въпросната “социална кошница“ включва:  хляб - "Добруджа" и бял, кисело и прясно краве мляко, краве сирене и масло, кашкавал "Витоша", пилешко и свинско месо /трупно/, яйца в разфасовка от десет броя размер "М" и кренвирши.

По думите на Найденов е необходимо цените да се задържат за три месеца, защото пазарът  е изключително нервен и динамичен и след този период цените няма да се повишат, а ще паднат. Найденов беше готов дори да се обзаложи с журналистите, че действително няма да има скок.

Вчера в Министерския съвет имаше среща на представители на животновъди, преработватели и представители на търговските вериги с министър-председателя Бойко Борисов и земеделския министър Мирослав Найденов.

Преработвателите и производителите се оплакаха, че търговските вериги ги натискат за възможно най-ниски изкупни цени, а едновременно с това намаление на стоките в магазините не се забелязва.

Найденов ги подкрепи, а Борисов нареди да започнат проверки на службите за сигурност и отговорните институции за финансовите потоци по веригата производство, преработка и продажба на месо и млечни продукти.

Търговските вериги от своя страна не се съгласиха с твърденията, че оказват натиск по веригата. По думите на Димитър Спасов, представител на една от големите вериги магазини, те не натискат, а водят търговски преговори.

Според него магазините ще направят всичко възможно да не се допусне вдигане на цените на продуктите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


286
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
1
 
10
 
! Отговори
анонимен преди 11 години
господ да ви накаже гербаджии.в затвора да влезете и вода даже да нямате щото и тя е скъпа
28
2
 
4
 
! Отговори
До 30 преди 11 години
Дургарю, ромски те цигаанета трябваа да съ държим. Я за туйцък ша галасувам зъ герб.Щут мислатзъ нас.
27
21
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Комунистите атакуват по всички фронтове! Изкуствено вдигат цените с подопечните си фирми... Ясно, като бял ден!
26
0
 
9
 
! Отговори
анонимен преди 11 години
зульоайденов *** и крадец.ненаказан за вноса на канцерогенно месо от ирландия.долу герб изедниците
25
2
 
21
 
! Отговори
Oleee преди 11 години
Олеее какво постижение - на ЦЕЛИ 10 стоки, в ЦЕЛИ 2 вериги магазини няма да вдигат цената, за ЦЕЛИ 2 месеца!! АХАХАХА! Забогатях - сега какво ще правя? Ама тия вярно са *** ей!
24
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Във Виетнам увеличили цената на кучешките мъде. ЕХ Бойкооо как не те е срам, стига бе...
23
0
 
12
 
! Отговори
до складовия глупак преди 11 години
Имаш предвид складовите наличности от хляб за 3 месеца напред, нали
22
1
 
20
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 11 години
Миро Миро за нищо не ставаш,а качеството бе брат вените ни се задръстиха от палмово масло.След месец ще тичаш по олиото и слънчогледа,всичко при теб става= ОТ ДНЕСКА ЗА ВЧЕРА
21
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Кошмар! Незабавна оставка! Бедните да *** от глад, за да остане повече за нас!
20
2
 
36
 
! Отговори
Хасму преди 11 години
Баси, така ли се управлява държава, това ли са лостовете с които влияят в определена сфера!?Да ходят да врънкат този и онзи да не вдигал цените!? Поредно доказателство, че у нас пазарна икономика няма.
19
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Оставка и съд за измамниците от герб!
18
2
 
44
 
! Отговори
Оп-са преди 11 години
Това е картел между Метро, Кауфланд и Миро! Всеки поне малко грамотен знае, че горните глупости са не само тотална порнография и гавра, ами са и незаконни! Не може някой, и то забележете не е производител, да обещава, че 3 месеца няма да променя цената на сиренето примерно! Ако тока от 1-ви септември скочи с 15%, а дизела удари 3.50, то сиренето не може да не поскъпва! Или маржа на Метро и Кауфланд е 40-50%, или тези вериги ще досмачкат производиелите, или ни правят на тотални маймуни!
17
5
 
33
 
! Отговори
Професора преди 11 години
Тези от Герб наистина ни мислят за ***.
16
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ХА ХА ХА ХА - а каймата, саламите, баничките, зеленчуците и други основни храни ще се вдигнат с 20%, нали:)))И интересно какво правят маслините в този списък, а липсва олиото примерно, то българина сигурно основно с маслини се храни?;)
15
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
E тоя циркаджия добре ли е с главата? И какво от това? И това ли му е голямата политика? Много ми се иска да има съъъвсем мъничко акъл, та докато пукне винаги да помни какъв неудачник и *** е, тънейки в мизерия по-жестока от тази която предлага на собствения си народ
14
3
 
41
 
! Отговори
Професора преди 11 години
Стига евтин пиар.И лукоил замразиха цените за един месец след протести преди време и сега цените пак чупят рекорди.Политиката ако въобще има такава при Герб е тотално сбъркана.След като тока за промишлеността се увеличи с 16%,водата с 5 и горивата и природния газ поскъпнаха то няма по-логично нещо освен да се вдигне всичко друго.Другари гербаджии не се чудете как да задържите цените,а как да повишите доходите на хората.И понеже сте некадърна крадлива шайка се разкарайте и дайте път на други!!
13
0
 
24
 
! Отговори
NM преди 11 години
Хайде стига с тези фоерверки, ниските доходи са в основата на цялата наша немотия, толкова ли няма управник от всички умници та да се сети да работи в насока повишаване на доходите.
12
3
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
И какво като ги замразят ценитве за 2 месеца? Като замразиха горивото за месец, да не би да не го вдигнаха после? Това са герберски номера от селски вечеринки, долни лъжци и измамници оставка!
11
18
 
6
 
! Отговори
optimist преди 11 години
Евала Миро, само така!
10
1
 
8
 
! Отговори
Натурел ... преди 11 години
"Найденов е готов и на басове. Снимка: БТА" - ха ха ха истински министър от най-добрите. Нямам думи ... ха на БАС !