България имала какво да предложи на инвеститорите

Плевнелиев се срещна с директори на компании от Лондонското Сити
Обновена: 9 авг 2012 16:00 | 9 авг 2012 16:00,
174
България имала какво да предложи на инвеститорите
Снимка: архив, БТА

„Ние показахме, че в тези трудни времена могат да се взимат правилни решения, които да водят до добри резултати”.

Това каза президентът Росен Плевнелиев пред изпълнителни директори на финансови институции от Лондонското Сити, с които се срещна днес в британската столица.

В условия на тежки финансови ограничения, които засегнаха цяла Европа, България избегна натрупването на нови дългове и има втория най-нисък държавен дълг в ЕС, подчерта държавният глава.

По този начин следващото поколение ще може спокойно да планира приоритетите си, без да изплаща нови дългове, допълни президентът.
 
Според Росен Плевнелиев въпросът за България е не дали, а колко бързо ще върви напред. Президентът припомни, че страната ни реформира пенсионната си система и публичната администрация, започна и реформа във водния сектор.

Все още има проблеми в съдебната система, но работим усилено, за да ги преодолеем, каза още Росен Плевнелиев.
 
Пред представители на финансовите институции в Лондонското Сити държавният глава посочи, че България предоставя много добри възможности на бизнеса за позициониране в региона на Югоизточна Европа.

Продължава изграждането и подобряването на инфраструктурата, големи са и възможностите за концесия на летища и пристанища.
 
Според президента огромен е потенциалът за инвестиции в енергийната област.

Диверсификацията на енергийните доставки остава голяма тема за България. „Не искаме да сме зависими само от една тръба”, коментира още държавният глава и допълни, че инвестициите в енергетиката и енергийната ефективност разкриват големи възможности за стимулиране на малкия и средния бизнес в България.

Президентът представи и предимствата за инвеститорите, които страната ни предлага и с новия Закон за публично-частното партньорство. Само във водния сектор през следващите години се очаква инвестициите да достигнат между 10-12 млрд. лева в следващите години, каза още Росен Плевнелиев.
 
Пред българския президент представителите на Лондонското Сити посочиха, че макроикономическата картина на България изглежда „перфектна” - параметрите на бюджетния дефицит са много добри и страната ни успява да поддържа икономически растеж.

Необходими са обаче повече инвестиции за повишаване на производителността на труда и в отрасли с висока добавена стойност. Участниците в бизнес срещата проявиха интерес към възможностите за приватизация на „Българския енергиен холдинг” и Пристанище-Варна, както и от правителствените мерки за насърчаване на малките и средните предприятия.
 
Участие в срещата, организирана от кмета на Лондонското Сити Дейвид Утън, взеха посланикът на Великобритания у нас Джонатан Алън, представители на City of London Corporation, Morgan Stanley International, Deloitte, JP Morgan, EC Financial Associates, British Petrolium, Skandinaviska Enskilda Banken, Bank of Tokyo Mitsubishi UFJ и други.

Президентът Плевнелиев получи и поздравления за победата на българските волейболисти над Германия късно снощи и класирането им на полуфинал на Олимпийските игри в Лондон, инфоримрат от пресофиса на държавния глава.
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


174
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
131
1
 
3
 
! Отговори
ДО 154 преди 11 години
ТВОЕТО НЕ Е НИЩО ДРУГО ОСВЕН НАПЪЛНО ОБОСНОВАНА ЛЪЖА.АЗ ЩЕ ТИ НАПИША НЕЩО КРАТКО И ВЯРНО:ПОСЛЕДЕН ИЛИ АКО ИЗКАРАМЕ ОЩЕ 1300ГОДИНИ,ЗА ДА ГО ПЛАТИМПОРЕДЕН ПИРОН В КОВЧЕГА НА БЪЛГАРИЯ С НЕОЦЕНИМАТА ПОМОЩНА КЛЕМЪЛСКИТЕ ЛИЛИПУТКИ,В ТОВА ЖЧИСЛО И ТИ.ФАКТ.
130
1
 
2
 
! Отговори
румен221 преди 11 години
ФИНАНСОВИ РАЗЧЕТИ ЗА АЕЦ БЕЛЕНЕСпоред доклада на HSBC mi.government.bg/bg/news/Ikonomicheski+model+na+HSBC+za+Belene+i+doklad+za+finansova+inspekciya+na+NEK-642.html. Реалности:1.НЕК ЕАД (Доклад ДИ1СФ 0014/11.04.2012 г.).: Класира на -во място Атомстойекспорт (2 блока всеки от тях 1000 MWe V-466) при цена не по-висока от 3 997 260 000 евро. (3,997)2. В писмо от 01.08.2006 г. Атомстройекспорт потвърждава ескалация на цената съгласно EUROSTAT. (Станишев и Борисов да не лъжат, че няма договореност)3. Оскъпяване за забавянето 0,533 милиона евро.. От доклада:1. При 4.53 милиарда евро цената на 1 000MW ИНСТАЛИРАНА МОЩНОСТ Е 2,265 МИЛИАРДА ЕВРО, което е ДАБРА ЦЕНА ЗА КУПУВАЧА. (дори с тези 0,53 милиарда оскъпяване заради бездействие)2. За 60 години, усреднената цена е 75 евро/МВч. Деиндексираме и получаваме 32 евро/МВч. (Или 64 лева на мегават/час. ИЛИ 6,4 стотинки на киловат. (Козлодуй продава днес по 65 лева на мегават/час., но само 13% от произведеното е за вътрешния пазар).2. От таблицата на стр.11 (долу в ляво) четем - Средни експлоатационни разходи - 1,21 евроцента на киловат, деиндексиране и получаваме 0,65 или:3,2 0,65 = 2,55 евроцента от киловат или 25,5 евро ПЕЧАЛБА на мегават.3. От същата табличка при годишно производство от 15 898 446 мегавата получаваме приблизително 405,45 милиона евро печалба за първата година.- Печалбата за 26 години ще е 405,45 х 26 = 10,542 милиарда евро ПРИ ИНФЛАЦИЯ 4% ГОДИШНО, ТОВА ПРАВИ ОКОЛО 100%... ИЛИ:- ПЕЧАЛБАТА от АЕЦ Белене, до 26-тата година ще е 21 милиарда евро!!! ЗА 60 ГОДИНИ 97,2 МИЛИАРДА ЕВРО!!! РЕАЛНОТО ПЕЧЕЛИВШО РЕШЕНИЕ ЗА БЪЛГАРИТЕ (Финансиране и Лихви): 1. Правим БАХ (български атомен холдинг) в който включваме АЕЦ-Козлодуй и ПК АЕЦ Белене (Проектна компания).2. БАХ разкрива целева сметка в ББВР (бълг. Банка за възстановяване и развитие) където се внася цялата печалба от АЕЦ Козлодуй).3. С решение на Парламента теглим 6 годишен ЦЕЛЕВИ ОБЛИГАЦИОНИН ЗАЕМ, от 3,14 милиарда евро, при лихва 4%, какъвто вече изтеглихме и също ги внасями в Целевата сметка. (С лихвата за 6 г. ще станат 4,97 милиарда евро).4. АЕЦ Козлодуй ще продава САМО на вътрешния пазар и ПРИ ДНЕШНИТЕ ЦЕНИ, годишната му печалба ще е около 800 милиона евро, които се внасят в целевата сметка на БАХ, КОЕТО ЗА 6 ГОДИНИ Е 4,8 МИЛИАРДА (сега продава само 13%...?!?!?!)5. Първи блок ще работи 1 година с печалба от 400 милиона или общо парите в Целевата сметка (без натрупаните междувременно банкови лихви) ще са 5,2 милиарда така, че хартисват 400 милиона за далекопроводи...!!! . ИЗВОДИ:1. Трите години забавяне, ощетило ни с 500 милиона евро, И ВСЯКА СЛЕДВАЩА ГОДИНА БЕЗДЕЙСТВИЕ са по вина на ТОВА правителство, което носи вина за оскъпяването СОЛИДАРНО с комунистите на Станишев. 2. При консумация от 6,6 мегавата 3,6 ще са от АЕЦ-Козлодуй и Белене и КРАЙНАТА ЦЕНА ЗА ПОТРЕБИТЕЛЯ ЩЕ Е ПОД 12 СТОТИНКИ НА КИЛОВАТ!!! ПИТАМ- КОЙ Е ПРОТИВ ТОВА???
129
0
 
2
 
! Отговори
666! СУПЕР... преди 11 години
.....КРАЛИЦАТА БРЕМЕНА ...!
128
1
 
2
 
! Отговори
Bob преди 11 години
Да инвестират в бизнеса с хламидии и кандидози. Акциите им на софийското сити се покачват стремително. Има търсене на дилъри.
127
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
България имала какво да предложи на инвеститорите..................................да има,голият си ***!
126
1
 
5
 
! Отговори
анонимен преди 11 години
българия може да предложи първо политически пронститутки като теб идругите дето са по пътиштата ипубличните домове по цяла европа тозипрезидент да коментира това цяла европа ти го казва бе плевналиев коментираи това но теези теми за тебе са табу някои да каже нее ли така
125
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Вярно е, че имаме какво да предложим на инвеститорите - три гоооооооолеми широки дупки, в които да ни таковат! В едната ни ръка държим вазелина, в другата се сетете сами!
124
4
 
2
 
! Отговори
хохи преди 11 години
чета по надолу и ви питам -добре бе вече и дъно нема какво чакаме.що ги траеме .. ама да не ми курдисате после някой от другите червени крадци -кунева бсп или някой умрял партизанин-дайте умни завършили и живяли на запад хора-стига с наследници на овчари говедари свинари...
123
1
 
10
 
! Отговори
БОЙЧО преди 11 години
КЪДЕТО И ДА СЕ ПОЯВИ ПЛЕВЕНЛ.НА ОЛИМПИАДАТА НАШИТЕ ГУБЯТ!!! ТОЙ Е КАРЪК ЗА СПОРТА НИ! ДА СИ СТОИ В РЕЗИДЕНЦИИТЕ!
122
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Абе, тоя палюнгер и пу.ндьо кога най-сетне ще спрете да го показвате? Щото той си е чисто за психиатър с тези тикове и постоянно е ухилен до уши?
121
1
 
9
 
! Отговори
ПЕНСИОНЕР преди 11 години
ААААААААА,МНОГО ДОБРЕ ПОКАЗАХТЕ КАК УНИЩОЖАВАТЕ ЦЯЛ НАРОД
120
2
 
13
 
! Отговори
ПЕЙКАТА преди 11 години
ТОЗИ ОТ СНИМКАТА СЯКАШ Е НА НЕБЕСАТА. КЪДЕ СА ТЕЗИ ИНВЕСТИТОРИ? ЗАЩО ГИ НЯМА? НЕКА ГЕРБ СИ ОТГОВОРИ НА ТОЗИ ВЪПРОС, А СЛЕД ТОВА С НАВЕДЕНИ ГЛАВИ ДА СИ ХОДЯТ!
119
2
 
19
 
! Отговори
Развали ми се деня преди 11 години
Пускам компютъра и ООООООО, ужас: тоз женски полов орган пак курдисан в сайта.ООООООО, нееееееее.
118
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Най-много по някоя евтина *** да предложим на всеки инвеститор, друго не виждам какво.....:-)
117
2
 
23
 
! Отговори
Обява преди 11 години
Предлагам изгодно *** овце, някои им викат роби. Карат цял месец на 150 евро. Даже не трябва да им ги давате, а само да ги обещаете. Усещат се след 7-8 месеца. Не дават много вълна, ама може да ги стрижете до корен - не мрънкат.
116
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Право е това глуповато момче - има какво да предложи България... Предлага им корупция на всички държавни нива - за да им върви бизнеса, предлага им и евтина работна ръка, предлага им и възможности да не плащат с месеци на тази "работна ръка" и това да е ненаказуемо, предлага им лоша инфраструктура и тромава данъчна система. Какво по-хубаво за един инвеститор? Ние сме рай направо!!!
115
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До 137 инвеститор.Много ми се иска човешката природа да не беше такава, но уви. Ако няма заплаха за сурово наказание, политиците са най-големите крадци. Психопатското и социопатското им е заложено в кръвта, перфектно се съчетава с манипулативност. Като наследство от социализма съвсем не сме получили уважението към чуждата собственост - частна и държавна , дори напротив - "Щом е общо, значи е и мое".Кремиковци , ОЦК-Кърджали, Горубсо всичките на Валентин Захариев, бивш директор на държавни предприятия от времето на социализма, комунист с биография. Човек с опит в разграбването и приватизирането. Познай как и защо е започнал бизнес и е забогатял.
114
2
 
13
 
! Отговори
74067 преди 11 години
***...Много богат *** и...мижав гербер...Иначе си е една кръгла нула...съвсем малка нула...направо смешна нуличка...
113
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Има какво да предложи, да -- евтин робски труд без договор и осигуровки... евтин алкохол и евтини *** - фул екстри recreational activities за инвеститори...А, да... и златни залежи на примоция - плащате само 2% от добива... останалите 98% са си чиста печалба, която излиза от джобовете на средностатистическия българин (в това число и мизерстващите пенсионери)
112
1
 
3
 
! Отговори
инвеститор преди 11 години
Директорът може да свърши всички тия работи, само при едно условие - ако тоя който го назначава - министъра респ. правителството - са същите крадци като него! Ако министъра си гледа работата за която е избран - а именно да опазва и управлява добре държавното имущество , никой няма да точи предприятието, редовно ще има заплати а директора-крадец ще е в затвора..И формата на собственност няма нищо общо със съсипването на едно предприятие- да не би Кремиковци , ОЦК-Кърджали,Горубсо да бяха държавни