Мога ли и аз да наема правителствения самолет?

Авиоотряд 28 возил "тигрите" на Борисов за мач във Варна
Обновена: 15 авг 2012 16:16 | 15 авг 2012 12:40,
590
Мога ли и аз да наема правителствения самолет?
Бойко Борисов на терена Снимка: архив, Булфото

„Мога ли и аз да наема правителствения самолет?“. Това пита в отворено писмо до медиите и до началника на кабинета на премиера политологът и експерт по масови комуникации Иво Инджов.

Текстът му е провокиран от публикация в днешния брой на в. „Преса“, според която правителственият „Еърбъс“ доставил бистришките тигри на Бойко Борисов за приятелска среща във Варна. Със същия полет пристигнали и съперниците им от „Чавдар Етрополе“, доверили депутати от БСП. Полетът бил платен от клуба от Етрополе.

Информацията е потвърдена пред вестника от депутата от ГЕРБ Емил. Димитров, който е почетен президент на етрополския клуб. По думите му мачът се играл последната събота на юли, „тигрите“ победили, а Борисов през цялото време бил на терена.

Транспортният министър Ивайло Московски коментира тази сутрин пред TV7, че е запознат със случая и сметката е платена, като не са били похарчени държавни пари. "Правителственият самолет многократно е бил използван за хуманитарни нужди и за превоз на най-различни футболни и спортни отбори“, посочи Московски.

В писмото си Инджов пита началника на кабинета на Борисов Румяна Бъчварова дали изнесената от вестника информация е вярна и кой закон, наредба или друг акт позволява на футболен клуб в България, респективно на неговия собственик, който на всичкото отгоре е и депутат, да наема правителствен самолет.

„Бихте ли изнесла в най-скоро време всички данни за подобни акции, в които е въвлечен Авиоотряд 28, превръщащи го в нещо като чартърно дружество на властта“, настоява в писмото си политологът. Той иска и подробна справка колко са били и колко са стрували на данъкоплатците воаяжите с правителствения самолет за Олимпиадата в Лондон и кои лица са летели с него.

„Знае ли министър-председателят, че 600 училища в България нямат физкултурни салони, а още толкова използват за целта пригодени помещения? От замаха, с който Борисов е запретнал ръкави да открива големи спортни зали, използвани ударно за личен и правителствен пиар, и да намира нерядко съмнителни спонсори на футболни клубове (целта е същата, наближават избори), не става ясно как любовта му към спорта съжителства със спортната мизерия в училищата“, пише още Инджов.

„Мога ли аз като човек с гражданска позиция да наема с група съмишленици правителствения самолет, за да стигнем навреме във Варна и подкрепим протестите срещу застрояването на Морската градина и изграждането на „Алея първа”? Претенции за обратен полет няма да имаме, защото отпускарският сезон продължава и самолетът може да е необходим на някой друг министър, който подобно на гмуркача Николай Маденов е повредил мускул или друг орган и трябва да бъде транспортиран по спешност до елитно болнично заведение в София“, завършва писмото си Инджов, който се е подписал като „един от данъкоплатците, които издържат Авиоотряд 28“.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


590
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
3
 
23
 
! Отговори
Спонги преди 11 години
18, Иво Инджев не е комунист. Болшевишкият ти плам в очите и треперещите ти пубертетски пръсти не са в състояние да заличат точната и ясна позиция на този честен журналист. Впрочем, Агент Гоце нареди да го уволнят, защото разкри далаверите му. Хвала на такива журналисти и Бог да ги пази.
33
0
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тези ще надминат дори "омразния" БАЙ ТОШО. ПЪРВА ЧАСТНА ДЪРЖАВА. Скоро време всички под строй на манифестации и ударни откривания на ЛОТ-ове, метростанции, спортни зали и т.н.
32
0
 
33
 
! Отговори
sante_dog до 12 преди 11 години
Ама ГЕРБ вярно са супер зле - не са изхабени държавни пари а Емил Димитров е платил като собственик на чавдар етро поле. И никой не вижда нищо нередно в това? че едно частно лице плаща полета на българския премиер? доколкото помня първият земеделски министър на този кабинет беше освободен защото пътува на чужди разноски до САЩ. Кой сега ще освободи ББ? или за едни може за др не?
31
3
 
36
 
! Отговори
Рудолф Хес преди 11 години
Следващия път да викнат гемията дръзки да им направи един круиз по черноморието. Тъкмо ще може да изстрелва салюти след всеки боков гол.
30
1
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
През септември ще изметем хунтата на герб!
29
1
 
51
 
! Отговори
ФАКТ преди 11 години
България никога не е имала по-цинично правителство! Не казвам некадърно, тъй като всички след 89-та са такива, но тук цинизма е в доста големи количества!
28
0
 
40
 
! Отговори
J* преди 11 години
Сметката е платена ? И Барселона се возят с автобус, но явно бюджета на Чавдар Етрополе го позволява... Това на една страна, даже не е толкова важно. Кой, какво и кога е платил може да се завърти винаги. Да речем, че е платено. Но да използваш правителствен самолет, за да возиш махленските приятели... Умът ми не го побира. Еквивалентно: Барак подкара Air Force One с hommie-тата да ходят до CA, да играят на джаги...
27
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ДО 18 ТИ МАИ НЕ СИ ЗАПОЗНАТ С ПАРТИЯТА герп,ЧЕ ВСИЧКИ ДО ЕДИН ОТ ТЯХ СА БИВШИ КОМУНИСТИ И ПЕВЦИ НА ДС
26
2
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Оставка за мутрата Борисов, съд за всички от герб! Срам ме е от вас, вие сте национални предатели и измамници, оставка и съд!
25
3
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Когато ББ прати самолета да прибират онуй артистче от Бургас, направо изтрещях. Хората гинат по болниците, а докторите ги друсат само за пари, а другаря разхожда цял самолет на държавна издръжка за симпатични нему хорица.
24
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До 20Да, ама Саша Коен е евреин и му е шеф на Бойко. Нема да стане!
23
3
 
31
 
! Отговори
as преди 11 години
и да не забравите пак да гласувате за тях на следващите избори! убавци бабини
22
19
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Иво доноснико от ДС можеш да се возиш стига да си плащаш.
21
3
 
51
 
! Отговори
ПРИВАТИЗАТОР преди 11 години
ПЪРВА ЧАСТНА ДЪРЖАВА БЪЛГАРИЯ !!!
20
3
 
43
 
! Отговори
Медии лизачи! преди 11 години
Защо нито една медия не задава очевадно най-важният въпрос?- Колко е струвал конкретния полет на правителствения самолет?
19
6
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
С всеки един ден тея *** от ГРОБ се забиват сами все повече и повече. С веки един ден все повече българи гласували за тях на последните избори, осъзнават каква огромна грешка са направили. Браво гробаджии, само така - продължавайте сами да си режете клона на който сте седнали.
18
4
 
20
 
! Отговори
до 21 преди 11 години
оптимисте, много си ***!
17
2
 
22
 
! Отговори
- преди 11 години
До СМЕХУРКО:)))))))))))Какво да мачкат, другарю, че те са същите?
16
2
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Очаквам да вдигне военната авиация за някоя прищявка-цар е!:))))
15
59
 
14
 
! Отговори
optimist преди 11 години
Абе Масларова като направи ремонт на сграда за 11 млн. лв не бяха толкова отворени другарите от БСП. Някой се повозил на самолет или изхарчил няколко хиляди лева... Голяма работа! Червените *** са откраднали милиарди и трилиони за 65 г. във властта (1944-2009)!!!