Борисов си трае за качеството на "Струма" заради имиджа на Станишев

Тепърва ще се види как строи магистралите ГЕРБ, контрира БСП
Обновена: 24 авг 2012 17:12 | 24 авг 2012 16:30,
219
Борисов си трае за качеството на "Струма" заради имиджа на Станишев
Борисов пази имиджа на Станишев. Снимка: БТА

Министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова да покани лидера на БСП Сергей Станишев и депутата от Коалиция за България Димчо Михалевски, за да видят как сега се ремонтират построените от тях участъци от магистрала „Струма”.

Това е поръчал премиерът Бойко Борисов на правителственото заседание в сряда, стана ясно от стенограмата, публикувана на сайта на Министерския съвет.

„На „Тракия” аз веднъж накарах 17 км да разрушат готова магистрала и след това още 3 км на следващия лот готова магистрала за пускане. И те понеже си правеха сметка, че щом курортният сезон върви, натискът на хората да искат да ползват магистралата ще е голям, ние ще си затваряме очите и няма да имаме воля да стиснем и да оставим да я преправят. Същото не може да се каже за „Струма”, възмущава се премиерът.

По думите му „Струма“ била четирилентов път все още, защото нямала акт 16, тъй като не били платени отчуждителните процедури.

„Защо не им се плащат отчуждителни процедури? Защото тези, примерно, 12 милиона, които сме дали за отчуждаване, никой не ги вижда. Ако тези 12 милиона отидат в Министерство на културата, ще се направят хиляди разкопки и ще се видят или ще станат 12 театри”, казва премиерът Бойко Борисов.

„Но го покани Станишев да види „Струма”, какво са изградили, защото Станишев се съревноваваше с мен по построени магистрали. Че давам пари сега да ги ремонтирам. Но му кажи, че си траем. Само да ги видят и няма да го излагаме преди избора на ПЕС. Ние сме с желание да имаме развитие в интернационален план. Така че ще си затраем. Но да го види, все пак”, съветва Борисов Лиляна Павлова.

„Премиерът да не се заиграва с качеството на магистралите, построени от предишното правителство, защото тепърва ще се види качеството на това, което той строи“, заяви в отговор на пресконференция депутатът от БСП Димчо Михалевски.

Според него предното правителство е рехабилитирало над една трета от цялата републиканска мрежа,
което е над 6 хиляди км, а сегашният кабинет не е достигнал още 1200 км.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


219
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
155
0
 
0
 
! Отговори
Иван преди 11 години
до 179: Някакво противоречие схващам - Махалевски говори за рехабилитирани 6000 км а ти се оплакваш че пътищата са зле.БСП оправиха вси1ки пътища и оставиха на ГЕРБ дс довършат магистралите.А жалки са онези хора които вечно са недоволни.Да бяха дали 2-та млрда дето си разпределиха за 72 часа в навечерието на Коледа 2008 г тройната коалиция да запушат всички дупки.Никой не разбра за какво ги изхарчиха.
154
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До Анонимен: В Бг винаги има кой да разказва вицове и да дава акъл, когато не е засегнат пряко!
153
0
 
3
 
! Отговори
azz преди 11 години
Магистрали трябва да има и това, което се прави е добро...но защо оценихте моите 2 декара земя, през която минава магистрала "Струма лот 1" на 102 лева ???/5 ст. за кв.м./Това ли е цената на българската земя?
152
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Имаше една песен "и какво ще се роди - от кратунка кратунки, от маймунка маймунки".И това изказване на премиера е БИСЕР. Но те станаха толкова много, че кой да забелязва.АЕЦ Белене е нещо реално. И ни поставя в зависимост от Русия само за това, че трябва някак да се отървем от отработеното гориво. НАЛИ НЕ ИСКАТЕ ДА СТОИ У НАС!!! А газ и нефт в морето може да има, но може и да няма. Това НЕ Е РЕАЛНО НЕЩО. Дори пещерният човек е бил енергийно завиим от жена си, че като се върне от лов да има събрани дърва за огънят. Въобще в светът колко са енергийно независимите страни. Но тук има хора, които ще са съгласни да е 10 пъти по-скъпа централата, но да е от братският американски народ. Както със 7-ми реактор на Козлодуй. То даже още проект няма. КОЛКО ГОДИНИ Е НЕОБХОДИМО ДА МИНАТ?! И реактор, който струва колкото два като него плюс инфраструктурата на цяла АЕЦ. И най-богатата страна не може да си позволи такава екстра. Но ..... българинът вярва на това, което му се иска да е вярно, а не на това което е в дсействителност.
151
3
 
4
 
! Отговори
Дянков 2009 г. преди 11 години
Освен това не бива да се правят големи инфраструктурни проекти, какъвто е, най-общо казано, планът Станишев. Той казва, че ще се влеят 6 милиарда евро в магистрали. Това и в България, и по света не е добра мярка, бяха точните думи на Дянков.Този цитат е ако се чудите защо в България нещата са зле...
150
6
 
6
 
! Отговори
иван преди 11 години
Михалевски не може да дава оценки защото е не компетентен и е голям разбойник .Вашата партия СПИН ли е и ако сте носители на спин какво чакате -бавна но сигурна разруха.Михалевски е спинаджия.Станишев водач на спин групата.Честито болест.
149
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Oт ***,глупост пак!
148
14
 
13
 
! Отговори
ККклан преди 11 години
Добре че е Бойко да пооправи малко пътищата, че много хора се утрепаха. Къв си ти бе Михайлевски че говориш като знаеш че лично ти взимаше чакълък, мълчи и не говори, да не пусна документите и снимките по нета. Млък, и да те питат ще казваш че не разбираш, че двамата със Станишко сте яли, крали и заспали.
147
3
 
15
 
! Отговори
Иванов преди 11 години
Не съм фен на Станишев, но истината трябва да се каже. Участъка от "Струма" бе с пусков срок 2004 за олимпиадата в Атина, но се завърши по-късно. Така Станишев може да е хванал само финала.
146
2
 
6
 
! Отговори
до бб преди 11 години
като четеш написаното за теб не ти ли става гадно-самовлюбен високомерен,устат комплексар,нагаждач е те такъв премиер не сме имали
145
7
 
12
 
! Отговори
до бокич преди 11 години
бокич тия магистрали ги строиме ние останалите все още в България,нашите родители с мижавите си пенсии ,всички ние с немотията и тъжните лица ,нито ти строиш,нито станишев -чу ли -ние,ние с безкрайното търпение,тръгни по другите пътища на България и свят ще ти се завие,тръгни през нощта самоков-ихтиман джипката няма да ти помогне ,трябва БТР не може ли гръм от ясно небе да падне да онемееш,сигурно в тоалетната си мериш и оная работа с хората и ги одумваш ,жалко човече
144
8
 
16
 
! Отговори
Зигмунд Фройд преди 11 години
Бочко, още царя плати имотите на "Тракия" и бе трасирано 20 км. преди Карнобат.А сега се асфалтират разни турски села в Еленския балкан, паланките около Омуртаг и Търговище... Бъдещият електорат трябва да се глези, нали Бочко?
143
11
 
15
 
! Отговори
както и преди 11 години
тъпотата герберска
142
6
 
7
 
! Отговори
ттттуууууутт преди 11 години
.... НЯМА край наглостта комунистка ....
141
2
 
4
 
! Отговори
ей 173 преди 11 години
ти верно си много ***. Ползвай повече вазелин да не те боли
140
4
 
8
 
! Отговори
Тиквонтий преди 11 години
кога ще дойдеш да откриеш и нашата улица, че вече не може да се ходи между дупките
139
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ДА НЕ ПОВЯРВАШ- БОЙКО СЕ ЗАМИСЛИЛ ЗА СТАНИШЕВ- ТОЙ КАТО МУ ЧУЕ ИМЕТО САМО ТРЕПЕРИ. МНОГО ГО Е СТРАХ, МИЛИЯ!
138
5
 
9
 
! Отговори
Явно тоя главоч преди 11 години
е свършил отпуската и сега пак ще досажда на всички. От 10 новини 5 са с името МУ
137
1
 
0
 
! Отговори
Alex преди 11 години
Kakoy haroshinkiy premiershik
136
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Бойко Борисов: С това, което правим сега, след десет години хората ще ни помнят повече, отколкото всички останали