България остава в сърцето ми, заяви Уорлик

Той сравни отношенията между САЩ и страната ни с гоблен
10 сеп 2012 17:01,
130
България остава в сърцето ми, заяви Уорлик
Плевнелиев награди Уорлик с най-високото държавно отличие. Снимка: БТА

Като първа любов България завинаги ще остане дълбоко в сърцето ми. Това заяви американският посланик Джеймс Уорлик, който беше награден с най-високото държавно отличие - орден „Стара планина” първа степен, от президента Росен Плевнелиев по повод окончателното му отпътуване от страната.

Отличието се връчва за укрепване и развитие на българо-американските отношения.

Държавният глава отбеляза, че посланик Уорлик е допринесъл за стратегическата връзка между България и САЩ, както и за задълбочаване на сътрудничеството в много области.

 „Когато дойдох в България преди три години, не знаех какво точно да очаквам. Днес България е дълбоко в сърцето ми, установих много приятелства и завинаги ще остане в мен“, заяви Уорлик.

Той сравни отношенията между България и САЩ с гоблен.

„Гоблените са нещо много красиво, но и изключително сложно за изработка. Това, което ние правим с отношенията между България и Америка, е един гоблен. Нямам съмнение, че един ден, когато отново посетя вашата страна, този гоблен ще бъде още по-красив“, смята Уорлик. 

От своя страна президентът Росен Плевнелиев подчерта приноса на американския посланик за политическия диалог между двете страни.

Ясен сигнал за подкрепата и ангажимента на САЩ към България бе посещението на държавния секретар Хилъри Клинтън в България, каза още държавният глава.

„Българската страна оценява подкрепата на САЩ за реформите в много области – сектор сигурност, съдебната реформа, гражданско общество. Включваме и вашата подкрепа за моето посещение в Афганистан. Аз видях как българската армия кове своето светло бъдеще на една достойна, високо професионална сила в семейството на НАТО“, заяви Плевнелиев.

Той изрази надежда България скоро да се присъедини към програмата за безвизово пътуване   на САЩ. 

Дипломатът Джеймс Уорлик приключва работата си България в края на седмицата. На негово място у нас пристига Марси Райс. Тя има дългогодишна кариера на дипломат.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


130
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
108
0
 
0
 
! Отговори
БАЧКАТОР преди 11 години
Плевенелиев и той почна да раздава ордени "Стара планина" на сулю и пулю ,да не остане по-назад от Първанов. И с какво тъпия Уорлик е заслужил да го награждават? Какъв героизъм е проявил, какво добро е направил на България?
107
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Уорлик се му опитал да каже нещо смислено - България щяла да остане в сърцето му. Къде бе, г-н Уорлик? Та вие нямате сърце. Именно за това ви поздравявам с тази песен: youtube/watch?v=H-O4pQSi4so
106
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Не е ли време палавниците от снимката да си наемат някъде стая?
105
0
 
0
 
! Отговори
........Й преди 11 години
ДАЛИ В СЪРЦЕТО ДАЛИ В ДУПЕТО ТО ПРИ НЕГО Е ВСЕ ТАЯ!!!
104
3
 
1
 
! Отговори
ДО 119 преди 11 години
След като сме в НАТО И СМЕ --ПОДЧИНЕНИ НА ---САЩ ,...нашите управници ,---Русия ли ще слушкат?
103
0
 
5
 
! Отговори
НА СНИМКАТА преди 11 години
--Две ЩАСТЛИВИ --КОКОШКИ!
102
0
 
2
 
! Отговори
bolka преди 11 години
Награждаването с орден на изпроводяк е най-малката злина, така е прието и няма да е последният посланик. По принцип посланикът защитава интересите на държавата, която го изпраща. Така че, добър или лош за нас, той е изпълнил своята мисия тук.Какво ли ни готвят с новия посланик? В този смисъл е излишна радостта от смяната на посланиците. Защото новият /новата/ ще следва същата политика на стария. И е нормално. Въпросът е доколко нашите управници ще слушкат и изпълняват.
101
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
И двете страни, знаеха от форумите за нагласите на народа по въпроса за ордена и се постараха да си направят клизма преди да си облекат костюмите, защото иначе от памперсите с които ходят, нямаше да са толкова фотогенични. Сега снимката ги е увековечила бодри и румени. За нас остава задължението и неудоволствието да почистим и след тях.
100
0
 
2
 
! Отговори
кокона новоселска преди 11 години
Плевнелиев като типичния държавник обърнал взор на запад, достигащ дори отвъд океана, така хубаво е изчеткал самочувствието на тази велика сила, която искаше подмолно да ни колонизира, завземайки залежите ни, а преди това източвайки младите ни "мозъци". Май за наивният ни президент е трудно да осъзнае, че за американците сме поредния донор, а интриганта Уорлик бе тук да ни вербува за това начинание, ние пък ще го наградим, така повелявали традициите...
99
0
 
2
 
! Отговори
lubimec_13 преди 11 години
Роската беше обещал, че няма да раздава ордени на килограм както го правеше неговия предшественик Гоце, ама ето че и на него започна да му харесва да раздава на куцо и сакато такива орденчета. Лошо, защото очаквахме да се промени нещо в президентската институция след избирането му за президент
98
0
 
2
 
! Отговори
koko_shanel преди 11 години
Ще остане! Като не можа да прокара Шеврона си тука, сега си отива с подвита опашка към САЩ и винаги ще помни как България му би отбой на технократската идея с помощта на нашия "велик" Президент Росен Плевнелиев! Що не си го вземе и него и двамата да ходят да си изживяват американската мечта! :)
97
1
 
7
 
! Отговори
twin_peaks преди 11 години
Росен Плевнелиев като президент на тази държава, как може да удостоява с подобни ордени хора като Джеймс Уорлик, които нищо смислено не са направили за тази държава? Росене - засрами се и публично се извини - това трябва да се случи.
96
0
 
1
 
! Отговори
георги преди 11 години
А устава ли в стомаха, дробчетата, и т.н. - протманенцето как е......................
95
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
КОЛКО Е ЩАСТЛИВ,ЧЕ СЕ ОТЪРВА ЖИВ--*** ЗА МАЛКО ДА ГО ИЗЕДАТ СУРОВ...ГОЛЯМ КЪСМЕТ СИ Е ТОВА ПРИ ТОЯ ПЕЩЕРЕН КОМУНИСЪМ ДА ОЦЕЛЕЕШ...
94
1
 
5
 
! Отговори
Анти ДДС преди 11 години
Този коментар го бях написал за другаря Уорлик в зависимата медия дир.бг (дирник.бг), под новината за наградения с орден Стара планина от меката китка Плевник. Цензурирано според заръките на Полицейска Партия ГРОБ, разбира се, защото се готвят за избори всеячески чрез тотална Гьобелсова манипулация и промивка на мозъците на овчето чалгазирано, курцизирано, фанатизирано и все по-ислямизирано население.
93
2
 
3
 
! Отговори
Анти ДДС преди 11 години
Хомосексуалистът, лобист на ГМО, шистов газ, ТЕЦове Марици, Шеврон, *** и ислямизация другар, заплашвал че той и Съветската-американска страна ще унищожи Волен Сидеров, беше награден от мазния Плевник за заслугите му към опитите за причиняване на пряка смърт и геноцид над българи,чрез натиска за ГМО и сондите за шистов газ. Единственото, за което този гей заслужава награда е, причинените наскоро изкуствени земетресения в Пернишко вместо смърт, освободиха напрежението в разломните зони.
92
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Уорлик е гарантирано от Герб е затова повече няма да гласувам за герб
91
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
абе народеее тоя е най големия бандит знаеш ли
90
0
 
4
 
! Отговори
Васил Левски преди 11 години
..Ние вече се уверихме, че европейската ингелизка цивилизация, човеческите немски идеи, християнските проповеди на протестантите и пр., и пр. са нищо друго освен "стани, куме, да седна...
89
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Кючеците продължават в тая пропаднала държава боже боже колко мъка има на тоя свят!!!