България остава в сърцето ми, заяви Уорлик

Той сравни отношенията между САЩ и страната ни с гоблен
10 сеп 2012 17:01,
130
България остава в сърцето ми, заяви Уорлик
Плевнелиев награди Уорлик с най-високото държавно отличие. Снимка: БТА

Като първа любов България завинаги ще остане дълбоко в сърцето ми. Това заяви американският посланик Джеймс Уорлик, който беше награден с най-високото държавно отличие - орден „Стара планина” първа степен, от президента Росен Плевнелиев по повод окончателното му отпътуване от страната.

Отличието се връчва за укрепване и развитие на българо-американските отношения.

Държавният глава отбеляза, че посланик Уорлик е допринесъл за стратегическата връзка между България и САЩ, както и за задълбочаване на сътрудничеството в много области.

 „Когато дойдох в България преди три години, не знаех какво точно да очаквам. Днес България е дълбоко в сърцето ми, установих много приятелства и завинаги ще остане в мен“, заяви Уорлик.

Той сравни отношенията между България и САЩ с гоблен.

„Гоблените са нещо много красиво, но и изключително сложно за изработка. Това, което ние правим с отношенията между България и Америка, е един гоблен. Нямам съмнение, че един ден, когато отново посетя вашата страна, този гоблен ще бъде още по-красив“, смята Уорлик. 

От своя страна президентът Росен Плевнелиев подчерта приноса на американския посланик за политическия диалог между двете страни.

Ясен сигнал за подкрепата и ангажимента на САЩ към България бе посещението на държавния секретар Хилъри Клинтън в България, каза още държавният глава.

„Българската страна оценява подкрепата на САЩ за реформите в много области – сектор сигурност, съдебната реформа, гражданско общество. Включваме и вашата подкрепа за моето посещение в Афганистан. Аз видях как българската армия кове своето светло бъдеще на една достойна, високо професионална сила в семейството на НАТО“, заяви Плевнелиев.

Той изрази надежда България скоро да се присъедини към програмата за безвизово пътуване   на САЩ. 

Дипломатът Джеймс Уорлик приключва работата си България в края на седмицата. На негово място у нас пристига Марси Райс. Тя има дългогодишна кариера на дипломат.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


130
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
88
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
докога ще награждават бандитите в тая държава
87
0
 
6
 
! Отговори
Know how преди 11 години
Стара планина-да, безвизов режим-не...
86
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Така е! ''Мъжката любов'' трудно зараства!
85
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
НА СНИМКАТАКой от двамата е активен и кой пасивен ??????
84
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Abe alo ,dolnite komentari, kakvo pisahte kogato Goze dade orden na Dogan???
83
0
 
7
 
! Отговори
хахахаха преди 11 години
българия в сърцето,*** кересте в д..у..***..то--и орден стара планина от ***-***...То БГ ордените ги даваха на руските там,ама те ни даваха ВСИЧКО дето трябваше-нефт,газ,жито,памук,оръжие-а тоя само взема комисионни-*** пак орден-ох леле
82
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Отвратен съм от тази държава. Мизерия,бедност, простотия,корупция и чалга. Продадоха ни.
81
0
 
3
 
! Отговори
Know how преди 11 години
Големи приятели сме, няма що, само дето не ни визитират
80
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
А сега кои ще води гей парада ТИКВУНА ЛИ
79
0
 
8
 
! Отговори
film булгаристан преди 11 години
заглавие/ една помашка есен..артистите по горе...
78
0
 
20
 
! Отговори
Гошо преди 11 години
На снимката виждам двама много мазни ***! Ква стара планина бе Найденов що му даде един салам? Да му тегли един хамбургски така леко на кантарчето!
77
0
 
18
 
! Отговори
Пешо преди 11 години
посланик Уорлик е допринесъл за стратегическата връзка между България и Шеврон, искаше да озакони и канабиса и леките дроги но не успя. За сметка на това пък се разхождаше с некакви леки каки но накрая отиде на гей парад.Този си позволи даже да ни светне че Ботев и Левски са престъпници а Бойко не е.Сега си тръгва с награда от помака който скоро се беше барнал с еврейска шапчица тоя за кинти секакъв става даже президент!Айде довиждане Уорлю и да ти e** ...................
76
0
 
19
 
! Отговори
коко преди 11 години
Драги Уорко,Защо не си взе някоя *** да ти бродира гоблени? Нали много милееше за ***!Когато една *** седне на дирника си и започне да бродира,а не да гледа какво да открадне аз ще стана американец.Слава Богу,такова нещо е невъзможно да стане заради традициите на любимият ти мангопитекския етнос.Иначе не си лош човек.коко-Неприятел на братското Ю Ес Ей ,дето през войната ни ръси с бомби,а ние направихме паметник на американските летци-убийци.
75
1
 
15
 
! Отговори
леле-мале преди 11 години
орден "Стара планина" за посланник на чужда държава БЕЗОЧЛИВО бъркащ се във вътрещните работи на България.........срам и позор - но какво да се очаква от президент хилещ се като циркаджийски клоун..........определено тоз посланник няма да остане в сърцето ми но и двамата с тоз до него на снимката ще останат в историята на България за тяхно съжаление не с добро.....времето ще покаже....
74
0
 
13
 
! Отговори
малеййййййй преди 11 години
роден съм българин , възпитан съм в великолепно българско семейство, притежавам качества, а сега ме е гнусссс, от вас ***, приемам се всекиго но не и вас .гнуусссссс...
73
0
 
17
 
! Отговори
Бо Силай преди 11 години
Отивай си и никога не се завръщай в земята ни ЧУМО ***.
72
2
 
14
 
! Отговори
elviejo преди 11 години
Не България, а комуноидите остават в сърцето му, защото дадоха безплатно 4 големи военни бази на САЩ - безпрецедентен случай в света.
71
1
 
8
 
! Отговори
муспи преди 11 години
България остана в сърцето ми, а какво в *** ми!!! Шалом приятели, - ще се видиме пак.
70
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Една от характерните черти на сегашното управление е напълно безотговорното плямпане по всички въпроси.
69
0
 
15
 
! Отговори
holokosta преди 11 години
bez amerika sveta bi bil po dobar.