Борисов май скръцна със зъби на Путин

"Искат ми 1 млрд. за гьол, с "Атомстройекспорт" ще се съдим до дупка"
Обновена: 17 сеп 2012 13:01 | 13 сеп 2012 14:00,
893
Борисов май скръцна със зъби на Путин
Борисов доста се разгорещи по време на изказването си. Снима:БТА

Ако Путин е знаел за иска за 1 млрд. евро, който заведоха “Атомстройекспорт“, срещата ни на 9 ноември, когато трябва да подпишем за строителството на “Южен поток“, ще му е много неприятна, заяви премиерът Бойко Борисов.

Изказването дойде на фона на острото напрежение, което породи новината, че руската компания “Атомстройекспорт” увеличи до 1 милиард евро иска си към Националната електрическа компания /НЕК/ заради отказа от строителството на АЕЦ „Белене“.

С изказването си министър-председателят на практика потвърди появилата се информация, че руският президент Владимир Путин ще дойде на посещение у нас.

Още по темата

Въпреки острото си изказване по адрес на руската компания Борисов на няколко пъти дебело подчерта, че Русия и България са били приятелски държави и винаги ще бъдaт.

“Тук има някаква си компания, която въпреки преговорите, които водим, решава да заведе иск. Аз искрено се надявам Путин да не е знаел“, заяви премиерът.

Министър-председателят беше категоричен, че “Атомстройекспорт“ е сгрешила с изненадващия си иск. По негови думи сега страната ни ще направи всичко възможно да обяви договорите за строителството на АЕЦ “Белене“ за нищожни.

Борисов изрази задоволство, че ще бъде създадена временна парламентарна комисия, която ще разследва как са били сключени въпросните договори.

Премиерът обясни още, че вече е говорил с правосъдния министър Диана Ковачева и й е казал да разговаря с главния прокурор Борис Велчев, защото е време прокуратурата да сe произнесе дали са проведени правилно конкурсите за строежа на атомната централа.

От няколко дни в страната тече остър спор между представителите на политическите сили у нас кой всъщност е виновен за иска на руската компания към България. ГЕРБ и Синята коалиция са на мнение, че договорите не са коректно подписани и предишните управляващи от БСП и тройната коалиция. Лявата партия пък отговори, че “искът не е подаден заради подписването на договорите, а заради развалянето им“.

Предишните правителства трябва да отговорят как са провеждали обществени конкурси, заяви на доста висок тон Борисов. С видимо ядосан вид той обясни, че договорите за “Белене“ са “грандиозна далавера на някаква компания там и нейните агенти тук, главно в комунистическата социалистическа партия“.

Премиерът обясни, че всички въпроси около иска и договорите за строежа на “Белене“ ще бъдат поставени пред Путин при посещението му.  Министър-председателят посочи, че очаква решение от негова страна.

“Наели сме най-добрата адвокатска кантора. Щом искат съд, ще се съдим. Искат ми 1 млрд. за някакъв гьол“, закани се Борисов.

Той за пореден път припомни тезата си, че метрото струва по-малко, отколкото са дадени до момента за строежа на втората ни атомна централа и отново призова хората да си направят сметката.

“Дянков малко по-образно се изразил, отколкото трябва“, каза още премиерът по повод изказването на финансовия министър, че ще трябва да “пляскаме Русия“. Все пак Борисов беше категоричен, че страната ни ще устоява позицията си докрай.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


893
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
691
1
 
6
 
! Отговори
Който плаща питата преди 11 години
Хайде дайте ги тези договори за Белене да видим и другите Батко,Братко,Вуйчо и Чичо.Кой как се облажил и с колко е съдрал кожата на данъкоплатеца.
690
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Е нали като дойде хунтата в Гърция,обещаха защита на всички Гърци а стана точно обратното.
689
8
 
4
 
! Отговори
EU citizen преди 11 години
Сирийското ПВО е свалило самолета в сирийското въздушно пространство по грешка. Кипър не е част от Гърция и не е член на НАТО. Така стоят нещата. Източният бряг на Черно море е трън в Гзъ на Русия, затова тук никой няма да им позволи да си разиграват коня. Напротив, оттук ще започне похода за изтласкването на *** обратно в Азия.
688
11
 
2
 
! Отговори
Гласоподавател преди 11 години
Само по такъв начин се защитават интересите на България.Стотици други се клеха в най-милото си,че ще го правят,но само Борисов го направи.За пореден път се убеждавам,че съм гласувал правилно.
687
2
 
12
 
! Отговори
Васил Костов преди 11 години
Бил съм пряк свидетеля на срещата между босовете на СИК, няма да ги изреждам, те се знаят кои са, когато се разпределяха, след убийството на Поли Пантев. Бяха всички в Японския хотел и се караха за парите му. Ставаше въпрос за 80 или 100 милиона долара. Тогава Женята и братя Пехливанови не даваха повече от 10 милиона. В последствие разбрах, че Бойко Борисов има бригада, не група бригада, която все някак си ще се разберат там, ще се оправят, ще се натиснат, ще ги натиснат тези тримата и ще си вземат парите. Чувал съм, това ще си го запазя за впоследствие, и много по други разговори за Бойко Борисов специално. За каналите да кажа. Бойко Борисов му бяха на него, той отговаряше лично за каналите за хероина от Турция, който се сменяше от тук с каптагон и синтетична дроба. Синтетична дрога се изпраща тук и каптагон, а влизаше хероин. Той имаше проблеми тогава за тези канали с Косьо Самоковеца. Беше взето, знам в коя къща, кои хора са присъствали, се взе решение някак си да се оправи проблема с Косьо Самоковеца. Трябваше да се оправи и проблемът с Мето Илиенски, а Бойко Борисов не знам там какви отношения е имал по-близки, по- преки, той се застъпи тогава за Мето Илиенски. И много други работи мога да Ви разкажа за Бай Миле, и за групата СИК, и за премиера и т.н. Мога да Ви кажа другото. Защото премиерът, тогава Бойко Борисов, идваше постоянно с един мой градски, който в момента всички го знаят какъв е на премиера и къде се намира в момента, за потвърждение, мой градски от Червен бряг, макар че аз не съм от Червен бряг, какви са му отношенията на този човек с Бойко Борисов, нали примерно, ако нещо съм се объркал и не е бил Бойко Борисов. От къде знам, че е бил Бойко Борис и съм го виждал. Мога да Ви разказвам до утре още, ако Ви интересува.
686
2
 
8
 
! Отговори
До 789 преди 11 години
По тази логика и Гърция член на НАТО,ама Турция отцепи северен Кипър и само приказките останаха!
685
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Турция е член на НАТО,но сирийското ПВО им свали самолета.Заради България никой няма да се самоунищожава.
684
5
 
3
 
! Отговори
Атом от долу преди 11 години
Борисоооов,прати руснаците със сметката при хомосексуалиста и невестулката Овчаров,каквото са си поръчвали тия двамата да си го плащат и да си го завират където искат.
683
5
 
2
 
! Отговори
EU citizen преди 11 години
Абе и Саакашвили много твърдо скърцаше ама стана Наакашвили.Обяснете защо? ----------------- Обяснявам - Грузия не беше член на НАТО.
682
1
 
3
 
! Отговори
до 786 преди 11 години
Всъщност Белене е да поръчваш в ресторант без цени на ястията и без да имаш пари в джоба.
681
3
 
9
 
! Отговори
Даси преди 11 години
Това нашето с Белене е все едно да поръчаш вечеря в ресторанта и като ти я донесат да кажеш- не, не я искам, няма да я ям. Да, ама в ресторанта може и да мине номерът, но с руснаците няма как да стане.
680
2
 
5
 
! Отговори
Тбилиси преди 11 години
Бойко,имаш ли достатъчно вратовръзки в гардероба?
679
5
 
6
 
! Отговори
pi4agata преди 11 години
pulno e s komunisti v toq sait sgan mrusna vsi4ki ste za naroden sud S VA6TE KAMUNI TRQBVA DA VE BIQT
678
6
 
6
 
! Отговори
кк преди 11 години
бойко срещу путин, хахахахахаха смех смех смех
677
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ще си покажеш среден пръст през зимата , а другите дето милеят за нас и те ни го показват , не можеш да вденеш , че днес се търгува , дали си успял или не ,се вижда по платежоспособноста на населението , цените , работната заплата . Как ще си платиш сметките че ако не изпращаме пари от чужбина , за ток , бая ше пресъхне кранчето на Булгаргас .
676
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Не сте разбрали правилно пичове ! Няма Боко да скръца ни със зъби ни със нищо ! Ще скръца Делянчо арт специалиста и оня разкарващия банички и толумбички по училищата ! Баш инженера и баш Директора на АЕЦ-а !
675
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Борисов не си играй на Руска рулетка!
674
5
 
5
 
! Отговори
АНАЛизатор преди 11 години
По тази тема пишат основно ***,резани пушки и неосъзнати македонци и много малко българи.Даже не виждам смисъл да пиша редом с *** келемета,пъпчиви пубертети и такива мислещи с *** си фисури.
673
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
BORISOV da skracne na PUTIN 4e PUTIN 6TE GO STROI VAV DVE REDICI
672
5
 
8
 
! Отговори
Трансваал преди 11 години
Малкият Давид срази Голиата в писанието. Ето това е достоинство и образец.Малки сме, но не пречи да покажем среден пръст, ако и да е на Всерусийския, това е в Националния Интерес на България, това е и в Общия Интерес на Европа, част от която сме ние (още от римско време). Това, че сме най-бедни в Европа, дължим го именно на ДС-БКП-БСП и всичките им метастази от изтеклите вече 23 години, като голяма част от тези образувания са 5-та колона на Русия. Бойко, с теб сме, изхвърли ги тия гадове от БГ