БСП и ГЕРБ са се договорили за АЕЦ Белене

Енергетиката може да бъде източник на черни каси, смята Кунева
13 сеп 2012 21:19,
99
БСП и ГЕРБ са се договорили за АЕЦ Белене
Меглена Кунева на брифинг във Враца. Снимка: БТА

България загуби от нерешителност и неумение да се вземе решение за АЕЦ Белене. Това заяви днес във Враца председателят на “Движение България на гражданите” Меглена Кунева.

Според нея, БСП и ГЕРБ са се договорили за проекта.

“Ако имат желание, гръб, ако могат да правят истинска политика, да кажат всичко за проекта”, поиска тя и посочи, че гражданите нямат отговори кой ще строи, на каква цена, гарантирана ли е безопасността, има ли пазар за електроенергията.

“Премиерът имаше 3 години да направи този анализ, след това плати огромни пари за проекта, после сменя мнението си няколко пъти, така че никой нищо да не разбере. Нямат отговор на въпросите колко електроенергия трябва на страната и на какви пазари ще се продава”, отбеляза Кунева и добави, че “енергетиката може да бъде източник на черни каси и черно финансиране, ако политиците извият ръцете на енергетиците”.

Секретарят на партията Калин Томов допълни, че докато ГЕРБ и БСП си подхвърлят публично въпроса за АЕЦ “Белене“, икономиката на страната отива на скрап и даде за пример комбинатите “Кремиковци“, “Химко” - Враца и ОЦК-Кърджали.

По време на брифинга във Враца от ръководството на партията взеха отношение и по актуалната тема за строежите на магистрали.

По думите на Томов, 210 милиона евро са взети от път Е-79, в частта му за Северозападна България, и са пренасочени за магистрала „Тракия“.

Меглена Кунева допълни, че да мислиш къде по-бързо да построиш път, за да му прережеш лентата, не е държавническо отношение. И се зарече, че ако управлява няма да реже лентички.

Тя атакува правителството и по отношение на здравеопазването, образованието и ромската тема, които били напълно “изхвърлени” от ГЕРБ сфери.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


99
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
87
0
 
0
 
! Отговори
void преди 11 години
За разлика от останалите партии, тази на М.Кунева има визия как да се финансира строежа на АЕЦ Белене. А именно - чрез приходите от нова кинопродукция със заглавие "България на гражданите". Предвижда се филмът да бъде елегантен хибрид между екшън комедия и драма, който първоначално увлича зрителя със свежата идея за промяна и добро, които неусетно прерастват в прочувствен драматичен край, а след финалните надписи зрителите с изумление откриват че са участвали като статисти.
86
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
vsichki tezi tartei na garba na naroda deto go lajat mamiat zablyjdavat sa edni i sashti prevratadjii sega kapitalisti kato valci kozina meniat no nrav nikoga .naroda triabva da gi ostrije da se poznavat i prati v belene s edna kirka i lopata da rabotiat dokato izdaxnat zashtoto sa tartei jiveeshti ot garba i tryda na xorata .
85
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ХОРА БДЕТЕ,КОМУНИЗМА ЯКО СТИСКАЗА М'ДЕТЕПОСЛЕ ПАКЩЕ МИ РЕВЕТЕ...НЕ СЕ ОТНАСЯ ЗА СЕРЕГЕЙОВЕТЕ ЗА СПИНИШЕФ.
84
1
 
3
 
! Отговори
европейски преди 11 години
Кунева да не дърдори много. Достатъчно окепази държавата, че сега морал да ми чете!!! Да ходи да си гледа дружествата и политиката и управлението на държавата, барабар с Бойко, Ярешки, БСП и т.н., да я оставят в ръцете на професионалистите, на хора, които наистина могат да докарат България до нещо хубаво. Като пример давам г-жа НАДЕЖДА САНДОЛОВА - одитор в Европейската сметна палата, чиста и неопетнена, с политика не се е занимавала и е уважаван професионалист от европейските институции !
83
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
от този пагубен проект спечели само Париба и Кунева
82
0
 
5
 
! Отговори
да отложим Белене преди 11 години
Япония се отказва от ядрената енергетика до 2040 г., а наште комунисти искат в Белене да строят руска атомна централа - от най-опасните...
81
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Япония, Германия и Швейцария се отказват от АЕЦ, а агентите на кгб организират референдум за строеж на втора аец в земетръсен район.
80
0
 
3
 
! Отговори
въпрос/отговор преди 11 години
Какво иска още тази властитутка?Догодина всичко ще стане ясно!
79
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ZAJTO KOMETIRAME TAZI DARTA ALKOHOLI4KA
78
0
 
7
 
! Отговори
KOKO преди 11 години
I TIA ISKAT KOKALA AMA NIAM DA IM SE OTVORI PARA6UTA,.A DRUGARKATA PRAMOVA IMA V BANKATA MNOGO OTKRADNATI PSARI OT DANAKOPLADSITE
77
0
 
8
 
! Отговори
ПА ТИЯ БАРАБАР преди 11 години
С КУНЕВА, КОГА ЗАВЪРШИА ЗА АКТЬОРИ??? СИУРНО У ДС-ТО??? И СЕА В КЪВ ФИЛМ СЪ СНИМАТ - АААА -"БЪЛГАРИЯ НА ГРАЖДАНИТЕ, АМА НИЕ СМЕ ПО ГЛАДНИ, А ПА ДА НЕ ГОВОРИМ ЗА ДС-ТО" НОВ РАЗБОЙНИЧЕСКИ, КОМУНИСТИЧЕСКИ ТРИЛЪР С МНОО ГЛАДНИ ГЕРОИ?!
76
0
 
6
 
! Отговори
MIMI преди 11 години
TAIA KVO SI MISLI.4E NIAKOI I OBRA6TA VNIMANIE
75
0
 
9
 
! Отговори
DON преди 11 години
Незнам защо медийте обръщат толкова вниямние на този ***.Кунева ни продаде за жълти стотинки в брюксел. не е защитила нито единпът интераса на държавата.Всички некъдърници отлюспени от партийте отидоха да и лижат задникабоклука си *** Кунева най големия.незабравяме кокло злини допринесе на българияфренски шпонин долна ***
74
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
абе , тая луда ли е, та нали парите, изтеглени за размразяването на проекта, коуито пари потънаха някъде,са изтеглени именно от банката, в която тя е в Управителния й съвет - Париба. Та ние не помним ли това? та тя защо нищо не направи за Белене освен да прибере едни пари от комисионни?
73
1
 
11
 
! Отговори
Гергьовденче преди 11 години
Миглена Кунева вдигна много шум покрай очредяването на партията си и сега се опитва да се задържи в медийното пространство. Но с такива изсмукани от пръстите изказвания до никъде няма да я докара.
72
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
tq nqma kakvo da napravi xaxaxa
71
0
 
17
 
! Отговори
анонимен преди 11 години
Тя Кунева сега се чуди какво да направи ;) жалка е !
70
1
 
12
 
! Отговори
Людмила преди 11 години
Нямам никаква вяра на Меглена Кунева и на нейното гражданско сдружение. Направо тръпки ме побиват само при мисълта че тази фанатичка може да влезе в Парламента и да диктува правила на поведение
69
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Безобразие, разни нахалници си бутат гагите в най-съкровенните тайни на партията майка. Нали и партийците трябва да имат жълти стотинки за банички и им трябва топло местенце в енергетиката и в търговийката с горива. Още бай *** го е казал че трябва да се застане на мястото където минава стокооборота и да се обира парсата. Пък вий и това развалихте, как не ви е страм, безсрамници ниедни!
68
0
 
0
 
! Отговори
dedi преди 11 години
..................................................