За "старши тарикат" Борисов и "шоу изявите" на опозицията

Пореден спор за правителствения полет на "Бистришките тигри"
Обновена: 14 сеп 2012 16:52 | 14 сеп 2012 14:05,
254
За "старши тарикат" Борисов и "шоу изявите" на опозицията
Доста остър спор се разрази в парламента. Снимка: БТА

Нов скандал заради отбора на “Бистришките тигри“, в който играе и премиерът Бойко Борисов, и полета им за приятелски мач с отбора на “Чавдар“-Етрополе на депутата от ГЕРБ Емил Димитров до Варна с правителствения Авиоотряд 28 се разрази в парламента.

Народният представител от Синята коалиция Иван Иванов се възмути, че председателят на парламента Цецка Цачева е отхвърлила въпроса му за законовите основания за извършване на полета. Иванов обясни, че мотивите на Цачева са били, че авиоотрядът е юридическо лице към Министерския съвет.

В спора се намеси и депутатът от левицата Петър Курумбашев, чийто въпрос също беше отхвърлен със същите мотиви. Социалистът още вчера обвини Цачева, че се опитва да “покрие“ премиера.

Още по темата

Днес Курумбашев беше още по-критичен в изказването си.

Неприятният извод от историята с летящите “Бистришки тигри“ е, че тези, които спазват законите, са балами. Има обаче и тарикати, за които законите не важат. Кои са тарикатите в тази държава определя един – министър-председателят, който е със статут на старши тарикат, обясни иронично Курумбашев.

Освен критики към премиера депутатът не спести и острите си думи към Цачева, която по негови думи утре може да каже, че министрите няма да отговарят на въпроси за държавни дружества, защото те са отделни юридически лица.

„Дълбочинният извод на Цецка Цачева - че авиоотрядът е юридическо лице, което е различно от правителството – може да се приложи за всяко едно държавно дружество”, ядоса се той.

Цачева пък не му остана длъжна и обясни, че никога не може да го настигне в шоу програмите, които изнася. По нейни думи изводът й е аргументиран, независимо дали е дълбочинен или не.

От своя страна заместник-председателят Георги Пирински нападна Цачева и обясни, че случаят демонстрира една безпардонност в поведението на премиера, която е недопустима в която и да е правова държава.

„Въпросът за това как така този правителствен самолет е бил използван по този абсолютно незаконен, абсурден начин вълнува цялата българска общественост”, обясни Пирински.

За финал в спора се намеси премиерът Бойко Борисов, който обвини предишните управляващи за това, че правителственият авиоотряд извършва частни полети.

По негови думи опозицията е купила два еърбъса втора ръка, които е нарекла правителствени.

“И ние се чудим какво да ги правим. И до ден-днешен се чуди“, обясни премиерът. "И затова ги даваме да се вози, който ги поиска, просто за да не стоят на земята, иначе трябва да пратим пилотите да летят с други компании, защото не могат да наберат часове", разясни той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


254
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
150
1
 
3
 
! Отговори
1 Април 2012 преди 11 години
Как евентуално би се намалила цената на горивата в страната ако България съхранява горивата си в чужбина? Поредното изказване на Добрев.
149
0
 
9
 
! Отговори
до 176 - Миналото преди 11 години
Не е било точно така. Сторили са и са градили техните родители, а мамините синчета разрушиха и окрадаха всичко построено и натрупано за 50 г.
148
2
 
16
 
! Отговори
До 176 преди 11 години
Интересно,ако сега ни управляват същите, защо преди 89-та не крадяха бе?! Кое ги спираше? 45 години строили и събирали цяла държава и за една нощ се покварили и взели да рушат и грабят туй което самите те са строили? Ако при Живков се е стреляло, сега що бягат пак бе ,умнико - при Живков избягаха 150000 турци и половината се върнаха, а от демократичния ти рай избягаха 2 млн. и никой не поглежда назад - и избягаха заради такива заслепени от омраза *** като тебе...
147
0
 
3
 
! Отговори
Коментар преди 11 години
В сряда правителството прие проект на промени в Закон за запасите от горива и нефтопродукти. В документа е записано, че България ще може да съхранява горива в страни от Европейския съюз. Това става ясно от обяснението, дадено от министъра на икономиката, енергетиката и туризма Делян Добрев. -------------------------------За предпочитане е чужди горива да се съхраняват на територията на България.От складовите такси, транспортните коридори, служители и т.н. бихме получили доста солидни приходи.
146
0
 
15
 
! Отговори
Българин преди 11 години
1703 5 До 160 преди 12 минутиГолемите придобивки от демокрацията след 1989г:"Закрити 4 ядрени реактора , унищожено до корен селско стопанство, унищожена военна промишленост, унищожена тежка промишленност, унищожено здравеопазване, килийно образование, поголовна неграмотност, 20% безработица, гладуващи пенсионери, 2 млн. емигранти, поголовно обедняване на населението, жизнено равнище сравнимо с Уганда, Лесото и Мозамбик ... Честита ви демокрация дами и господа!!! "Добре казано- подкрепям
145
4
 
8
 
! Отговори
hagen преди 11 години
До170Ти на това демокрация ли казваш.Да замениш комунистически строй с комунокапиталистически.Закрити 4 реактора--попитай комунистическата снаха Пръмова тях.Зад всичката унищожена промишленост стои по един червен олигарс.Нали трябваше да се унищожи за да я купи на безценица и понеже е много "кадърен"да я продаде след това за скрап.Банев може да ви разкаже любопитни неща и за троянските заводи където е персона нон грата.Колкото за емиграцията при Живков затова се стреляше на месо при опит да бя
144
0
 
4
 
! Отговори
ДО 172 преди 11 години
Аз пък бях в Гърция през 1986 г. - За една пита български кашкавал купих 3 чифта дънки Вранглер, тъй , че на твоя дърводелец 1500-те лева в гръцки цени са били равни на 150 лв у нас...
143
0
 
4
 
! Отговори
mlad6ito преди 11 години
Ето откъде идва никнейма ми. Аз съм младши-тарикат.
142
2
 
2
 
! Отговори
до 171 преди 11 години
Бе ти нормален ли си??? Сегашният им фалит е рай в сравнение с едно време!
141
4
 
2
 
! Отговори
hagen преди 11 години
През 1976 год посетих едни приятели в Ставрос на които сина им беше дърводелец.В момента той вземаше еквивалента на 1500 лв.И беше обикновен майстор.Така че не само Европа им е помогнала.
140
1
 
6
 
! Отговори
ДО 164 преди 11 години
Не знам колко зле са били гърците преди Евросъюза, ама като влязоха в Евросъюза ФАЛИРАХА...
139
3
 
18
 
! Отговори
До 160 преди 11 години
Големите придобивки от демокрацията след 1989г:Закрити 4 ядрени реактора , унищожено до корен селско стопанство, унищожена военна промишленост, унищожена тежка промишленност, унищожено здравеопазване, килийно образование, поголовна неграмотност, 20% безработица, гладуващи пенсионери, 2 млн. емигранти, поголовно обедняване на населението, жизнено равнище сравнимо с Уганда, Лесото и Мозамбик ... Честита ви демокрация дами и господа!!!
138
1
 
16
 
! Отговори
Ганка преди 11 години
До Анонимен 165от Аспарух до днес имаме най *** управление
137
2
 
17
 
! Отговори
ВИКТОР преди 11 години
Интересно, защо ли са му турили прякор "ТИКВАТА" .... требе и като мънечък да си е бил "ЛУТУРА"
136
9
 
1
 
! Отговори
до 151 преди 11 години
Ако не знаеш и в момента в България има населени места без ток и асфалтиран път до тях,не че сега са станали такива просто никога не са имали такива ,,екстри''. Така че не говори глупости какво било по Живково време.Относно електро и мото карите мога много да ти обяснявам защото съм ги произвеждал но не ми се занимава сега със загубеняци.
135
16
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
България фалира заради и по време на управлението на БСП (уж нова партия, но със стари ***). И то главно фалира заради идиотските форми на организация на селското стопанство.
134
6
 
5
 
! Отговори
До 160 преди 11 години
Питай гърците. Преди да влязат в ЕС и да цицат европари, бяха по-зле от България. Това е известно.
133
1
 
7
 
! Отговори
дзвер преди 11 години
160...само за неграмотност не ми говори.Мъник, неграмотните до казарам *** и турци се учеха да пишат и четат там.Накрая и професия имаха...Питай баща ти...
132
2
 
21
 
! Отговори
До 148 преди 11 години
Според офиц. статистики на ООН, преди 1989 г. България е на 24 място по жизнено равнище в света, сега сме на 76. А според западни икономисти, след като псевдодемократите на СДС унищожиха селското стоп. и промишлеността след 1989 г, ще ни трябват 100 години, за да се върнем на равнището на развитие на 1989 г. След това НДСВ, на която Борисов беше Гл.секр.на МВР продаде Енергото, БТК, концесии на пристанища и летища, после Герб ликвидира Булгартабак, БДЖ, военните заводи, здравеопазването, бизнеса
131
16
 
5
 
! Отговори
hagen преди 11 години
До 151Др.партиен секретар,Можете ли да ми направите една справка кой колко пари е вземал в Европа при Живков.Гърците за които ревете непрекъснато вземаха по 2000лв когато тук бяхме с 200лв.За какви мотокари и електрокари ми говориш като японците ги вземаха за претопяване на противотежестите отзад.С нулева неграмотност ли.Или ромите при Живков са били грамотни а сега забравили азбуката.Ти изглежда си бил партиен пропагандатор и си проповядвал това което партията каже.