За "старши тарикат" Борисов и "шоу изявите" на опозицията

Пореден спор за правителствения полет на "Бистришките тигри"
Обновена: 14 сеп 2012 16:52 | 14 сеп 2012 14:05,
254
За "старши тарикат" Борисов и "шоу изявите" на опозицията
Доста остър спор се разрази в парламента. Снимка: БТА

Нов скандал заради отбора на “Бистришките тигри“, в който играе и премиерът Бойко Борисов, и полета им за приятелски мач с отбора на “Чавдар“-Етрополе на депутата от ГЕРБ Емил Димитров до Варна с правителствения Авиоотряд 28 се разрази в парламента.

Народният представител от Синята коалиция Иван Иванов се възмути, че председателят на парламента Цецка Цачева е отхвърлила въпроса му за законовите основания за извършване на полета. Иванов обясни, че мотивите на Цачева са били, че авиоотрядът е юридическо лице към Министерския съвет.

В спора се намеси и депутатът от левицата Петър Курумбашев, чийто въпрос също беше отхвърлен със същите мотиви. Социалистът още вчера обвини Цачева, че се опитва да “покрие“ премиера.

Още по темата

Днес Курумбашев беше още по-критичен в изказването си.

Неприятният извод от историята с летящите “Бистришки тигри“ е, че тези, които спазват законите, са балами. Има обаче и тарикати, за които законите не важат. Кои са тарикатите в тази държава определя един – министър-председателят, който е със статут на старши тарикат, обясни иронично Курумбашев.

Освен критики към премиера депутатът не спести и острите си думи към Цачева, която по негови думи утре може да каже, че министрите няма да отговарят на въпроси за държавни дружества, защото те са отделни юридически лица.

„Дълбочинният извод на Цецка Цачева - че авиоотрядът е юридическо лице, което е различно от правителството – може да се приложи за всяко едно държавно дружество”, ядоса се той.

Цачева пък не му остана длъжна и обясни, че никога не може да го настигне в шоу програмите, които изнася. По нейни думи изводът й е аргументиран, независимо дали е дълбочинен или не.

От своя страна заместник-председателят Георги Пирински нападна Цачева и обясни, че случаят демонстрира една безпардонност в поведението на премиера, която е недопустима в която и да е правова държава.

„Въпросът за това как така този правителствен самолет е бил използван по този абсолютно незаконен, абсурден начин вълнува цялата българска общественост”, обясни Пирински.

За финал в спора се намеси премиерът Бойко Борисов, който обвини предишните управляващи за това, че правителственият авиоотряд извършва частни полети.

По негови думи опозицията е купила два еърбъса втора ръка, които е нарекла правителствени.

“И ние се чудим какво да ги правим. И до ден-днешен се чуди“, обясни премиерът. "И затова ги даваме да се вози, който ги поиска, просто за да не стоят на земята, иначе трябва да пратим пилотите да летят с други компании, защото не могат да наберат часове", разясни той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


254
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
130
1
 
15
 
! Отговори
до 156 преди 11 години
Тук не е бяла държава.Тук е кражба-продажба!
129
15
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ХОРА БДЕТЕКОМУНИСМА ЯКО СТИСКАЗА М'ДЕТЕПОСЛЕ ПАКЩЕ МИ РЕВЕТЕ.НЕ СЕ ЗА СЕРЕГЕЙОВЕТЕ НА СПИНИШЕФ
128
4
 
25
 
! Отговори
народа преди 11 години
абе бойко тук не става за тези аербъса а за правителственият самолет .Не се прави на ударен с мокра кърпа и престани да говориш глупости и неподготвен .Че това е голям гаф го знаеш и ти колкото и да не ти се иска да е така.Ти не само авиоотряд 28 направи за нищо но и държавата я направи като че все едно през нея е минала Чума .Да тя е заразена от остра болест и по лоша и от Чума и тя се казва ГЕРБ/Групировка Единствено За Раграбване на България/Направихте народа сам да си говори и докога
127
1
 
11
 
! Отговори
зоро преди 11 години
Прав е Боко ! Самолета и пилотите не бива да са на земята. Ако го беше пратил да вози пияни туристи за сл.бряг, да му вярваш ама Смешното му отборче и Чавдар малко издиша.Но това си е традиция от татово време и тя се спазва от всички правителства.Но не там е проблема.У нас има поне 5 авиокомпании които чартират.Наемането на 5,10 или 30 полета годишно струва 10пъти по малко от издръжката на авиоотряд28. Повечето политици в белия свят пътуват с редовни полети, а Ф.Оланд отиде на почивка с влака.
126
7
 
16
 
! Отговори
Мафия и 12 групировк преди 11 години
Според м/у нар. наблюдатели корупцията при Герб е увеличена з пъти, контрабандата вече е около 50 %, а според унищожителния доклад на ЕК (Евр. комисия), в момента "в България се разпорежда мафията и 12 престъпни групировки". А в края на месеца в Европейския парламент, комисия Антимафия ще разглежда престъпното минало на Борисов.
125
2
 
16
 
! Отговори
дамата преди 11 години
до 148 А сега сме най-богатите - на заплати от 300 лв(150 ) с 50% безработица със стари таратайки за коли с население съкратено за 23г с 2млн (справка за 500г турско робство България е доведена до 3 млн население т е на ръба на възпроизводството!) без култура и образование защотото закриват театри и училища и още и още....
124
4
 
26
 
! Отговори
до 148 преди 11 години
Хахаха... евалла бре, гурел! Най-бедната страна в Европа сме били до 1989 г. хахаха! С 6 ядрени реактора, с космическа програма, с "0" неграмотност и безработица, с път, ток и телефон до всяка колиба, с училище, доктор и мед. сестра във всяко село, Но. 1 по поливни площи, най-големият производител на електро и мотокари в света, с $12 млрд. дълг и $40 млрд. БВП...Айде малко да си спомниш, кой и за колко продаде Балкан, БТК, Булбанк, концесиите за водата в София, енергодружествата, златото...
123
5
 
22
 
! Отговори
Кой ми ср. в гащите? преди 11 години
Вижте му физиономията. Селски хитрец, който измисля поредната лъжа, с която все да е отгоре, колкото и зулуми, кражби и посирания да е направил - все да е невинен и все някой друг му ср.л в гащите. Докога ще търпим да се подиграва с нас? А зад тези простотии, милиардите изчезват безшумно.
122
0
 
3
 
! Отговори
do teb преди 11 години
ti si tap ta si se zavarnal tikva takava
121
30
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
1944-1989 - БКП ни прави най-бедната държава в Европа.1990 - идва БСП на власт, краде и след това идва СДС да връща ограбеното и да обира негативите1996 - БСП пак на власт и краде, след това идва Костов да връща ограбеното и да обира негативите2006 - БСП пак на власт и пак краде след това идва ГЕРБ да връща ограбеното и да обира негативите2013 - изберете сами дали искате отново грабежи Истината боли, нали цъкачи на +/-?
120
0
 
14
 
! Отговори
дзвер преди 11 години
ДА...он си има и човек са таА работа...Цвъко че е прокурор, съдия и палач едновременно.А и покрай това и интервюта ша да'а...
119
15
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Напоследък забелязвам голяма *** в БСП, правят изпълнения като на пазара на булки - явно искат да се харесат на ромския електорат.
118
0
 
9
 
! Отговори
дзвер преди 11 години
Мо'е ги отвори...нъл е прибрал това на Цветиту...
117
25
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Като си припомня близкото минало историята вече се повтаря за трети път:1990 - идва БСП на власт, краде и след това идва СДС да връща ограбеното и да обира негативите1996 - БСП пак на власт и краде, след това идва Костов да връща ограбеното и да обира негативите2006 - БСП пак на власт и пак краде след това идва ГЕРБ да връща ограбеното и да обира негативите2013 - изберете сами дали искате отново грабежи
116
1
 
13
 
! Отговори
дзвер преди 11 години
Ъхъ, Василев...на една тЪрба- два крана и на една Джица два контакта...по герберски...
115
2
 
23
 
! Отговори
Не може с втора ръка преди 11 години
Борисов е милиардер. Преди време, всяка седмица бяха с Цветелинка (и тя милиардерка) в Дубай за по 1000 долара на нощ. Пръв приятел му е колегата му олигарх Вал. Златев- уикенди с яхти, хотели. И изведнъж, самолети 2-ра ръка. Ама не може. Веднъж човек като свикне с лукса, как ще погледне надолу по стълбата на Смирненски. Стандартът трябва да се пази. Затова, вместо за скрап, Борисов лашка насам-натам държавния самолет, да го изхаби по-бързо и да си купи нов. Да сте виждали "мъжага" с таратайка?
114
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тизи се подиграват с хората 23-и години всеки божи ден. За това обаче им се плаща от нашите джобове. Киснат си отвреме на време в парламента и си въртят сплетни като някакви пубери в кварталното школо. Този парламент трябва да бъде редуциран до максимум 50 човека. Нещастие!
113
2
 
15
 
! Отговори
дзвер преди 11 години
Боко е като лепка за 'секакви прякорЕ...мно'о му отиват.
112
1
 
21
 
! Отговори
До 123- 3 х корупция преди 11 години
Може, може! Според м/у нар. наблюдатели корупцията при Герб е увеличена з пъти, контрабандата вече е около 50 %, а според унищожителния доклад на ЕК (Евр. комисия), в момента "в България се разпорежда мафията и 12 престъпни групировки". А в края на месеца в Европейския парламент, комисия Антимафия ще разглежда престъпното минало на Борисов.
111
14
 
0
 
! Отговори
! преди 11 години
Пилотите трябва да имат определен брой летателни часове годишно> Това се прави по цял свят и има норматив, за да не се губи ценна квалификация. Естествено, че ако не летят достатъчно е по-добре да изпълняват търговски полети, отколкото да стоят на земята и да лющят карти. Стига истерии, не се водете по партенките на спинозните от БСП.