"Пирин" може ли да лети с авиоотряда, пита БСП

Цачева покрила Борисов от въпрос на левицата
Обновена: 13 сеп 2012 20:22 | 13 сеп 2012 20:20,
98
"Пирин" може ли да лети с авиоотряда, пита БСП
Петър Курумбашев. Снимка: БСП

Може ли “Пирин“- Гоце Делчев да пътува за следващия си мач до Варна с правителствения Авиоотряд 28 и ако да – на кого да плати, попита риторично депутатът от Коалиция за България Кирил Добрев, който е и член на управителния съвет на отбора.

Причина за изказването му стана фактът, че председателят на парламента Цецка Цачева отхвърли въпрос на колегата му Петър Курумбашев за полета на отбора “Бистришките тигри“ до Варна с авиоотряда.

През август стана ясно, че "тигрите", в чиито отбор е картотекиран и премиерът Бойко Борисов, е летял с правителствения самолет до Варна за мач с отбора на депутата от ГЕРБ Емил Димитров “Чавдар“-Етрополе.

Кирил Добрев обясни още, че за разлика от „Бистришките тигри” “Пирин“ е отбор от А група и има 3 победи от първите 4 кръга на първенството.

Още по темата

От своя страна Курумбашев се ядоса, че Цачева е “покрила“ премиера, за да не отговаря на въпрос за “поредния му гаф“. По думите на народния представител от БСП втори път Цачева отхвърля негов актуален въпрос с мотива, че правителственият авиоотряд е юридическо лице, различно от правителството, и премиерът не можел да отговаря за него.

Според Курумбашев обаче в правилника пише, че директорът  на Авиоотряд 28 е на пряко подчинение на министър-председателя. Курумбашев обясни още, че Борисов е отговарял на актуални въпроси на колегата му Петър Мутафчиев за състоянието и финансирането на правителствения авиоотряд.

„Аз се чувствам поласкан, че на моите въпроси се отговаря“, каза иронично Мутафчиев, който е и бивш министър на транспорта. Той все пак призова Цецка Цачева да не забравя, че парламентът гласува бюджет от около 8 млн. лева на Авиоотряд 28.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


98
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
90
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Борисов да даде и двата самолета на БСП да полетят
89
0
 
1
 
! Отговори
До 94 преди 11 години
Ами той една сутрин случайно се е събудил милионер. Не, че е някой крадльо....:)
88
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
А НА ТОЯ ОТ КЪДЕ МУ ДОЙДОХА МИЛИОНИТЕ?
87
0
 
1
 
! Отговори
Курумбашев преди 11 години
I am the *** King
86
0
 
2
 
! Отговори
Гергьовденче преди 11 години
Цялата тази история с "Бистришките тигри" и "Авиоотряд 28" е една от най-големите изцепки на Бойко. Даде повод за много бъдещи подигравки.
85
0
 
1
 
! Отговори
до некомунист преди 11 години
вярно ва, ***, ти не си комунист, по това което пишеш си личи, че си бил най вероятно "фуражка". А за "фуражките", като за умрелите - или хубаво или нищо, те хората въ знаят прекрасно....
84
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тия двамата дългоносовци отдавна трябваше да са в затвора.
83
1
 
0
 
! Отговори
наблюдател преди 11 години
Да се прекръстят на Пиринските тигри и да бегат до летището да ловят авиону
82
2
 
14
 
! Отговори
БАЧКАТОР преди 11 години
Вижте сега не сте прави че ББ е използвач . Ми той оправи икономиката във всичките и сектори,благодарение на него имаме нулева безработица, поднулева престъпност, армията ни е могъща ,никакви атентати не могат да се случат у нас, няма инфлация ,доходите растат главоломно, България не се обезлюдява, и за всичките тези заслуги не заслужава ли да се поглези Бат Бойко с държавния самолет?
81
2
 
8
 
! Отговори
НЕКОМУНИСТ преди 11 години
До Спомени от социализм ПЪРВО ТЪПО СЕЛЯНДУРЧЕ В БЪЛГАРИЯ НИКОГА НЕ Е ИМАЛО СОЦИАЛИЗЪМ-ДО ТАМ НЕ СТИГНАХМЕ,ИМАШЕ САМО ПРЕХОДЕН ПЕРИОД И ВТОРО ТАКА МОЖЕ ДА Е БИЛО В ТВОЙТО СЕЛО НО НЕ И В ГРАДА.ВЯРНА Е,ЧЕ ПРИ "СОЦИАЛИЗМА"НЯМАШЕ МНОГО НЕЩА:БЕЗРАБОТИЦАМУТРИОГРОМНА ПРЕСТЪПНОСТБЕЗНАКАЗАНОСТРАЗГРАБВАНЕ НА БЪЛГАРИЯВНОС НА ВСИЧКО ВКЛЮЧИТЕЛНО И ЗЕЛЕНЧУЦИ-ТОГАВА ГИ ИЗНАСЯХМЕУНИЩОЖЕНА УМИШЛЕНО ПРОМИШЛЕНОСТ............................................................И *** КАТО ТЕБ НЯМАХА ДУМАТА!
80
6
 
9
 
! Отговори
До 81 преди 11 години
Ами отиди сега и си купи лека кола от магазина веднага без да чакаш! Сега и след 10 години бачкане едва ли ще имаш събрани пари за кола втора употреба на 350 000 километра, каквито са 12-15 годишните таралясници, които се внасят у нас.Преди имаше и отрицателни страни, но положителните май бяха много повече!
79
3
 
12
 
! Отговори
До 82 преди 11 години
До Спомени от социализм - Явно нямаш действителни спомени от времето за което пишеш.Лъжеш като боко тиквата.През 70-те от месото се правеше само луканка,шпек и свинска варена и кренвирши.Кравето сирене ползвахме само за баница,а сега ????Овчето сирене къде е ????Вярно нямаше силиконови цици -явно на тях си фен!!!
78
4
 
8
 
! Отговори
плевенчанин преди 11 години
Ей тази ЦАЧЕВА ! Преди да стане "някоя" - тук в града нея никой нито я бе чувал , нито я виждал - беше абсолютно безлична фигура !Сега стана едно ..л................ ама много мирише !
77
10
 
5
 
! Отговори
До 63 преди 11 години
ЗАЩО НЕ СИ ПРАТИ ДЕЦАТА В РУСИЯ АМИ ГИ ПРАЩАШ В ЛОНДОН?????? НАГЛИ СТЕ ДО БЕЗОБРАЗИЕ !!! ВРЕМЕТО ВИ ИЗТЕЧЕ ,СКОРО ЩЕ ИЗЛЕТИТЕ ЗА ЛУНАТА С ЛЕТЯЩАТА ЧИНИЯ ОТ БУЗЛУДЖА.....
76
19
 
7
 
! Отговори
Спомени от социализм преди 11 години
Какво си спомням аз от началото на 70-те години?Бях дете, дават ми пари и ме пращат до магазинада купя "нещо". Каквото има, защото обикновено няма. В магазина-опашка. Чакат да докарат "нещо". Нареждам се и аз.. След половин час докарват.. шунка!Ура! Но следва разочаровано: О-о-о! Самоедин калъп!.. Няма да има за всички.! Месарятобявява, че ще дава най-много по триста грама..Докъдето стигне! Опашката кима безропотно..Месарят вади ножа и отрязва яко парчеот калъпа. После го налапва пред очите наопашката...
75
16
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Щастлива съм,че имам бистра памет и си спомням ясно какво беше преди 22 години-редиш се на опашка за всичко,а месо,колбаси,мляко,краве масло се купуваха след 2 часа висене на опашка,ако не са свършили,получих артрит да плета на децата си-защото друго нямаше-справка-кръглата маса-Доган с плетен ръчно пуловер от оцветена с лучени люспи фанела,гарнитурата в хола ми-1160лв-9 мои заплати,цветния ми телевизор-7 заплати,лека кола-чакаш 10 години ред....
74
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
pirin da leti sas sokola deto pie moren voda ot vardaroooo.. beeeina4edve mnenia po vaproso nema, Putin dokato go pliskat ste im izkarateti edno sambo premeseno s ritnici i UFC-ta dokato gi pobarka i posle ste prati na parkinga da mu razhodiat novoto ku4e dokato mu vardia kolata.
73
11
 
7
 
! Отговори
ДО 63 и 64 преди 11 години
Сигурна ли си за всичко това, което пишеш? Ако всичко това наистина е факт, няма съмнение , че го дължиш на връзките си със старата номенклатура. Което никак не си е за хвалба, точно обратното.И е съвсем естествено да не харесваш БОЙКО бОРИСОВ! и ДАЙ БОЖЕ ОТТУК НАТАТЪК ВСЕ ДА ТИ Е ЗЛЕ.
72
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Бока Хуниорс - Аржентина учтиво отказа контрола с "Бистришките тигри" поради часовата разлика
71
0
 
0
 
! Отговори
adsa преди 11 години
sadasda