Кунева: В България се управлява в рамките на шегата, а не на закона

На хората се казва, че инфлацията е нулева, но те виждат реалността в хладилника си
Обновена: 29 сеп 2012 10:35 | 29 сеп 2012 10:07,
490
Кунева: В България се управлява в рамките на шегата, а не на закона
Снимка: Bulphoto

“В някои страни се управлява в рамките на закона, а в България – в рамките на шегата. Има ли “зелена светлина” от държавата да се търси частен инвеститор за „Белене“ и кога е станало това? Кога държавата реши, че искаме 100 % частен инвеститор? Прекратен ли е договорът за Белене – ако да - кога, ако не – защо.” Така председателят на движение "България на гражданите” Меглена Кунева коментира последното развитие на дебата за АЕЦ “Белене”, съобщиха от пресцентъра на движението.

На пресконференция в Силистра, Кунева остро разкритикува премиера Борисов и за преговорите по газопровода “Южен поток”, при които липсват публични данни. “Пакетно преговаряха по “Южен Поток” и АЕЦ “Белене”. Докъде се стигна?”, попита Кунева и постави следните въпроси за изграждането на газопровода, чиито отговори са важни за българското общество: какво се обеща и за сметка на какво, чии са тръбите и колко газ минава по тях, на кого се плащат таксите и колко години България няма да получава приходи?

Меглена Кунева коментира, че вместо премиерът да я пита през медиите за делото САПАРД, да си припомни, че по времето на осъществяването на аферата той е бил главен секретар на МВР. “Там трябва да се разследва”, каза още Кунева и допълни, че “не приема подобно страхливо поведението на премиера”. “Ще предложим на премиера да му правим справките, за да не говори глупости”, отбеляза Кунева, като го призова: “Вместо да обяснява на хората, че са хванали хиляди тонове кокаин, да покани журналисти, когато тези т.нар. “тонове наркотици” се изгарят, каквато е практиката в цял свят”.

“Имаме един много богат човек на върха на държавата. Не, никой вече не вярва на историите с филиите от детството му. Подценява се интелигентността на българина. Това е причината премиерът винаги да се появява сърдит на публични среши и пред журналисти – така прикрива, че е лековат като аргументи. Ако не можеш да предложиш на хората смислен разговор, то не можеш да им предложиш и смислено управление. Те са просто непрофесионалисти”. С тези думи Кунева оцени управлението на ГЕРБ.

Движение "България на гражданите” е заплаха и за ГЕРБ, и за БСП, както и за други партии, но категорично няма да се правят никакви съюзи. Нито с БСП, което е невъзможно по идеологически причини, нито с ГЕРБ, които страдат от носталгия по миналото на Тодор Живков, а премиерът се хвали, че днес се строяло като по тоталитарно време”, подчерта още председателят на партията.

“И след като опитаха да ме спрат как ли не, включително с регистрацията ни, чрез закон „Анти-Кунева“, с финансиране на кампании срещу мен в подземни сайтове и медии, нека да му е ясно - няма да правя коалиции, защото му нямам доверие”, изтъкна Кунева като поясни, че за “Движение България на гражданите” целта е спечелването на изборите само и единствено по правилата.

Кунева попита защо ГЕРБ не искат да намалят партийната си субсидия, която е в размер на 20 милиона лева годишно, и подчерта, че “срещу милионите на Борисов ще се боря чрез срещи с хората, дори в най-малките населени места в страната”.

Меглена Кунева беше категорична, че заплахите срещу представители на Движението няма да попречат на хората да изразят политическата си воля, което ще стане видно на самите избори.

“Ситуацията в страната прилича на разтурен цирк. На хората се обяснява, че инфлацията е нулева, но виждат реалността в хладилника си”, коментира и Калин Томов, секретар на движение "България на гражданите”.

“Вижда се вече краят на този режим. Премиерът ще прибегне до фалшификация, за да спечели състезанието, но дори и Кадафи падна от власт, защото само с тези механизми не може да се оцелее”, допълни Томов.

На среща с обществеността бяха представени членовете на опорния екип на движение "България на гражданите” в Силистра. Водач е Вилиян Илиев - предприемач, икономистите Десислава Христова и Зорница Митева, както и Яница Никова, студент по икономика на туризма.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


490
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
369
1
 
2
 
! Отговори
до 437 IQ146 преди 11 години
Е, да не забравяме Софиянски все пак :)
368
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен 2 преди 11 години
За първи път да видя разумни коментари!Навсякъде в цяла Европа крадат, но и правят!Някой написа-"строят се магистрали, ама не може да не се е облажил някой" , ама има магистрала нали?И в Германия крадат като правят инфраструктура, но я и правят!!!Когато се краде, но се и прави някак си хората не го забелязват, защото виждат нещо налице!!!
367
0
 
0
 
! Отговори
БГ ПОЛИТЦВЕТОВЕ преди 11 години
ГЕРБ - СИВИБСП - ЧЕРВЕНИДПС - ТЪМНО СИНИСДС - СВЕТЛО СИНИДСБ - ТЪМНО СИНИАТАКА - ЧЕРНИНДСВ - ЖЪЛТИРЗС - СИНЬО-ОРАНЖЕВИ
366
0
 
1
 
! Отговори
? преди 11 години
Има ли информация какви са и какви са били субсидиите на партиите от 2009 до 2012 г. вкл.?Защо не я публикувате?
365
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Е, много са ми смешни мненията, които спорят, кои са по-добри/по-лоши - бесепари или гербери! Като че ли не ни се изредиха всички и за 23 г. всяка партия не даде своя принос за положението, в което сме! Според икономическата и политическата конюнктура за дадения период! Ето, поредната "спасителка" чака на опашката да яхне (отново) българския народ.
364
1
 
1
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 11 години
Твоето Айкю не е 146, а 180... - браво!!!...
363
5
 
6
 
! Отговори
Deneris преди 11 години
Кунева като типичния непочтен човек си служи с мръсотии и клевети, за да спечели гласоподаватели. Само критикува ГЕРБ и ББ. Вместо да залага на компромати и мръсотии, защо не се опита да изпъкне с нещо положително и така ще докаже че на нея може да се разчита. Но не го прави, защото няма какво да ни даде.
362
3
 
8
 
! Отговори
Деса Поетеса преди 11 години
О, Мегито е ходила на курс по ефектно говорене пред публика. Доколкото си спомням тя пускаше едни еднотипни и изтъркани шлагерни фрази, а сега предизборно е подменила речника си. Какво ли не правят хората, за да се харесат на електората и да се домогнат до капчица власт. Сменят не само речници, но кожи, цветове, партии, фамилни имена и пр. Жалка и тъжна работа.
361
5
 
6
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 11 години
427Направо си в десЕтката... - само да допълня - Бойко Борисов направи длъжността министър непривлекателна и много ветровита, а не топло местенце като мечтата на Големанов, Борисов допуска грешки, но се поправя в крачка и се вслушва във всяко добро предложение, а не е твърдоглав като ***, Борисов е кане и приет в цяла Европа и цял цивилизован свят - с изключение на Рушия разбира се, Борисов работи за България и това го прави враг номер едно на ***, които не са българи...
360
3
 
4
 
! Отговори
Людмила преди 11 години
Много запозната ще дойде Кунева. Да не би да се опитва да ни убеди че тя ще управлява според закона. Дълбоко се съмнявам.
359
3
 
3
 
! Отговори
D. Yankova преди 11 години
Нима Кунева е толкова загрижена за атомната енергетика, или по-скоро наистина е, но за това дали румънският АЕЦ Черна вода ще продава повече у нас... Лицемерно е човекът, който участва в пъкления план, подписващ смъртната присъда на родната енергетика да се изказва толкова смело и най-вече да търси отговорност. Ако има по-добри идеи и най-вече западни инвеститори, нека се обажда. Май да се намерят такива не е толкова лесно...
358
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Като сме почнали с въпросите да попитам Кунева:-ще намали ли броя на депутатите на 120-ще отмени ли партийните субсидии-като член на борда на банка Париба, тя има ли интерес да си върне парите от заема по АЕЦ "Белене" и ако влезе във властта ще се занимаваме ли с конфликт на интереси-на кого ще даде АЕЦ Белене-кой финансира кампанията й-как ще интегрира ***-как ще разчисти групите за радикален ислям и как ще прекрати инвазията на чужда религия и култураЗа сега, толкова!
357
0
 
1
 
! Отговори
алфа преди 11 години
Бета, хайде ,моля, не изпростявай и ти.Влез в Гугъла и прочети всичко за Кунева.Четох , четох достатъчно глупости , ама и да ни излизаш и с този номер,нещо го прекали..Много точно и премерено изказване,конкретно и с въпроси ,които засягат всики ни , ако ще да те е правил и....същият де.
356
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
мамаказачещемикупиколелоАМАДРУГПЪТ
355
2
 
1
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 11 години
425Някой пита ли те как си изразходваш заплатата... - субсидията е на база електорална подкрепа...
354
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Нещастници червени, викайте, слагайте минусчета, ама на изборите сте обречени!!Хвърлете си гласовете за кунева и за серго, ама вашето време няма да се върне повече. Извадката в днес.бг слава богу няма нищо общо с българския народ. Колкото и минусчета да наслагате, толкова бой ще ядете на изборите. Народът ви ненавижда и се радвайте, че не сте на бесилото!!
353
0
 
3
 
! Отговори
20 000 000 за ГЕРБ преди 11 години
Герберските 20 млн./г. как се изразходват?А има ли годишен отчет за тях?А кой го осъществява?И какви са Отчетите за 2009, 2010, 2011,... 2012 г.
352
3
 
2
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 11 години
Таа стои стои, та вземе да пръдне, като Владо Данаилов, но смърди, та се не трае...
351
0
 
3
 
! Отговори
ВЪПРОС КЪМ ГЕРБ преди 11 години
Кунева попита защо ГЕРБ не искат да намалят партийната си субсидия, която е в размер на20 МИЛИОНА ЛВ ГОДИШНО?
350
0
 
4
 
! Отговори
тина преди 11 години
Да, а шегата е придружена с виц за "кадърния" ББ