БСП отброява дните на ГЕРБ

Герберите прецъфтявали, зарича се левицата
2 окт 2012 20:37,
328
БСП отброява дните на ГЕРБ
Явор Гечев. Снимка: БСП

Младежката организация на БСП ще постави брояч на оставащото време на ГЕРБ на власт, обяви на лидерът на младите социалисти Явор Гечев. Той призова българите да стискат зъби, защото остават още има-няма 300 дни до края на управлението на премиера Бойко Борисов.

Гечев си хареса “цветната“ метафора. По негови думи “герберите прецъфтяват“, както било видно от последните социологически изследвания. “Розите цъфтят точно през юли“, обясни още лидерът на младежкото БСП, като използва символа на партията си – роза, като метафора за успешното представяне на изборите през лятото 2013 година.

Той обясни, че не се притеснява от слуховете, че вотът ще се проведе през юни, а не през юли, защото розите били най-издръжливи и трайни и се подарявали точно леко напъпили на красиви жени.

Лидерът на БСП Сергей Станишев пък от своя страна беше категоричен, че не се притеснява от сравнения с бившите си коалиционни партньори от НДСВ, които обещаваха да оправят държавата за 800 дни.

“Ние не обещаваме неща, които не можем да изпълним“, обясни Станишев.

По негови думи отброяването на дните до края на мандата на ГЕРБ не означава, че левицата се отказва от идеята да иска вот на недоверие.

Станишев обясни, че вотът има две функции: да свали дадено правителство и да насочи общественото внимание към въпроси, с които управляващите не се справят. Според лидера на БСП е ясно, че ГЕРБ имат шепа независими народни представители, които гласуват заедно с тях и така си осигуряват мнозинство в парламента.

“Този парламент е тотално изчерпан“, отсече за пореден път червеният лидер.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


328
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
202
0
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До паганеГлупако не сей вятър. Хич не ми се жъне буря!!!А, и не забравяй че във възрастовата група 0 - 16 години българчетата са малцинство
201
7
 
45
 
! Отговори
никога БСП!!! преди 11 години
БСП няма нищо общо със социалистите и социалистическата идея.Това са тотално обременени хора,които винаги са били втори ешалон в партията майка,подготвяни да рушат всичко съградено от други хора.Техият девиз е:след нас потоп!
200
12
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
БОРИСОВ ЗАСЛУЖАВА ОЩЕ ЕДИН МАНДАТ С НОВИЯТ ВСС ЗА ДА ИМА НАКАЗАНИ ДРУГАРИ
199
5
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Аз съм супер *** българин, мислещ си че съм нещо повече и съм от БСП.
198
16
 
40
 
! Отговори
друг социалист преди 11 години
Плюйте колкото си щете, но е повече от очевидно, че следващото правителство няма да е на ГЕРБ!
197
6
 
43
 
! Отговори
Иде преди 11 години
Мдааа.Иде червената метличка.Всички крадат, но социалистите го правят с мисъл за народа. Крадат на дълги позиции. Бавно и методично, защото знаят, че държавата е тяхна. Останалите гастрольори идват за четири години и крадат толкова нагло, алчно и безразборно, че народът скоропостижно забравя как кашира червеният върхуш. Сега нещата се повтарят. Бедни ми бедни Борисов. Иде изборния Гредетин.Мдааа.
196
1
 
37
 
! Отговори
пагане преди 11 години
До Енес ХАЙДЕ СЕГА ВСИЧКИ ВИЕ МЮСЮЛМАНИ И *** *** СЕ ЗАВРЕТЕ В ТАЗИ ТАКА ХУБАВА И ГОЛЯМА ДЖАМИЯ И СЕ ПРЕНЕСЕТЕ В ЖЕРТВА НА МОХАММЕД,ВАШИЯ ВЕЛИК ПРОРОК,ЗАЕДНО С ДЖАМИЯТА,А НИЕ ХРИСТИЯНИТЕ НА ТОВА МЯСТО ПЪК ЩЕ ПОСТРОИМ НАЙ-ГОЛЯМАТА ЦЪРКВА НА БАЛКАНИТЕ,ЗАЩОТО ТУКА Е БЪЛГАРИЯ,А НЕ АНАДОЛА
195
5
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ДО 283 ВАШАТА ПАРТИЯ ОТКРАДНА ЗНАКА ИЗОПАЧИ ПОДПИСКАТА ОЩЕ ОТ САМИЯТ ЗАРОДИШ НА ТОВА СЕ КАЗВА РОМСКА РАБОТА
194
2
 
40
 
! Отговори
социалист преди 11 години
бсп не е алтернатива за нас,хората със социалистически разбирания,това е партия на олигарси и милионери,крадци и експлоататори,достатъчно е да видите лицата и семействата на хората от изпълнителното им бюро и висшия партиен съвет,мутри на капиталисти,семейства на капиталисти,начин на живот на милионери
193
4
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Дори и да изберем правилното правителство, червените гадове ще го съсипят от скандали и ще успеят да настроят простия народ срещу него - в това са най добри. Крайно време е целия български народ да изрита гадовете от сцената и да си потърси откраднатите пари!
192
7
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Винаги сте си били катили от БСП
191
2
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Накрая и ГЕРБ И БСП ще бършат сълзи и сополи. Тежко на следващото правителство - тези гадове ще пречат със всички сисли!
190
4
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
хахаха, смешници! винаги са били и винаги ще са си смешници мазните ***. пак почнаха с плювалниците, ама и тоя път ще се сгромолясат по тежката машина на валяците на съдбата
189
16
 
34
 
! Отговори
АТАКА преди 11 години
не на герб, не на бсп, не на всички останали. АТАКА САМО АТАКА Е СПАСЕНИЕТО.
188
9
 
43
 
! Отговори
аватар преди 11 години
НЕ на ГЕРБ, и още по голямо НЕЕЕЕЕЕЕЕЕ на БСП !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
187
11
 
44
 
! Отговори
Веско преди 11 години
Ако си мислите да гласувате за Станишев ... по-добре недейте и оставете нормалните хора да живеят.
186
6
 
51
 
! Отговори
alabala преди 11 години
Електоратът на БСП си "отиде" от старост...
185
1
 
37
 
! Отговори
Алекс2 преди 11 години
ха ха ха ха
184
8
 
48
 
! Отговори
замислен преди 11 години
БСП нямат визия за бъдещето, план за управление или каквото и да било свързано с развитието на България и подобряването на живота на гражданите. Те имат една ЕДНИЧКА ЦЕЛ - да свалят сегашното правителство и да започнат да се облагодетелстват (както са правили не малко пъти до сега). Как може партия с такова виждане изобщо да е на политическата сцена на държава от ЕС. За това нещо вина имам само народа и точно той може да сложи край на съществуването на тази паразитна организация.
183
8
 
47
 
! Отговори
Бутафорко преди 11 години
Кой е пък този,че да решава вместо хората на кой дните са преброени.Това комунистче не е ли чувало приказката "Кой чужд гроп копае.......!